Όλοι στη Ρόδο!

By  |  0 Comments

Από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, ξεκίνησε επίσημα η Άνοιξη του μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο μοναδικό νησί.

Με υποσχέσεις, νέες ιδέες, και προσμονή, συζητήθηκαν διεξοδικά οι τρεις μεγάλες εκδηλώσεις για τους αυτοκινητικούς αγώνες 2018.

-Αγώνας ταχύτητας αυτοκίνητων στις 5-6 Μαΐου στο αεροδρόμιο των Μαριτσών.

-Αγώνας Drift, στις 12-13 Μαΐου, στην Πλατεία Δημαρχείου Ρόδου.

-ΣΙΣΑ CLASSIC RALLY OF RHODES: Αγώνας ιστορικών κλασσικών αυτοκίνητων 19-20 Μαΐου στο γύρο του νησιού των Ιπποτών.

Οι τοπικοί φορείς, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, τον αντιπεριφεριάρχη, τους αντιδημάρχους τους Ρόδιους οδηγούς και τους πανταχού παρόντες εθελοντές, υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τους επίσημους καλεσμένους, τους διοργανωτές και τους Αθηναίους οδηγούς. Ανάμεσα τους ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Γιώργος Καϊτατζής, ο Στράτος Φωτεινέλης, ο Τάκης Κουτσίκος, ο Μανώλης Χαλιβελάκης (Καψάσκης), ο Μιχάλης Μουζούκης κ.α. Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν και οι οδηγοί, προσδοκώντας την αναβίωση στιγμών από το ένδοξο  αγωνιστικό παρελθόν. Γίνονται μάλιστα προσπάθειες ο αγώνας να είναι και πρωταθληματικός, συμπεριλαμβανομένου και του Ενιαίου. Οι δε παροχές θα είναι εντυπωσιακές με δωρεάν μετακινήσεις και διαμονή!

Τότε που η Ρόδος, ήταν το επίκεντρο λαμπερής  κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας, τουριστικό και αθλητικό γεγονός.  Έως το 1971 που το τραγικό θανατηφόρο ατύχημα του αείμνηστου οδηγού και ξεχωριστού αθλητή Γιάννη ΜΑΥΡΟΥ Μεϊμαρίδη, διέκοψε κάθε  αγωνιστική δραστηριότητα. Ο φετινός αγώνας, που θα διεξαχθεί προς τιμήν του αδικοχαμένου οδηγού, ευελπιστεί με την ιστορία, την οργάνωση και την θέληση όλων να επανεκκινήσει την γιορτή και να αναβιώσει την αγωνιστική εικόνα διεθνώς με μελλοντικούς αγώνες μέσα στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου, με την αληθινά  μοναδική αίγλη.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν με την αιγίδα της ΟΜΑΕ και ΕΟ ΦΙΛΠΑ, του σωματείου DIELPISFORMULA1, και Dielpis περί Αγώνων, της StartLine, της ΦΙΜΑ, του ΣΙΣΑ και ΣΥΜΑΡ.

Οι εκπρόσωποι της Αεροπορίας, των σωμάτων ασφαλείας, οι επαγγελματικοί φορείς του Τουριστικού νησιού, είναι ήδη ενθουσιώδεις με την προοπτική επανεκκίνησης διεθνών αγώνων, με θέαμα, ασφάλεια, και προβολή. Οι αγώνες του Μαΐου στη ΡΟΔΟ – για όλους – είναι μόνον η αρχή μιας σπουδαίας σελίδας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.