Η LADA Sport LUKOIL ολοκλήρωσε τις πρώτες δοκιμές του Granta TC1

By  |  0 Comments

Η ομάδα LADA Sport LUKOIL πέρασε δύο ημέρες (13-14 Μαρτίου) την περασμένη εβδομάδα δοκιμάζοντας για πρώτη φορά το νέο Granta. Οι δύο Βρετανοί οδηγοί της ομάδας – ο Rob Huff και ο James Thompson – βρέθηκαν στο τιμόνι του αυτοκινήτου στην πίστα της Formula 1 στο Magny-Cours.

Ο στεγνός και ηλιόλουστος καιρός επέτρεψε στην ομάδα να εκμετελλευτεί πλήρως τον διαθέσιμο χρόνο. Οι Rob Huff και James Thompson ενθουσιάστηκαν με το επίπεδο προετοιμασίας του αυτοκινήτου, την αυξημένη ταχύτητα, τη δύναμη και τη βελτιωμένη απόδοση στις μεγάλες ευθείες καθώς και και σε διάφορους τύπους στροφών. Η διάταξη του σιρκουί του Magny-Cours με τις υψηλής ταχύτητας ευθείες και τις ιδιαίτερες στροφές ήταν ο ιδανικός χώρος για μια πρώτη γεύση από το νέο LADA Granta.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Victor Shapovalov, σχολίασε: “Η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά στην εξέλιξη του αυτοκινήτου σύμφωνα με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς. Το LADA Granta TC1 είναι εντελώς διαφορετικό από τον προκάτοχό του – τόσο λόγω των νέων τμημάτων και στοιχείων αλλά και λόγω της όλης προσέγγισης στην κατασκευή του αυτοκινήτου από την άποψη της γεωμετρίας. Χρησιμοποιήσαμε ευρέως την εμπειρία που αποκτήσαμε την προηγούμενη σεζόν. Οι περισσότερο ελεύθεροι τεχνικοί κανονισμοί μας επέτρεψαν να κάνουμε το αυτοκίνητο πιο ανταγωνιστικό λόγω κάποιων καινοτόμων λύσεων στην ανάρτηση. Την ίδια στιγμή, τα πλεονεκτήματα του κοντού μεταξονίου του Granta παραμένουν – κυρίως, η ευελιξία του. Έτσι, λόγω των νέων κανονισμών, λύσαμε κάποια προβλήματα που είχαμε νωρίτερα, διατηρώντας ωστόσο τα οφέλη. Ο νέος, κατασκευασμένος από την Oreca κινητήρας έδωσε στο αυτοκίνητο ακόμη περισσότερη δυναμική. Ειδικότερα, η επιτάχυνση στις εξόδους των στροφών βελτιώθηκε σημαντικά. Σε γενικές γραμμές, είμαστε ικανοποιημένοι με το πρώτο shakedown. Το σημαντικό ήταν η εναρμόνιση όλων των συστημάτων στο αυτοκίνητο, δεδομένου ότι η ισχύς του κινητήρα και τα φρένα μεγάλωσαν εντυπωσιακά. Οι πρώτοι γύροι επιβεβαίωσαν ότι καταφέραμε να βρούμε την καλύτερη ισορροπία στο αυτοκίνητο.”

Η ομάδα θα έχει μία ακόμη περίοδο δοκιμών πριν από την έναρξη της σεζόν. Σε αυτήν θα συμμετάσχουν και οι τρεις οδηγοί της – οι Rob Huff, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy.

Η σεζόν ξεκινά στο Marrakech, στις 13 Απριλίου 2014. Οι οδηγοί της LADA Sport LUKOIL θα έχουν τους εξής αριθμούς: James Thompson (11), Rob Huff (12) και Mikhail Kozlovskiy (14).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.