Το Ford Fiesta ST-line (video)

By  |  0 Comments

Για το Ford Fiesta με τους κινητήρες λανσαρίσματος έχουμε αναφερθεί. Στην κορυφή της γκάμας υπάρχει κάτι ξεχωριστό. Πραγματικά ήταν εντυπωσιακή η συνάντηση με τον 1.000άρη τρικύλινδρο που στην top εκδοχή του αποδίδει 140 ίππους, με υπερτροφοδότηση, άμεσο ψεκασμό, φουλ μεταβλητό χρονισμό και έκκεντρη τοποθέτηση του στροφάλου για μείωση κραδασμών ελέω της ασύμμετρης κίνησης των πιστονιών.

Το όλο το πακέτο του top Fiesta είναι απλά ιδανικό για όσους θέλουν να κινούνται σβέλτα. Όχι πως δεν μπορούν να το κάνουν και με τις μικρότερες εκδόσεις (100 και 120 ίππων), αλλά το 140άρι έχει τη χάρη και τη δύναμη για να πετυχαίνει στα χαρτιά ένα 0-100 σε 9,0 δεύτερα και μία τελική 202 χλμ./ώρα (9,9 και 195 οι αντίστοιχες τιμές στο 120άρι Fiesta). Το εντυπωσιακό είναι πως η μέση κατανάλωση μπορεί να διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα (4,5 η μεικτή τυποποιημένη) με την εκπομπή CO2 στα 102 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Το Fiesta παραμένει πιστό στην παράδοση της Ford και αυτή την στιγμή είναι ότι πιο οδηγοκεντρικό μπορεί να αποκτήσεις. Το μπροστινό σύστημα προσφέρει πολύ καλή πληροφόρηση, με το τιμόνι να έχει ιδανικό βάρος και ακρίβεια, ενώ το ίδιο ισχύει για τον σαφέστατο 6άρι επιλογέα ταχυτήτων που έχει την ίδια κλιμάκωση με τους μικρότερους Ecoboost.

Οι τιμές για το Fiesta ST-Line ξεκινούν από τα 16691 Ευρώ για τη τρίθυρη έκδοση με τους 125 ίππους, ενώ η εκδοχή με τα 140 άλογα βρίσκεται στα 17350 Ευρώ. Οι αντίστοιχες τιμές για το πεντάθυρο είναι στα 17206 και 17866 Ευρώ. Στα θετικά το 1.99% του χρηματοδοτικού προγράμματος με το οποία διατίθεται το Fiesta καθώς επίσης και τα 8 χρόνια εγγύησης που συνοδεύουν το μοντέλο της Ford.

ST-line

(Βασικός εξοπλισμός οχημάτων στην Ελληνική αγορά)

Πλήρες κιτ εξωτερικής διαμόρφωσης ST-line με ιδιαίτερη εμπρός μάσκα, εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, πίσω σπόιλερ αμαξώματος, χρωμιωμένη εξάτμιση και ιδιαίτερα καλύμματα μαρσπιέ ST-Line

6 Αερόσακοι (οδηγού, συνοδηγού, πλευρικοί εμπρός, οροφής)

ESC, Traction Control & Hill Launch Assist

Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (LKA), προειδοποίηση εκτροπής λωρίδας (LDW)

Ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού (EPAS)

Σύστημα Auto Start/Stop και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών TPMS

Λογότυπο σήματος ST-Line στα πλαϊνά εμπρός φτερά

Τιμόνι δερμάτινο, ST-Line, σπορ με ευθύ κάτω μέρος (flat-bottom), Ιδιαίτερη λαβή μοχλού ταχυτήτων ST-Line, Δερμάτινη λαβή χειρόφρενου, Ιδιαίτερα ταπέτα δαπέδου ST-Line εμπρός και πίσω, Εμπρός σπορ καθίσματα και Πεντάλ ελαφρού κράματος

Επένδυση οροφής πλεκτή, μαύρη

Ford Power – Κουμπί εκκίνησης/διακοπής του κινητήρα χωρίς κλειδί

Σπορ ανάρτηση

Προβολείς ομίχλης εμπρός με στατικούς λαμπτήρες στροφής

Ζάντες ελαφρού κράματος 17″ Rock Metallic με διαστάσεις ελαστικών 205/45

Σύστημα Ford SYNC ΙΙΙ (Bluetooth, Voice Control, Κλήση Έκτακτης Ανάγκης) & Σύστημα MyKey

—————————————————————————————-

Κάμερα οπισθοπορείας με πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος

Υποβοήθηση έναντι σύγκρουσης (Collision Mitigation System), Αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (ACC)

Ηχοσύστημα, έγχρωμη οθόνη αφής 8″, 7 ηχεία, θύρα USB, χειριστήρια στο τιμόνι

Αυτόματος Κλιματισμός

Πίσω ηλεκτρικά παράθυρα

Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες

Εμπρός φώτα ημέρας LED

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.