Τα Volvo V40 / V40 Cross Country στην 1η θέση των πωλήσεων

By  |  0 Comments

· Κατέγραψαν συνδυαστικά 257 ταξινομήσεις το 1ο τρίμηνο του 2014

· Περισσότερα από ένα στα τέσσερα μοντέλα που πουλήθηκαν στην premiumχάτσμπακ κατηγορία το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ήταν Volvo

Τo Volvo V40, το πεντάθυρο χάτσμπακ της σουηδικής μάρκας, συνεχίζει ακάθεκτο την επιτυχημένη εμπορική του πορεία και το 2014! Το αυτοκίνητο που έχει σημειώσει την υψηλότερη βαθμολογία όλων των εποχών στις εξαντλητικές δοκιμές του έγκυρου ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας Euro NCAP και που επάξια φέρει τον άτυπο τίτλο του «ασφαλέστερου αυτοκινήτου στον κόσμο», συνεχίζει να είναι στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας του, όπως δείχνουν και τα στοιχεία ταξινομήσεων για το 1οτρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων αυτοκινήτων που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), την περίοδο Ιανουάριος-Μάρτιος 2014 ταξινομήθηκαν 933 αυτοκίνητα που ανήκουν στη λεγόμενη premiumχάτσμπακ κατηγορία. Στην πρώτη θέση της κατηγορίας βρέθηκε το μοντέλο της Volvo, που είτε ως V40 είτε ως V40 Cross Country, σημείωσε συνολικά 257 ταξινομήσεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ταξινομήσεων των V40 / V40 Cross Country, με 253 σε σύνολο 257, αφορά στις εκδόσεις 1.600 κ.εκ.. Στο συγκεκριμένο κυβισμό, οι επιλογές έχουν ως εξής:

· για το μεν V40 ξεκινούν από τη βενζινοκίνητη έκδοση Τ2 120 ίππων με προτεινόμενη τιμή λιανικής 19.900 € και τη diesel έκδοση D2 115 ίππων με προτεινόμενη τιμή λιανικής 20.900 €.

· ο ίδιος πετρελαιοκινητήρας εξοπλίζει και την εισαγωγική diesel έκδοση του V40Cross Country, την D2, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 22.900 € ενώ όσον αφορά στη βενζίνη, στη βάση των επιλογών είναι η έκδοση Τ4, των 180 ίππων με προτεινόμενη τιμή λιανικής 23.900 €.

Φυσικά, να τονιστεί για άλλη μία φορά ότι τα V40 και V40 Cross Country είναι τα μόνα αυτοκίνητα στον κόσμο που διαθέτουν αερόσακο πεζού στο βασικό τους εξοπλισμό! Επιπρόσθετα, όπως όλα πλέον τα μοντέλα της Volvo, διαθέτουν στο βασικό τους εξοπλισμό και το σύστημα City Safety, για αποφυγή συγκρούσεων με ταχύτητα έως και τα 50 χλμ./ώρα, μία ταχύτητα λειτουργίας που μόνο το σύστημα της Volvo επιτυγχάνει! Να σημειωθεί επίσης ότι όλες οι παραπάνω τιμές αφορούν στις εκδόσεις με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6-σχέσεων. Ειδικά όμως όσον αφορά στο V40 Cross Country, η τιμή αυτή ισχύει και όταν το μοντέλο εξοπλίζεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 6-σχέσεων, αφού το τελευταίο προσφέρεται χωρίς επιπλέον επιβάρυνση!

Τέλος, σχετικά με τη σαφέστατη προτίμηση των καταναλωτών στα μοντέλα 1.6 λίτρου, η εικόνα αυτή αναμένεται να διαφοροποιηθεί στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Ο λόγος είναι ότι αναμένεται η έναρξη των παραγγελιών του V40 / V40 Cross Country με τον ολοκαίνουριο δίλιτρο κινητήρα τεχνολογίας DriveE, τόσο σε εκδόσεις βενζίνης όσο και diesel. Χαρακτηριστικά, με το δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα DriveE, ισχύος 190 ίππων, το V40 D4έχει μικτή κατανάλωση μόλις 3,3 λίτρα/χλμ. ή αντίστοιχα εκλύει μόνο 85 γρμ./χλμ.ρύπους CO2, κορυφαία νούμερα που βρίσκονται μακράν του ανταγωνισμού!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.