Το νέο Fiat 500S

By  |  0 Comments
  • Αποτελεί την ιδανική απάντηση στους καταναλωτές που αναζητούν τολμηρή εμφάνιση και πλήρη βασικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει φιμέ τζάμια, επιχρωμιωμένη απόληξη εξάτμισης, “μαύρο σαγρέ” εισαγωγές αέρα και μια ελκυστική κυψελοειδή μάσκα.
  • Νέοι σπορ προφυλακτήρες, ενσωματωμένα φώτα ομίχλης, μαρσπιέδες και ειδική αεροτομή.
  • Αποκλειστικό χρώμα “Satin Graphite” στις λαβές των θυρών, καλύμματα καθρεπτών και στάνταρ ζάντες αλουμινίου, που ταιριάζουν με τις λεπτομέρειες του προφυλακτήρα.
  • Νέα παλέτα χρωμάτων για το αμαξώματα: μεταλλικό Μπλε Italia και νέο ματ πράσινο Alpi.
  • Στο εσωτερικό, μαύρα καθίσματα και οροφή με μπλε, λευκό ή κίτρινο χρώμα στις πόρτες και στα πλαϊνά των καθισμάτων. Διαθέσιμη κατόπιν παραγγελίας η εκλεπτυσμένη δερμάτινη επένδυση Frau με λευκές ή μπλε λεπτομέρειες.
  • Πινελιές “Satin Graphite” στο ταμπλό και ειδικό σπορ τιμόνι.
  • Στην Ελληνική αγορά, θα διατίθεται μόνο σε hatchback, με τον κινητήρα turbo ντίζελ 1.3 16v Multijet II 95 HP και τον βενζινοκινητήρα 0.9 TwinAir 85HP ή 105HP.
  • Το σύστημα μεταδόσεων περιλαμβάνει μηχανικά κιβώτια πέντε ή έξι ταχυτήτων και το αυτόματο Dualogic.
  • Για πρώτη φορά παρουσιάζεται και το BeatsAudio™ με 8κάναλο ενισχυτή και συνολική ισχύ 440 Watt.

Το Fiat 500S είναι η νέα σπορ έκδοση που χαρακτηρίζεται από την τολμηρή εμφάνιση και πλήρη βασικό εξοπλισμό. Tο νέο μοντέλο διατίθεται σε δύο εκδόσεις, hatchback και convertible και απευθύνεται σε νέους οδηγούς που θέλουν ένα αυτοκίνητο με ισχυρή σπορ προσωπικότητα. Αυτό το μοντέλο ολοκληρώνει τη γκάμα του νέου 500, του εμβληματικού Fiat που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις της αγοράς, παραμένοντας πιστό στις βαθιές του ρίζες. Κατασκευασμένο από το Fiat Style Centre, το αυτοκίνητο έχει ανανεωμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που το καθιστούν ένα αληθινό και ακόμα πιο ελκυστικό 500. Δεν έχει αλλάξει σε μέγεθος, αλλά είναι εμπλουτισμένο με νέες τεχνολογίες και εξατομικευμένες ιδέες. Το εμβληματικό μοντέλο έχει εξελιχθεί και αναβαθμιστεί σε σημεία, αποτελώντας ένα αριστούργημα.
Η νέα έκδοση 500S αποτελεί ένα ακόμη βήμα προόδου της μάρκας και ολοκληρώνει τη γκάμα του νέου 500, μίας από τις πιο ολοκληρωμένες γκάμες στην κατηγορία του. Στην Ελληνική αγορά, θα διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Pop, Lounge και Sport), τέσσερις Euro6 εκδόσεις κινητήρων, (1.2 69HP, 0,9 TwinAir με 85HP ή 105HP και 1.3 16v Multijet II 95HP – το νέο 500 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του, μαζί με το Fiat Panda, που προσφέρει κινητήρα diesel), τρία συστήματα μεταδόσεων (5-τάχυτο ή 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και αυτόματο Dualogic) και 10 χρώματα αμαξώματος ανάμεσα σε παστέλ, μεταλλικό, τριπλής επίστρωσης και ματ αποχρώσεις.

Εξωτερικό και εσωτερικό στυλ
To 500S διατίθεται σε δύο εκδόσεις, hatchback και convertible, και χαρακτηρίζεται από τους σπορ εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, όπου στον πρώτο είναι ενσωματωμένο το φως ομίχλης και στον δεύτερο μαρσπιέδες και ειδική αεροτομή. Ένα άλλο αποκλειστικό χαρακτηριστικό είναι το “Satin Graphite” χρώμα σε ορισμένα τμήματα του εμπρός προφυλακτήρα, στις λαβές των θυρών και της πίσω πόρτας, στα καλύμματα καθρεπτών και στις ζάντες. Την εικόνα του 500S ολοκληρώνουν τα πίσω φιμέ τζάμια, η επιχρωμιωμένη απόληξη εξάτμισης, οι εμπρός αεραγωγοί σε “μαύρο σαγρέ” και ένας τολμηρός πίσω σπορ προφυλακτήρας . Οι ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών με την ειδική πινελιά “Satin Graphite” και οι προαιρετικές ζάντες 16 ιντσών σε ματ μαύρο χρώμα αποτελούν νέα προσθήκη στο 500S. Τέλος, η χρωματική παλέτα που έχει επιλεγεί να ενισχύσει την τολμηρή εμφάνιση του 500S, διαθέτει τα νέα χρώματα Μπλε Italia και Πράσινο Alpi.
Σε τέλεια αρμονία με τον σπορ χαρακτήρα της νέας έκδοσης, οι εσωτερικοί χώροι του νέου 500S είναι ενισχυμένοι με μαύρο κάθισμα και επένδυση οροφής combo με αντιθέσεις στα πάνελ των θυρών και στα πλαϊνά των καθισμάτων, διατίθεται σε μπλε, λευκό και κίτρινο χρώμα. Δερμάτινοι Frau εσωτερικοί χώροι με λευκές ή μπλε λεπτομέρειες είναι διαθέσιμοι κατόπιν παραγγελίας. Επιπλέον, τον χώρο επιβατών ομορφαίνουν οι λεπτομέρειες “Satin Graphite” στο ταμπλό και το ειδικό σπορ τιμόνι.
Τέλος, το convertible Fiat 500S Cabrio έχει κληρονομήσει όλα τα πετυχημένα χαρακτηριστικά του hatchback, όπου συμπεριλαμβάνονται οι συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, τα τέσσερα άνετα καθίσματα και οι εξαιρετικοί σε επιδόσεις κινητήρες, που παρέχουν παράλληλα οικονομία καυσίμου με σεβασμό στο περιβάλλον. Η σιλουέτα του ενισχύεται από την συρόμενη οροφή που αποτελεί από μόνη της ένα σχεδιαστικό θαύμα. Πιο αναλυτικά, η μαλακή οροφή του Fiat 500S Cabrio ξεχωρίζει για την κομψή, την ηλεκτρικά ελεγχόμενη κίνηση και τα εντυπωσιακά σε φινίρισμα και προσεκτικής διαλογής τεχνικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, το Fiat 500S Cabrio διατηρεί τις συμπαγείς πλευρές της κλασικής έκδοσης και, ως εκ τούτου, μπορεί να είναι ένα απολαυστικό όχημα για όλο το χρόνο.

Εκδόσεις κινητήρων και κιβώτια
Το νέο 500S διαθέτει λαμπρούς και αποδοτικούς Euro6 κινητήρες, οι οποίοι είναι ακόμα πιο φιλικοί προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με 5-τάχυτο ή 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή με το αυτόματο Dualogic, η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τον turbodiesel 1.3 16v Multijet II 95HP και τους βενζινοκινητήρες 1.2 69HP, 0.9 TwinAir 85HP ή 105HP.
Ειδικότερα, το νέο 500S μπορεί να εξοπλιστεί με τον 1.3 Multijet 95HP, που αντιπροσωπεύει ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η σημερινή τεχνολογία στους μικρούς ντίζελ κινητήρες και εκπέμπει μόλις 89 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο και πληροί το πρότυπο Euro6, ενώ εγγυάται εξαιρετικές επιδόσεις. Η επιτάχυνση από το 0 στα 100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε μόλις 10,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του είναι 180 χλμ./ώρα. Παράλληλα είναι οικονομικός σε κατανάλωση καυσίμου και φιλικός προς το περιβάλλον: μόλις 3,4 λίτρα πετρελαίου απαιτούνται για 100 χιλιόμετρα. Επιπρόσθετα, ένα μικρό ρεκόρ: το νέο 500 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του (μαζί με το Fiat Panda), που προσφέρει πετρελαιοκινητήρα.

Συστήματα Uconnect™ 7” HD LIVE & BeatsAudioTM
Το σύστημα UconnectTM HD LIVE με οθόνη αφής 7 ιντσών ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του και περιλαμβάνει πλήθος λειτουργιών, όπως Bluetooth hands-free, αναγνώριση φωνής και πολλές μουσικές επιλογές εκτός από το FM/AM ραδιόφωνο, χάρη στην εξαιρετική συνδεσιμότητά του μέσω υποδοχής 3.5mm, USB ή Bluetooth. Επιπλέον, προαιρετικά, διατίθεται ψηφιακό ραδιόφωνο (DAB) και ένα 3D ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης TomTom.
Η ανώτερη εμπειρία ήχου του νέου Fiat 500S συμπληρώνεται από το Beats by Dr. Dre, το σύστημα που σχεδιάστηκε για να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο η μουσική μπορεί να ακουστεί στο εσωτερικό του οχήματος.

Ασφάλεια και άνεση
Το νέο 500S είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του, όπως αποδεικνύεται από τους επτά αερόσακους που προσφέρονται στον βασικό εξοπλισμό (δύο εμπρός, δύο παραθύρου, δύο πλαϊνούς και ένας για τα γόνατα), παράλληλα με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας για τον τέλειο έλεγχο του οχήματος: όπως το ABS με EBD (Ηλεκτρονική Κατανομή Πέδησης), το εξελιγμένο ESC (Ηλεκτρονικός Έλεγχος Ευστάθειας), ASR (Σύστημα Αντιολίσθησης Τροχών), Hill Holder (Σύστημα Συγκράτησης Αυτοκινήτου σε Ανηφόρα) και HBA (Υδραυλικό Σύστημα Πέδησης, σε περίπτωση φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης).
Το νέο 500S εφοδιάζεται με δυναμικό και άνετο εξοπλισμό που το καθιστά ιδανικό αυτοκίνητο για την αντιμετώπιση όλων των διαδρομών με άνεση και ασφάλεια. Αυτές οι ιδιότητες ενισχύονται από τη διάταξη της ανάρτησης: γόνατα McPherson μπροστά και ημιάκαμπτο σύστημα πίσω. Το σύστημα ανάρτησης έχει σχεδιαστεί από τον Magneti Marelli, έχει αναβαθμιστεί και κατασκευαστεί κατάλληλα για το νέο 500 ώστε να εξασφαλίσει σημαντικό κράτημα και κορυφαία άνεση κατά την οδήγηση.

FCA Bank
Για την υποστήριξη του νέου 500S, η FCA Bank προσφέρει δάνεια και απλά, καινοτόμα και προσαρμόσιμα προγράμματα leasing για τους πελάτες, ιδιώτες, επαγγελματίες ή επιχειρήσεις, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ασφαλίσεων που διατίθενται για την προστασία του αυτοκινήτου και των επιβατών του. Επιπλέον, η FCA Bank, σε συνεργασία με την εταιρεία, έχει δημιουργήσει ειδικά προγράμματα επιβράβευσης για την παροχή κινήτρων σε ιδιοκτήτες του 500 να αντικαταστήσουν το αυτοκίνητό τους με ένα νέο 500S.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.