Tour du Peloponnese 2015

By  |  0 Comments

Του Γιάννη Σπυρούνη

Μετά τις προπολεμικές αντίκες που ξετρέλαναν τους πάντες με την άφιξή τους στην Αρχαία Ολυμπία πριν λίγες ημέρες, χθες ήταν η σειρά αρκετών κλασσικών αυτοκινήτων να μαγνητίσουν τα βλέμματα στην εκκίνηση του αγώνα ράλλυ Tour du Peloponnese, έξω από το δημαρχείο της πόλης. Συνολικά 27 οχήματα από το 1950 έως το 1980 συμμετέχουν στον αγώνα που θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο αφού πρώτα διασχίσει και επισκεφθεί τα πιο ιστορικά μέρη της Πελοποννήσου. Την εκκίνηση χθες το μεσημέρι έδωσαν ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής του Γιώργος Δεββές και ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ Γιώργος Αηδόνης.

Πρόκειται για έναν αγώνα – περιήγηση κλασσικών αυτοκινήτων «Tour du Peloponnese». Πρόκειται για μια διοργάνωση της Scuderia Triskelion σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Πυθαγόρας και την ΟΜΑΕ, για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Πελοπόννησο. Οι συμμετέχοντες μετά την Ολυμπία κατευθύνθηκαν στο ναό του Επικουρείου Απόλλωνα και κατέληξαν χθες στη Δημητσάνα όπου και διανυκτέρευσαν. Σήμερα θα κινηθούν προς το Μυστρά και τη Μονεμβασιά, ενώ την Τετάρτη θα διασχίσουν τον Πάρνωνα με κατεύθυνση τον Κοσμά και τελικό προορισμό το Ναύπλιο. Την Πέμπτη, οι διεκδικητές του τροπαίου θα λάβουν μέρος σε 8 ειδικές διαδρομές προς Μέθανα και Επίδαυρο, όπου θα ξεναγηθούν και στο θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου, πριν επιστρέψουν στο Ναύπλιο. Την Παρασκευή, είναι προγραμματισμένες 6 ειδικές διαδρομές με κατεύθυνση προς του αρχαιολογικούς χώρους Μυκηνών και Νεμέας, ενώ το ίδιο βράδυ θα γίνει και η απονομή των επάθλων στους νικητές.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Scuderia Triskelion, Σταύρος Τασσόπουλος, «η Αρχαία Ολυμπία έχει ιδιαίτερη σημασία για την Πελοπόννησο και θέλουμε μέσα από αυτή τη διοργάνωση και την διαδρομή να αναδείξουμε αυτά τα μέρη. Οι συμμετέχοντες είναι άνθρωποι με ιδιαίτερο μεράκι για το αυτοκίνητο και εμείς τους δίνουμε μια ωραία περιήγηση, να ευχαριστηθούν την Πελοπόννησο, το αυτοκίνητό τους, να προβάλλουμε τουριστικά και τον τόπο, ως ιδανικό τόπο διεξαγωγής τέτοιων δράσεων. Έχουμε τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και ευχαριστώ τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για την στήριξή τους. Είναι ένα ετήσιο event και σκοπός μας να έχουμε περισσότερες διεθνείς συμμετοχές και να γίνει ένας θεσμός συνυφασμένος με την Πελοπόννησο».
Στα 27 πληρώματα συμμετέχουν και δέκα ξένοι από 8 χώρες Ιταλία, Αγγλία, Ιράν, Ολλανδία, Αμερική, Ελβετία. Το παλαιότερο είναι ένας Σκαραβαίος της VW του 1956 με οδηγό Έλληνα και Ιρανό συνοδηγό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.