Έτοιμο το Arcadia Classic Tour 2026 (video)
Η Ε.Λ.Ι.Α. με την αρωγή του ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και του ΑΡ.Σ.Ο.Ε. διοργανώνουν για 12η συνεχή χρονιά το Arcadia Classic Tour.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, με επιλεγμένες ορεινές διαδρομές, η οργανωτική επιτροπή ετοίμασε μια μοναδική εκδήλωση, μέσα στην ιδιαίτερη ομορφιά της μικρογεωγραφίας της Πελοποννήσου. Με συνολικό μήκος διαδρομής 310 χλμ και 12 Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας οι αγωνιζόμενοι θα απολαύσουν ένα χορταστικό διήμερο με τα ιστορικά-κλασσικά τους οχήματα.
Ο χειμερινός καιρός θα αποτελέσει και πάλι το ιδανικό σκηνικό, ώστε τα πληρώματα να απολαύσουν τις υπέροχες και αγαπημένες Αρκαδικές και Λακωνικές ορεινές διαδρομές μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Υπάρχουν και πάλι καινοτομίες και νέες ιδέες που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πληρωμάτων δίνοντας ίσες ευκαιρίες διάκρισης σε συνδυασμό με τον κλασσικό πλέον χρονολογικό συντελεστή που θα εφαρμοστεί δίνοντας ελαφρύ πλεονέκτημα στα παλαιότερα οχήματα. Φέτος, το Arcadia Classic Tour προσμετρά στο νεοσύστατο Old School Trophy, ειδικά σχεδιασμένο για οχήματα ως το 1986.
Το πρώτο όχημα θα εκκινήσει από το Ναύπλιο για το 1ο Σκέλος, το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 12:01. Οι συμμετέχοντες αφού διανύσουν 159 χιλιόμετρα περνώντας μέσα από παραδοσιακούς οικισμούς όπως Ελαιοχώρι, Βλαχοκερασιά, Μονή Καλτεζών, Σκορτσίνος, Λογκανίκος και εκτελέσουν τις 7 πρώτες δοκιμασίες ακριβείας με φόντο το χειμερινό τοπίο, αναμένεται να τερματίσουν, στην βυζαντινή Καστροπολιτεία του Μυστρά και στο επιβλητικό μα φιλόξενο Mystras Grand Resort & Spa στις 16:30 όπου και θα ανοίξει τις πύλες του σε πληρώματα και συμμετέχοντες.
Την Κυριακή, αφετηρία στις 10:01, οπού ακόμη 150 χιλιόμετρα και 5 δοκιμασίες ακριβείας περιμένουν τους συμμετέχοντες με την διαδρομή να περνά από Βρέσθενα, Βαμβακού και την, μοναδικής ομορφιάς, Καστάνιτσα πριν τον τερματισμό του αγώνα στις ομηρικές Μυκήνες στις 13:30 όπου και το γεύμα απονομής.
Σχεδιάστηκε από τον μετρ του είδους Γιάννη Καράμπελα και την δημιουργική του ομάδα, για μια ακόμη φορά μια διαδρομή φιλική για τα αγαπημένα παλαιά αυτοκίνητα. Το Arcadia Classic Tour διατηρεί αναλλοίωτο και χωρίς διακοπή, από το 2015 που ξεκίνησε, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, κάτι που το έκανε τον αγαπημένο αγώνα όλων των συμμετεχόντων και φίλων του κλασσικού-ιστορικού αυτοκινήτου.
Οι συμμετοχές λήγουν την Τρίτη 20 Ιανουαρίου.









