Hi-Tech EKO Mobility Rally 2014 4-5 Οκτωβρίου

By  |  0 Comments
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων – ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο., στις 4 και 5 Οκτωβρίου οργανώνει το Hi-Tech EKO Mobility Rally 2014.
Ο αγώνας διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά, είναι διεθνής και εντάσσεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο Καθαρών Αυτοκινήτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – FIA. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οδηγοί – κάτοχοι «καθαρού» αυτοκινήτου. Ως «καθαρά» νοούνται τα υβριδικά, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν υγραέριο, φυσικό αέριο ή βιοκαύσιμα, καθώς επίσης και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με συσσωρευτές ή ενεργειακά στοιχεία. Κριτήρια για διάκριση είναι τόσο η χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση, όσο και η ακρίβεια συγεκριμένης ταχύτητας στις ειδικούς διαδρομές.
Στον αγώνα του 2013 μετείχαν πληρώματα από την Ελλάδα και άλλες 7 χώρες, συμβάλλοντας στην ιδιαίτερα επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Εφέτος προγραμματίζονται και παράλληλες εκδηλώσεις με επίκεντρο όλων την Πλατεία Συντάγματος, προσπαθώντας να δοθεί προβολή στην καθαρή και περιβαλλοντικά φιλική αυτοκίνηση.
Οι δηλώσεις συμμετοχής στο Hi Tech EKO Mobility Rally 2014 έχουν ήδη ανοίξει.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.heliev.gr, υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες, ο κανονισμός της οργάνωσης και έντυπο συμμετοχής.
Η εκκίνηση θα δοθεί στη Πλατεία Συντάγματος και σταθμός ανεφοδιασμού, εκτός των ηλεκτρικών, θα είναι ο σταθμός ΕΚΟ στο 8ον χλμ Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
Ο φετινός αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υπέροχες κλασικές ειδικές, όπως οι Ριτσώνα, Στεφάνη, Φυλή κλπ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.