Η Ford Αποκαλύπτει το Νέο Ford Mondeo στην 79η ΔΕΘ

By  |  0 Comments

Το Ford Mondeo, το επιτυχημένο οικογενειακό αυτοκίνητο της Ford, γιόρτασε πρόσφατα τα 20 χρόνια του με πωλήσεις πάνω από 4,5 εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη και τώρα ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά

Το νέο Mondeo, υπόσχεται ανώτερη οδηγική άνεση χάρη στην πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων

Το νέο Ford Mondeo θα διατίθεται σε εκδόσεις 5-θ, wagon και 4-θ

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο στο νέο Mondeo κάνουν και οι πίσω ζώνες ασφαλείας με ενσωματωμένο αερόσακο

Η Ford θα προσφέρει το νέο Mondeo με βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost – ‘Διεθνή Κινητήρα της Χρονιάς’ για το 2012, 2013 & 2014, μία έκδοση 1.6 diesel, και θα λανσάρει το πρώτο στην κατηγορία 4-θ υβριδικό όχημα

Η Ford Ευρώπης σχεδιάζει επίσης να λανσάρει τη μοναδική εμπειρία προϊόντος & ιδιοκτησίας ‘Vignale’ στις αρχές του 2015 με μοναδικές σχεδιαστικές πινελιές σε εσωτερικό / εξωτερικό, ανώτερη ποιότητα κατασκευής, αποκλειστικό εξοπλισμό και τεχνολογίες

Το πρώτο νέο Ford Vignale θα βασίζεται στο νέο Mondeo

Το Mondeo λανσαρίστηκε το 1993 μετά από ένα πενταετές πρόγραμμα εξέλιξης, επένδυσης 3 δισ. λιρών (4,6 δισ. δολαρίων). Το Mondeo αναδείχτηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς το 1994 και εξακολουθεί να θέτει πρότυπα στην κατηγορία του επί δύο δεκαετίες, είναι διεθνώς καταξιωμένο έχοντας κατακτήσει πάνω από 20 βραβεία μέσα σε 20 χρόνια.

Το Mondeo έκανε προσιτά στους Ευρωπαίους πελάτες κάποια προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Η πρώτη γενιά προσέφερε αερόσακο οδηγού στάνταρ, προαιρετικό αερόσακο συνοδηγού και νέες για την εποχή τεχνολογίες όπως έλεγχο πρόσφυσης, προσαρμοζόμενη απόσβεση, Antilock Braking System (ABS) και σύστημα διεύθυνσης με υδραυλική υποβοήθηση.

Ένα στιλιστικά ανανεωμένο Mondeo το 1996 προσέφερε προαιρετικούς πλευρικούς αερόσακους, που έγιναν στάνταρ μετά από δύο χρόνια, τετρακάναλο ABS και μειώσεις βάρους.

Η Ford λανσάρισε τη δεύτερη γενιά Mondeo το 2000 με Intelligent Protection System. Επιπλέον, το Mondeo έκανε προσιτά για πρώτη φορά στους οδηγούς Ford θερμαινόμενα πίσω καθίσματα, αυτόματους προβολείς και καθαριστήρες με αισθητήρα βροχής.

Η κομψή τρίτη γενιά Mondeo έφτασε το 2007 μετά από ένα εντυπωσιακό πέρασμα από τη μεγάλη οθόνη σαν αυτοκίνητο του James Bond στην ταινία ‘Casino Royale’ το 2006.

Χάρη στο νέο μοντέλο, οι οδηγοί της Ford ήταν από τους πρώτους που επωφελήθηκαν από τεχνολογίες όπως Adaptive Cruise Control, Interactive Vehicle Dynamic Control και Ford EasyFuel system για αποφυγή ανεφοδιασμού με λάθος καύσιμο.

Το Mondeo ανανεώθηκε και πάλι το 2010 με την τελευταία τεχνολογία βενζινοκινητήρωνEcoBoost της Ford και την προσθήκη λειτουργιών όπως Lane Departure Warning, Driver Alertκαι Auto High Beam.

Η κορυφαία οδική συμπεριφορά ήταν ανέκαθεν ακρογωνιαίος λίθος στην εμπειρία Mondeo, κάτι που επιβεβαιώνουν και προηγούμενα μοντέλα υψηλών επιδόσεων όπως το ST200 και ST220 και τα σημερινά βενζινοκίνητα μοντέλα 2.2 Duratorq diesel (200 PS) και 2.0 EcoBoost (240 PS).

«Το Mondeo έχει πλούσια ιστορία και λαμπρό μέλλον» δήλωσε ο Νίκος Νοταράς, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, Ford Motor Ελλάς. «Μέσα σε δύο δεκαετίες, το Mondeo έγινε σύμβολο άριστης οδικής συμπεριφοράς, εκπληκτικών τεχνολογιών, κορυφαίας ασφάλειας και εξαιρετικής απόδοσης καυσίμου.»

Το νέο Mondeo, το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα CD της Ford, υπόσχεται ανώτερη οδηγική άνεση χάρη στην πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων – που κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη και θα ανεβάσει τον πήχη στην ποιότητα διαθέτοντας καθίσματα πολλαπλών ρυθμίσεων με σύστημα μασάζ και θερμαινόμενο τιμόνι.

Το νέο Ford Mondeo θα διατίθεται σε εκδόσεις 5-θ, wagon και 4-θ, και με πολλές καινοτόμες τεχνολογίες όπως Advanced Active Park Assist – το πρώτο αυτοματοποιημένο σύστημα παρκαρίσματος της Ford που υποστηρίζει παράλληλο και κάθετο παρκάρισμα με όπισθεν.

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο στο νέο Mondeo κάνουν και οι πίσω ζώνες ασφαλείας με ενσωματωμένο αερόσακο, ενώ παράλληλα εισάγονται στοιχεία όπως η αναδιπλούμενη πανοραμική οροφή, προσαρμοζόμενοι προβολείς με πλήρη λειτουργικότητα LED – πρωτιά στην κατηγορία, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη κολώνα τιμονιού και SYNC με MyFord Touch.

Το νέο παγκόσμιο Mondeo θα φτάσει στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας στα τέλη του 2014, με πιο εξελιγμένες τεχνολογίες, όπως ο βραβευμένος βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost της Fordπου διασφαλίζει κορυφαία οικονομία καυσίμου, σύστημα κίνησης petrol Hybrid Electric Vehicle, τους πρώτους στην κατηγορία προσαρμοζόμενους προβολείς με πλήρη λειτουργικότητα LED, και πίσω ζώνες ασφαλείας με αερόσακους που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίζουν τους τραυματισμούς στην περιοχή της κεφαλής, του αυχένα και του θώρακα των πίσω επιβατών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.