Το νέο Jeep Wrangler

By  |  0 Comments
  • Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της εκτός δρόμου κίνησης, το ολοκαίνουργιο Jeep Wrangler, είναι το πιο ικανό που έχει κατασκευαστεί, προσφέροντας τα υψηλότερα επίπεδα άνεσης ασφάλειας αλλά και χρήσης για κάθε μέρα.
  • Εξοπλίζεται με δύο συστήματα μόνιμης και κατ’επιλογήν τετρακίνησης – CommandTrac και RockTrac, άξονες Dana νέας γενιάς, TruLock κλείδωμα εμπρός και πίσω, TracLok διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και ηλεκτρονική απεμπλοκή εμπρόσθιας αντιστρεπτικής  ράβδου.
  • Μοντέρνος σχεδιασμός που διατηρεί όλα τα αυθεντικά στοιχεία του εμβληματικού Wrangler με νέους συνδυασμούς εξοπλισμού που εξασφαλίζουν την openair αίσθηση ελευθερίας.
  • Θα προσφέρεται στην Ευρωπαϊκή Αγορά με δύο νέους κινητήρες – Τον 2.2L Multijet II Turbo Diesel και 2.0 L turbo κινητήρα βενζίνης. Όλοι οι κινητήρες του νέου Wrangler συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και ενσωματώνουν τεχνολογία ESS Stop Start.
  • Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται νέα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, νέα γενιά συστημάτων infotainment Uconnect που ενσωματώνουν το Apple CarPlay και το Android Auto με οθόνες αφής σε διαστάσεις 5.0, 7.0 και 8.4 ιντσών.
  • Η πλειάδα των συστημάτων ασφαλείας περιλαμβάνουν σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου με εντοπισμό κάθετης κίνησης, κάμερα οπισθοπορείας με ενεργές γραμμές κατεύθυνσης, σύστημα ευστάθειας, σύστημα αποφυγής ανατροπής και τέσσερις αερόσακους.
  • Θα διατίθεται στις εκδόσεις Sport, Sahara και Rubicon με 2 ή 4 πόρτες.

Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της εκτός δρόμου κίνησης αλλά και ένα ξεχωριστό όχημα για καθημερινές μετακινήσεις, η νέα γενιά του εμβληματικού Jeep® Wrangler, προσφέρει υψηλότατα επίπεδα άνεσης ασφάλειας αλλά και ανώτερη οδική συμπεριφορά. Το ολοκαίνουργιο Jeep® Wrangler είναι ένα μοναδικό όχημα και είναι έτοιμο να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην θρυλική ιστορία της Jeep, μίας ιστορίας που ξεκίνησε το 1941.

Με αυτόν ακριβώς τον στόχο, το εμβληματικό μοντέλο, έχει ανανεωθεί καθολικά, παραμένοντας όμως πιστό στην κληρονομιά του, με θρυλικές εκτός δρόμου ικανότητες, αυθεντικό σχεδιασμό και εξελιγμένα συστήματα τεχνολογίας.

Το αποτέλεσμα, με τη βοήθεια απαράμιλλων τεχνικών λύσεων, είναι το πιο ικανό Wrangler στην ιστορία του μοντέλου που, ανάλογα με την έκδοση, περιλαμβάνει δύο εξελιγμένα συστήματα μόνιμης και κατ’επιλογήν τετρακίνησης  – Command-Trac και Rock-Trac- άξονες Dana νέας γενιάς, Tru-Lock κλείδωμα εμπρός και πίσω, Trac-Lok διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης  και ηλεκτρονική απεμπλοκή εμπρόσθιας αντιστρεπτικής  ράβδου.

Το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται άνετα στα πιο άγρια εδάφη αλλά και στους πιο ήπιους δρόμους της πόλης και προσφέρει σύγχρονο σχεδιασμό παραμένοντας πιστό στο αυθεντικό, ακόμα περισσότερη αίσθηση ελευθερίας και εξελιγμένη τεχνολογία για ασφάλεια και συνδεσιμότητα.

Η τέταρτη γενιά του Jeep Wrangler, προσφέρεται σε τρείς εκδόσεις, Sport, Sahara και Rubicon, με 2 ή 4 πόρτες, αλλά και το νέο πακέτο Overland (μόνο στο Sahara), που αναβαθμίζει συνολικά την εμφάνισή του.

Η θρυλική 4Χ4 goanywhere αίσθηση ακόμα πιο βελτιωμένη

Σχεδιασμένο να κατακτά τα πιο απαιτητικά off-road μονοπάτια, το Jeep Wrangler είναι το αποτέλεσμα της 75χρονης εξέλιξης από την Jeep, των συστημάτων 4Χ4.

Διαθέσιμα δύο συστήματα τετρακίνησης

Το Command-Trac για τις εκδόσεις Sport και Sahara και το Rock Track για την Rubicon, την πιο ανθεκτική και ικανή έκδοση για εκτός δρόμου κίνηση. Και τα δύο συστήματα εξοπλίζονται με το νέο σύστημα Selec-Trac για συνεχή παρακολούθηση και διαχείριση της ροπής που αποστέλλεται στους εμπρός και τους πίσω τροχούς.

Αναλυτικότερα, το σύστημα 4Χ4 Command-Trac, έχει βοηθητικό κιβώτιο  δύο σχέσεων με λόγο υποπολλαπλασιασμού 2.72:1, νέας γενιάς άξονες Dana βαρέως τύπου εμπρός και πίσω, άξονα με τελική σχέση 3.45:1 για το βενζινοκίνητο και 3.73:1 για το πετρελαιοκίνητο Wrangler.

Το σύστημα προσφέρει 4 επιλογές

  • 2H (Οδήγηση με κίνηση σε δύο τροχούς)
  • 4H AUTO (Επιλέγει αυτόματα την καλύτερη δυνατή λειτουργία του 4Χ4)
  • 4H Part-Time (Κλειδωμένη τετρακίνηση)
  • N (Νεκρό)
  • 4L (Κλειδωμένη τετρακίνηση με εμπλοκή της κοντής σχέσης στο βοηθητικό κιβώτιο για απαιτητικά εδάφη)

Το νέο Wrangler ενσωματώνει επίσης τεχνολογία “shift on the fly” που επιτρέπει την αυτόματη εναλλαγή 2WD και 4WD HI σε ταχύτητες μέχρι τα 72 χ.α.ω..

Υπό κανονικές συνθήκες, το σύστημα Command-Trac λειτουργεί με κίνηση στους δύο τροχούς και μεταφέρει το 100% της ροπής του κινητήρα στον πίσω άξονα.

Τοποθετώντας τον επιλογέα τον στην θέση 4WD HI (4H), ο οδηγός μπορεί να κινηθεί σε επιφάνειες μειωμένης πρόσφυσης, όπως άμμο, λάσπη, χιόνι ή πάγο. Η λειτουργία 4Η μπορεί να επιλεγεί και μέσω της νέας αυτόματης λειτουργίας Auto Mode η οποία είναι ιδανική για άνετη και ασφαλή κίνηση σε κάθε περίπτωση. Το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ροπής, επιλέγει συνεχώς το κατάλληλο ποσοστό ροπής για τον εμπρός και τον πίσω άξονα, όποτε κρίνεται αναγκαίο να ενεργοποιηθεί η τετρακίνηση, ή απεμπλέκει πλήρως τον εμπρός άξονα όταν δεν απαιτείται η χρήση του. Για την κίνηση σε ιδιαίτερα απαιτητικά περιβάλλοντα και πάντα σε επιφάνειες με μειωμένη πρόσφυση, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το 4WD Low με την σχέση 2.72:1 να πολλαπλασιάζει την ροπή που μεταφέρεται από τον κινητήρα, επιτρέποντας την άνετη κίνηση.

Το πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Trac-Lok, προσφέρει ακόμα καλύτερη διαχείριση ροπής και κράτημα σε εδάφη με μειωμένη πρόσφυση, όπως άμμο, χαλίκια, χιόνι ή πάγο.

Το Jeep Wrangler Rubicon έχει ακόμα πιο εντυπωσιακές ικανότητες στην εκτός δρόμου κίνησης. Είναι εξοπλισμένο με το σύστημα τετρακίνησης Rock Trac με βοηθητικό κιβώτιο δύο ταχυτήτων υποπολλαπλασιασμού σχέσης 4.0:1, άξονες Dana 44 νέας γενιάς βαρέως τύπου, ηλεκτρικό κλείδωμα εμπρός και πίσω άξονα, Tru Lok για να αντιμετωπίζει ακόμα και τις πιο απαιτητικές καταστάσεις κίνησης.

Οι εκδόσεις Rubicon προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης χάρη στην ηλεκτρονική απεμπλοκή της εμπρός αντιστρεπτικής ράβδου, επιτρέποντας την διάσχιση απαιτητικών μονοπατιών και υπερπήδηση υψηλών εμποδίων. Στους βενζινοκινητήρες προσφέρουν μέγιστη σχέση υποπολαπλασιασμού 77.2:1, ενώ η αντίστοιχη  στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις είναι 70.3.

Φυσικά όλες οι εκδόσεις Wrangler φέρουν την πιστοποίηση και το σήμα «Trail rated», που αποδεικνύει τις εκτός δρόμου ικανότητές τους. Η πιστοποίηση αυτή είναι αποτέλεσμα εκτεταμένων δοκιμασιών του μοντέλου όσον αφορά την ικανότητα πρόσφυσης, την ικανότητα να ξεπερνά υδάτινο κώλυμα, την ευελιξία, την άρθρωση της ανάρτησης και την εδαφική ανοχή.

Στο νέο Wrangler, το έμβλημα Trail Rated αφορά τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Σύστημα Command-Trac 4×4 με σχέση crawl 72:1 (Εκδόσεις Sport & Sahara)
  • Σύστημα Rock-Trac 4×4 με “4LO” σχέση 4:1 και διαφορικό Tru-Lok (Εκδοση Rubicon)
  • Ποδιές προστασίας και πίσω γάντζο έλξης
  • Κορυφαίες γωνίες προσέγγισης (2θυρο Rubicon) 36.4 μοίρες, γωνία ράμπας 25.8 μοίρες, διαφυγής 30.8 μοίρες και απόσταση από το έδαφος περισσότερο από 25 εκατοστά
  • Κίνηση σε νερό βάθους μέχρι 76 εκ.
  • Μέχρι 1,500 κιλά έλξης στις 2θυρες εκδόσεις και 2,500 κιλά στις 4θυρες

Μοντέρνος, αυθεντικός Jeep σχεδιασμός

Το ολοκαίνουργιο Jeep Wrangler επενδύει σε μία εικόνα που είναι άμεσα αναγνωρίσιμη μέσα από τα παραδοσιακά στοιχεία Jeep, όπως οι στρογγυλοί προβολείς, η μάσκα με τις επτά γρίλιες, τα τραπεζοειδή ανοίγματα των φτερών, οι μεντεσέδες αναδίπλωσης του παρμπρίζ, οι αφαιρούμενες πόρτες και τα αφαιρούμενα στοιχεία της οροφής, που προσφέρουν την διάσημη open-air αίσθηση.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός  είναι τολμηρός, με μεγάλο πλάτος και μεγαλύτερα παράθυρα για καλύτερη ορατότητα εκεί που χρειάζεται.

Η ομάδα σχεδιαστών της Jeep, έδωσε στην θρυλική μάσκα με τις επτά γρίλιες μία πιο μοντέρνα εικόνα με τις δύο ακριανές να τέμνονται ελαφρά με τους προβολείς, μία επιλογή-φόρος τιμής- στο θρυλικό μοντέλο CJ. Παράλληλα, το πάνω μέρος της γρίλιας, έχει αποκτήσει μία ελαφρά κλίση προς τα πίσω προσφέροντας εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά και βελτιωμένη αεροδυναμική.

Στις εκδόσεις Sahara και Rubicon, οι προβολείς και τα φώτα ομίχλης LED προσφέρουν έναν κατάλευκο φωτισμό και προσθέτουν στην διακριτή εικόνα του Wrangler. Τα φώτα ημέρας είναι τοποθετημένα στο εμπρός μέρος των φτερών. Στο πίσω μέρος, τα παραδοσιακά τετράγωνα φωτιστικά σώματα έχουν αποκτήσει τεχνολογία LED.

Το παρμπρίζ είναι πιο κεκλιμένο για καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά και ενσωματώνει ένα νέο σύστημα στο άνω μέρος του για την γρήγορη και εύκολη αναδίπλωση του, ενώ το πλαίσιο παραμένει στη θέση του για μεγαλύτερη ασφάλεια και χρήση του καθρέπτη.

Οι νέες, πιο ελαφριές πόρτες, είναι κατασκευασμένες από ενισχυμένο αλουμίνιο. Πάνω στον μεντεσέ τους έχουν τη σήμανση για το ακριβές μέγεθος του κλειδιού Torx που απαιτείται για το ξεβίδωμα και την εξαγωγή τους.

Όλες οι εκδόσεις έχουν roll bar στο χρώμα του αμαξώματος με ενσωματωμένες χειρολαβές.

Κάθε Jeep Wrangler είναι μοναδικό, χάρη στους πολλούς συνδυασμούς που προσφέρονται στους πελάτες για να απολαύσουν την open-air ελευθερία οι οποίοι αφορούν διαφορετικές επιλογές σε παρμπρίζ και οροφή.

Η νέα, πιο εύχρηστη, ηλεκτρική οροφή Sky One Touch, ενδυναμώνει την πρακτικότητα του Wrangler που πλέον, με το πάτημα ενός κουμπιού, μαζεύει ολόκληρη τη μαλακή οροφή αποκαλύπτοντας το εσωτερικό.

Θα προσφέρεται μαζί με άλλες δύο διαμορφώσεις οροφής:

Το νέο, χωρίς φερμουάρ, Premium Sunrider soft top και το Freedom Top, ένα σκληρό πάνελ τριών τεμαχίων που είναι πολύ ελαφρύ και εύκολο στην αφαίρεση και την τοποθέτηση. Η Premium Sunrider μαλακή οροφή, έχει ενισχυθεί με δύο ακόμα μπράτσα για το καλύτερο τέντωμα και μάζεμα του υφάσματος, ενώ ο νέος σχεδιασμός του, μειώνει τους αεροδυναμικούς θορύβους και επιτρέπει τόσο μερικό όσο και ολικό άνοιγμα.

Η αρθρωτή οροφή Freedom Top, που αποτελείται από τρία ελαφρά αλλά ανθεκτικά πλαστικά πάνελ, έχει επανασχεδιασμένους μηχανισμούς για ταχύτερη λειτουργία και προσφέρεται, ανάλογα με την έκδοση, σε μαύρο ή στο χρώμα του αμαξώματος. Τέλος, ο εφεδρικός τροχός στο πίσω μέρος, έχει τοποθετηθεί 30 εκ. χαμηλότερα για καλύτερη ορατότητα του οδηγού και των επιβατών προς τα πίσω.

Το ολοκαίνουργιο Jeep Wrangler θα προσφέρεται σε δέκα διαφορετικά χρώματα: Black, Firecracker Red, Billet Silver Metallic, Bright White, Granite Crystal Metallic, Hellayella, Ocean Blue, Punk’n Metallic, Mojito και Sting Gray και μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων και μεγεθών  ζαντών.

All-new 2018 Jeep® Wrangler Sahara (top) and All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon (bottom)

 

Εσωτερικό με άνεση και πρακτικότητα

Το εσωτερικό του συνδυάζει τον αυθεντικό σχεδιασμό, τη χρηστικότητα και την πρακτικότητα, με ένα πιο στυλάτο και άνετο σαλόνι χάρη στα υψηλής ποιότητας υλικά.

Η κεντρική κονσόλα του ταμπλό που αντλεί έμπνευση από την κληρονομιά της Jeep, είναι σχεδιασμένη με καθαρές γραμμές που αναδεικνύουν το χαρακτήρα και την λειτουργικότητα του πίνακα οργάνων, ενώ το  σχέδιο και το φινίρισμά της διαφοροποιείται ανάλογα με την έκδοση. Στις εκδόσεις Sahara, το υλικό γύρω από τον κάθετο πίνακα οργάνων είναι μαλακό στην αφή και αναδεικνύεται από τις ραφές σε διαφορετικό χρώμα.

Τα λειτουργικά στοιχεία στο σαλόνι του Wrangler, όπως τα χειριστήρια του κλιματισμού, το κουμπί ρύθμισης του ήχου, ο διακόπτης του Stop Start (ESS) και οι θύρες φόρτισης και σύνδεσης με το ηχοσύστημα, είναι διαφοροποιημένα σχεδιαστικά ώστε η χρήση τους να είναι εύκολη από τον οδηγό και το συνοδηγό. Τα χειριστήρια του κλιματισμού έχουν περίγραμμα χρωμίου.

Η πρακτικότητα και η πολυχρηστικότητα του νέου μοντέλου είναι πιο εμφανής από ποτέ στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας που φιλοξενεί τον επιλογέα ταχυτήτων, το λεβιέ του συστήματος τετρακίνησης και το χειρόφρενο, τα οποία μάλιστα είναι στερεωμένα με πραγματικές βίδες και παξιμάδια προσδίδοντας μία αίσθηση αυθεντικότητας.

Για πρώτη φορά, στο ολοκαίνουργιο Jeep Wrangler, τοποθετείται κουμπί εκκίνησης το οποίο είναι αδιάβροχο. Τα υφασμάτινα και δερμάτινα καθίσματα έχουν ραφές σε διαφορετικές αποχρώσεις, ρυθμιζόμενα προσκέφαλα και προσφέρουν ρυθμιζόμενη οσφυϊκή στήριξη. Το τιμόνι και τα καθίσματα μπορούν να είναι θερμαινόμενα (extra εξοπλισμός).

Οι επενδύσεις των θυρών, είναι απαλές στην αφή και προσφέρουν επιμηκυμένο υποβραχιόνιο για μεγαλύτερη άνεση.

Ο πίνακας οργάνων, προσφέρεται με οθόνη TFT 3.5 ή LED 7 ιντσών. Ο έγχρωμος πίνακας οργάνων LED  που αποτελεί βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων Sahara και Rubicon, επιτρέπει στον οδηγό να διαμορφώσει 100 διαφορετικές επιλογές στην απεικόνιση των πληροφοριών. Τα χειριστήρια του τιμονιού επιτρέπουν την χρήση φωνητικών εντολών, τη ρύθμιση της ταχύτητας και του ηχοσυστήματος, βοηθώντας τον οδηγό να έχει πάντα τα χέρια του στο τιμόνι.

Στην κεντρική κονσόλα φιλοξενείται το συστήματα infotainment 7 ή 8.4 ιντσών που αμφότερα υποστηρίζουν  συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto.

Η τέταρτη γενιά Uconnect, αναβαθμίζει την εμπειρία του χρήστη αλλά και την απόδοση, με ταχύτερους χρόνους εκκίνησης και υψηλότερη ανάλυση οθόνης. Ακριβώς κάτω από την οθόνη, βρίσκονται τα χειριστήρια του κλιματισμού, της έντασης του ήχου και οι θύρες σύνδεσης και φόρτισης κινητών.

Δύο θύρες USB εμπρός και δύο για τους πίσω επιβάτες, προσφέρουν σύνδεση με το σύστημα infotainment, ενώ πρίζες 12V για άλλα αξεσουάρ βρίσκονται σε διάφορα σημεία της καμπίνας του νέου Wrangler. Παράλληλα διαθέσιμη είναι και υποδοχή πρίζας 230V.

Το Jeep Wrangler ξεχωρίζει διαχρονικά για την πρακτικότητά του και την ικανότητά του να προσφέρει στους επιβάτες του την δυνατότητα να απολαμβάνουν τη δράση με την μεγαλύτερη δυνατή άνεση.

Το ολοκαίνουργιο Wrangler δεν θα μπορούσε να παρεκκλίνει από αυτή την πορεία και προσφέρει μία σειρά έξυπνων λύσεων αποθήκευσης, όπως ποτηροθήκες και πολλές ακόμα μικρές θήκες για κινητά και άλλα μικρά αντικείμενα. Το ντουλαπάκι μπροστά από τον συνοδηγό ανοίγει με απόσβεση για πιο ομαλή κίνηση ενώ το κεντρικό, ανάμεσα στους εμπρός επιβάτες, μπορεί να κλειδωθεί για να ασφαλίσει αντικείμενα όταν η οροφή είναι ανοικτή. Ένας ακόμα αποθηκευτικός χώρος κάτω από το πίσω κάθισμα, προσφέρει ασφάλεια για μερικά ακόμα μικρά αντικείμενα.

Το νέο σύστημα «Trail Rail cargo management», αποτελεί μία ακόμα έξυπνη προσθήκη στο Wrangler και επιτρέπει την εύκολη τακτοποίηση, ασφάλιση και πρόσβαση στα περιεχόμενα του χώρου αποσκευών. Σε ειδικό σημείο στο χώρο αποσκευών, έχει προβλεφθεί ακόμα και ειδική θήκη που φιλοξενεί με ασφάλεια βίδες και παξιμάδια από τη οροφή, τις πόρτες και το παρμπρίζ του Wrangler, όταν αυτά αφαιρεθούν, ενώ προσφέρεται και ένα εγχειρίδιο οδηγιών αλλά και εργαλεία για όλες αυτές τις διαδικασίες.

Ένα ακόμα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Wrangler είναι ο σχεδιασμός που επιτρέπει το πλύσιμο του εσωτερικού του με τρεχούμενο νερό. Η χρήση του ειδικού πλαισίου για την οθόνη του συστήματος Uconnect, το προστατεύει από το νερό και επιτρέπει αυτήν ακριβώς τη διαδικασία χωρίς άγχος για τον κάτοχο.

Το αξιόπιστο πλαίσιο σκάλας στην υπηρεσία του Wrangler.

Χάρη στο «πλαίσιο σκάλας» και τον συνδυασμό του με την τεχνολογία πολλαπλών (5) συνδέσμων, το Wrangler προσφέρει κορυφαίες ικανότητες εκτός δρόμου, βελτιωμένη συμπεριφορά εντός δρόμου, ασφάλεια στους επιβαίνοντες και όλα αυτά με μία κορυφαία εμπειρία άνεσης.

Η χρήση τεχνολογίας ενισχυμένου αλουμινίου στις πόρτες, στους μεντεσέδες, στα φτερά και στο παρμπρίζ και μαγνησίου στην πίσω πόρτα, βοήθησε στη μείωση του συνολικού βάρους και στην βελτίωση της κατανάλωσης.

Για να προστατευθούν τα σημαντικά μέρη του οχήματος κατά τη διάρκεια της off road οδήγησης, όπως το ρεζερβουάρ καυσίμων, το σύστημα μετάδοσης και το κάρτερ, έχουν χρησιμοποιηθεί προστατευτικές ποδιές και ράβδοι. Ειδικά στην έκδοση Rubicon, ατσαλένιες  μπάρες στα πλευρά του οχήματος προσφέρουν έξτρα προστασία στο αμάξωμα.

Η ανάρτηση του ολοκαίνουργιου Wrangler, έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να βελτιώσει περαιτέρω τη συμπεριφορά του οχήματος στην εντός δρόμου κίνηση, χωρίς να θυσιάσει τις ικανότητές του εκτός δρόμου. Το Wrangler συνεχίζει να χρησιμοποιεί την εγγυημένη λύση των πολλαπλών συνδέσμων. Η εμπρόσθια ανάρτηση χρησιμοποιεί πέντε συνδέσμους, ένα εγκάρσιο και τέσσερις διαμήκεις, ενώ η πίσω, δύο άνω, δύο κάτω και έναν για τον άξονα.

Νέοι κινητήρες για το ολοκαίνουργιο Jeep Wrangler

Η γκάμα κινητήρων διευρύνεται με την εισαγωγή δύο νέων μονάδων. Του 2.2L Multijet II turbo diesel και του 2.0L turbo 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας. Για πρώτη φορά στο Wrangler, όλοι οι κινητήρες συνεργάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων.

Νέος 2.2L Multijet II turbo diesel: Ενσωματώνοντας τη δεύτερη γενιά της τεχνολογίας Multijet, ο καινούργιος κινητήρας έχει τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, διπλό εκκεντροφόρο επικεφαλής, σύστημα έγχυσης common rail πίεσης 2,000 bar και τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας. Αποδίδει 200 ίππους στις 3,500 σ.α.λ. και ροπή 450 Nm στις 2,000 σ.α.λ. Ο κινητήρας των 2.2L ενσωματώνει επίσης τεχνολογίας Stop-Start (ESS).

Τα κύρια χαρακτηριστικά του κινητήρα των 2.2L:

  • To μπλοκ του κινητήρα είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου
  • Το σύστημα εξισορρόπησης είναι τύπου Lancaster με τη μετάδοση της κίνησης ενσωματωμένη στο Block
  • Η κεφαλή από κράμα αλουμινίου ενσωματώνει δύο εκκεντροφόρους επί κεφαλής για τη διάταξη 16 βαλβίδων
  • Οι βαλβίδες διαθέτουν δακτύλιο για υδραυλική ρύθμιση
  • Το turbo είναι μεταβλητής γεωμετρίας ελεγχόμενο από ηλεκτροβαλβίδα.

Ο κινητήρας χρησιμοποιεί ένα σύστημα δύο ψυχώμενων βαλβίδων επανακυκλοφορίας καυσαερίων (Low Pressure EGR και High Pressure EGR), ενώ ταυτόχρονα ψύχει τον αέρα μέσω υδρόψυξης (Water Cooled Air Cooler) που βοηθά στην μείωση των εκπομπών ρύπων βελτιώνοντας παράλληλα και την απόκριση του. Για την περαιτέρω διαχείριση των καυσαερίων, ένα  σύστημα καταλυτικής επεξεργασίας (SCR) μειώνει της εκπομπές οξειδίων Αζώτου σε αμελητέα επίπεδα ενώ ένας οξειδωτικός καταλύτης (DOC) σε συνεργασία με φίλτρο (DPF) μειώνουν περαιτέρω τις εκπομπές καυσαερίων.

Τα συστήματα αυτά εξασφαλίζουν ότι ο κινητήρας πληροί το νέο αυστηρό πρότυπο εκπομπών RDE Euro 6/D.

Νέος 2.0L turbo 4κύλινδρος εν σειρά: Ο νέος 2.0L turbo βενζινοκινητήρας αποδίδει 272 ίππους στις 5,250 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 3,000 σ.α.λ. και έχει σύστημα Stop-Start (ESS). Συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και αποτελεί μέρος της οικογένειας των κινητήρων Global Medium Engine. Έχει δύο εκκεντροφόρους επί κεφαλής (DOHC) με ανεξάρτητο χρονισμό και σύστημα επανακυκλοφορίας ψυχρών καυσαερίων (C-EGR).

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται συνδυασμένη χρήση Twin Scroll τούρμπο, σύστημα C-EGR, άμεσου ψεκασμού και υδρόψυξης αέρα στην εισαγωγή του τούρμπο. Αυτός ο συνδυασμός τεχνολογιών, μπορεί και προσφέρει υψηλή απόδοση ενώ συγχρόνως μειώνει την κατανάλωση.

Νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο: Οι επιλογές κινητήρων του ολοκαίνουργιου Jeep Wrangler συνδυάζονται με το νέο 8 ταχυτήτων αυτόματο κιβώτιο, επιτρέποντας στο όχημα να αξιοποιεί πλήρως την απαραίτητη ισχύ σε δύσκολες off-road διαδρομές και να κάνει σημαντική οικονομία στον αυτοκινητόδρομο. Ιδανικό για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Wrangler, το νέο αυτόματο κιβώτιο προσφέρει απαράμιλλες ικανότητες στην εκτός δρόμου οδήγηση.

Τα νέα συστήματα Uconnect εγγυώνται τεχνολογία φιλική στον χρήστη

Ανάλογα με την έκδοση, το καινούργιο Jeep Wrangler μπορεί να εξοπλιστεί με την τέταρτη γενιά του Uconnect 5.0 ιντσών, 7.0 ιντσών και το Uconnect 8.4 NAV 8.4 ιντσών που προσφέρουν εύχρηστα μενού, ισχυρούς επεξεργαστές με πιο βελτιωμένη απόκριση και γραφικά υψηλής ευκρίνειας. Το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει πολλά από τα συστήματα του αυτοκινήτου, όπως μεταξύ άλλων, το ηχοσύστημα και τον κλιματισμό, από την οθόνη της μονάδας Uconnect, αναβαθμίζοντας την ασφάλεια κατά την οδήγηση. Η νέα γενιά  Uconnect προσφέρει επίσης ενσωμάτωση με Apple CarPlay και Android Auto (στα UconnectTM 7.0- kai 8.4-inch NAV) για hands-free τηλεφωνία, δορυφορική πλοήγηση και αποστολή μηνυμάτων μέσω φωνής.

Οι υπηρεσίες Jeep UconnectTM LIVE διαθέσιμες στο Uconnect 8.4-inch NAV

Το UconnectTM 8.4 NAV του Jeep Wrangler, προσφέρει επίσης τις υπηρεσίες UconnectTM LIVE που επιτρέπουν στους πελάτες να αποκτούν πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές απλά συνδέοντας το κινητό τους στη συσκευή. Η εφαρμογή UconnectTM LIVE app είναι διαθέσιμη στο iOS App Store και το Google Play Store.

Στην μονάδα 8.4 ιντσών UconnectTM προσφέρεται επίσης και το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Connected Navigation (TomTom Live) και η εφαρμογή Off-road Pages που απεικονίζει τις κλίσεις του αυτοκινήτου και λειτουργίες του συστήματος τετρακίνησης όπως το κλείδωμα των διαφορικών. Άλλες LIVE υπηρεσίες περιλαμβάνουν την πρόσβαση σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, την αναπαραγωγή μουσικής και ραδιοφωνικών σταθμών από το ίντερνετ, την πρόσβαση σε ειδησεογραφικό περιεχόμενο και την δορυφορική πλοήγηση με real time παρακολούθηση κίνησης στους δρόμους.

Με το UconnectTM LIVE και μέσα από την οθόνη αφής, οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή  TuneIn, που δίνει πρόσβαση σε περισσότερους από 100.000 ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά τον κόσμο, την μουσική πλατφόρμα Deezer που περιλαμβάνει πάνω από 35 εκατομμύρια μουσικά κομμάτια, το πρακτορείο Reuters και φυσικά το Facebook, το Facebook CheckIn και το Twitter για να είναι πάντα σε επαφή με φίλους.

Πλειάδα συστημάτων ασφαλείας

Η ασφάλεια οδηγού και επιβατών αποτέλεσε κύριο μέλημα στην εξέλιξη του ολοκαίνουργιου Jeep Wrangler το οποίο και προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων του συστήματος παρακολούθησης τυφλού σημείου Blind-Spot Monitoring με εντοπισμό οπίσθιας κάθετης κίνησης, κάμερα οπισθοπορείας με ενεργές γραμμές κατεύθυνσης, σύστημα ευστάθειας (ESC) με σύστημα αποφυγής ανατροπής (ERM) και τέσσερις αερόσακους στον βασικό εξοπλισμό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.