Κομψότερα και Πιο Στυλάτα τα Νέα C-MAX και Grand C-MAX

By  |  0 Comments

Τα στυλάτα, νέα CMAX και Grand CMAX προσφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοσηκαυσίμου και τις εκπομπές CO2, προηγμένη τεχνολογία και έξυπνες λύσεις αποθήκευσης

Η νέα οικογένεια CMAX υιοθετεί πιο αεροδυναμική σχεδίαση που απεικονίζει το τολμηρόνέο πρόσωπο της Ford και όμορφα φιλοτεχνημένο, φιλικό προς το χρήστη εσωτερικό

HandsFree Liftgate, Perpendicular Parking και βελτιωμένο σύστημα αποφυγής σύγκρουσηςActive City Stop με ταχύτητες μέχρι 50 km/h

Η γκάμα κινητήρων για την Ευρώπη περιλαμβάνει νέα σύνολα 1.5 EcoBoost και 1.5 TDCi, ο1.5 ECOnetic diesel με εκπομπές CO2 99 g/km προσφέρεται για πρώτη φορά με το CMAX

Τα νέα Ford CMAX και Grand CMAX υπόσχονται υψηλότερα επίπεδα άνεσης και λειτουργικής & οδηγικής ποιότητας

Η Ford αποκάλυψε σήμερα τα κομψάνέα μοντέλα CMAX και Grand CMAX με νέο, αεροδυναμικό εξωτερικά, όμορφα σχεδιασμένο εσωτερικό με αναβαθμισμένες λύσεις αποθήκευσης και σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση καυσίμου και τις εκπομπές CO2.

Το πενταθέσιο CMAX και το επταθέσιο Grand CMAX θα προσφέρουν επίσης ανώτεραεπίπεδα άνεσης και λειτουργικής ποιότητας όταν κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη στις αρχές του2015. Τα μοντέλα θα λανσάρουν προηγμένες τεχνολογίες όπως το σύστημα συνδεσιμότηταςFord SYNC 2 μέσω φωνητικής ενεργοποίησης.

Η οικογένεια CMAX θα εφοδιάζεται για πρώτη φορά με το νέο βενζινοκινητήρα 1.5 EcoBoostτης Ford και τον 1.5 TDCi ECOnetic diesel 105 PS με εκτιμώμενες εκπομπές CO2 99 g/km στο πενταθέσιο CMAX.*

«Το CMAX φημίζεται για την άριστη ισορροπία οικονομίας καυσίμου, άμεσης απόκρισης, σπορσυμπεριφοράς και ευελιξίας / ευρυχωρίας εσωτερικού» δήλωσε ο Stephen Odell, Ford executivevice president Ευρώπης, Μέση Ανατολής και Αφρικής. «Όλοι οι κινητήρες ωφελούνται από τιςβελτιωμένες τιμές CO2 χωρίς θυσίες στη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.»

«Η νέα οικογένεια Ford CMAX προσφέρει το είδος της ποιότητας που συνήθως συναντάμε σεμεγαλύτερα, πολυτελέστερα οχήματα – όπως η πρώτη στην κατηγορία HandsFree Liftgate που επιτρέπει πρόσβαση στο χώρο αποσκευών με μία απλή κίνηση του ποδιού

Η Ford λανσάρισε για πρώτη φορά το CMAX το 2003 και από τότε έχει πουλήσει πάνω από 1,2εκατομμύρια οχήματα στην Ευρώπη.** Τώρα, στην τρίτη γενιά του, το CMAX διεκδικεί πάνωαπό το 12% επί του συνόλου πωλήσεων μοντέλων MAV στην Ευρώπη μέχρι στιγμής φέτος.***

Ευελιξία, άνεση, στυλ, σπορ αίσθηση

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν όπως και πριν μεταξύ του πενταθέσιου CMAX ή του επταθέσιου Grand CMAX, που περιλαμβάνει καινοτόμες συρόμενες πίσω πόρτες και σχεδίαση καθισμάτων με δυνατότητα ελεύθερης διέλευσηςγια μεγαλύτερη άνεση, ευρυχωρία, ευελιξία.

Η οικογένεια CMAX έχει ανανεωθεί αισθητικά σύμφωνα με την παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσαOne Ford και διατίθεται σε νέες εξωτερικές αποχρώσεις όπως η Red Rush και η μοντέρνα καφέ-γκρι Caribou.Το εμπρός τμήμα γίνεται ισχυρότερο και πιο αεροδυναμικό ενώ φιλοξενεί τη χαρακτηριστική ανάστροφη τραπεζοειδή μάσκα Ford. Τα μπεκ του συστήματος πλύσηςκρύβονται στη βάση του παρμπρίζ ολοκληρώνοντας την ‘καθαρότερη’ εμφάνιση του ανασχεδιασμένου καπό.

Πιο αεροδυναμικοί και ανάγλυφοι εμπρός προβολείς και πιο ορθογώνιοι, επιμηκυμένοι προβολείς ομίχλης τονίζουν το τολμηρότερο εμπρός τμήμα των δύο μοντέλων. Η μονοκόμματηπίσω πόρτα αποπνέει μία σοφιστικέ αίσθηση εκμεταλλευόμενη την πιο προηγμένη τεχνολογίασυγκολλήσεων μέσω λέιζερ που προσφέρει καθαρές και εξαιρετικά ισχυρές ραφές σε λεπτάφύλλα μετάλλου. Η συμπαγής σχεδίαση πίσω φώτων ολοκληρώνει τη μοντέρνα εμφάνιση.

Το εσωτερικό των νέων FordCMAX και Grand CMAX περιλαμβάνει σχεδιαστικές βελτιώσειςσύμφωνα με υποδείξεις των πελατών που έχουν ήδη υιοθετηθεί στο νέο Focus. Η διάταξη είναι πιο φιλική προς το χρήστη με λιγότερα χειριστήρια και διακόπτες, και σε συνδυασμό με τη black satin επένδυση και τις λεπτομέρειες χρωμίου συνθέτουν μία ‘καθαρή’ και μοντέρνα εμφάνιση. Οιλειτουργίες είναι απλούστερες με πιο εύχρηστα χειριστήρια όπως αυτά του A/C που περιλαμβάνουν μπουτόν, πιο ευδιάκριτα και αναγνωρίσιμα.

Η ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα προσφέρει περισσότερο χώρο και ενσωματώνει συρόμενουποβραχιόνιο. Η νέα ρυθμιζόμενη κονσόλα χωράει διάφορα μπουκάλια και ποτήρια και μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα ένα μπουκάλι νερού 1L και ένα 0,4L, ενώ το περιστρεφόμενοντουλαπάκι διευκολύνει την πρόσβαση στα αποθηκευμένα αντικείμενα. Ο βαθύτεροςαποθηκευτικός χώρος βελτιώνει σημαντικά τη χωρητικότητα στο πάνω τμήμα του ταμπλό, ενώπεριλαμβάνει νέα θύρα USB για σύνδεση και φόρτιση κινητών συσκευών.

Επιπλέον, τα CMAX και Grand CMAX θα προσφέρονται με ταπετσαρίες ανώτερης ποιότηταςσε όλη τη γκάμα, θερμαινόμενο τιμόνι, διακοσμητικές πλάκες μαρσπιέ και σημεία τοποθέτησηςαπό δίχτυ πίσω από την πρώτη και δεύτερη σειρά καθισμάτων.

Τα επίπεδα θορύβων, κραδασμών και τριγμών έχουν βελτιωθεί με τη χρήση κρυστάλλων μεγαλύτερου πάχους και πιο απορροφητικών τσιμουχών γύρω από την πίσω πόρτα και τον καθρέπτη. Το κάλυμμα θερμικής προστασίας στο χώρο του κινητήρα φέρει ηχομονωτικό υλικόγια μείωση των θορύβων, ενώ τα μοντέλα diesel εφοδιάζονται με πρόσθετες τσιμούχες για νααποτρέπουν την είσοδο θορύβων.

Κάτω από το καπό, ένα ανασχεδιασμένο βολάν διπλής μάζας μειώνει τους κραδασμούς όταν ο κινητήρας λειτουργεί υπό πλήρες φορτίο ενώ νέες βάσεις του κινητήρα μειώνουν το θόρυβο κατά τη διάρκεια λειτουργίας του AutoStartStop. Στο εξωτερικό τώρα, βλέπουμε πιο άκαμπτεςαλουμινένιες ζάντες που έχουν βελτιστοποιηθεί για μείωση θορύβων και κραδασμών λόγωσυντονισμού.

«Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε καμπίνες με σαφή και φιλική προς το χρήστη σχεδίαση σεόλη τη γκάμα μοντέλων Ford και το CMAX είναι το πιο πρόσφατο που ωφελείται από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχεδιαστικής αναβάθμισης» δήλωσε ο Joel Piaskowski, director,Design, Ford Ευρώπης. «Το νέο CMAX υπέστη τη σημαντικότερη αναβάθμιση μέχρι σήμερα,είναι πιο άνετο, πιο πρακτικό και προσφέρει την καλύτερη οδηγική εμπειρία στην κατηγορία.»

Ανίχνευση κινδύνου

Η νέα οικογένεια CMAX εφοδιάζεται με προηγμένες τεχνολογίες Ford που βοηθούν τουςοδηγούς να αποφεύγουν ατυχήματα ή να μετριάζουν τις επιπτώσεις τους από γρατζουνιές και χτυπήματα στο παρκάρισμα μέχρι σοβαρότερες συγκρούσεις με υψηλότερες ταχύτητες.

Το σύστημα Active Park Assist της Ford εντοπίζει κατάλληλους χώρους στάθμευσης και, με τοπάτημα ενός μπουτόν, κατευθύνει το όχημα ενώ ο οδηγός έχει τον έλεγχο του γκαζιού και του φρένου. Τα CMAX και Grand CMAX αποκτούν επιπλέον το Perpendicular Parking με την προσθήκη δύο νέων αισθητήρων υπερήχων στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου. Το σύστημαβοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν με όπισθεν κάθετα, παράλληλα με άλλα αυτοκίνητα.

Οι έξτρα αισθητήρες υποστηρίζουν δύο ακόμα τεχνολογίες που βοηθούν τους οδηγούς στους ελιγμούς εξόδου από ένα χώρο στάθμευσης:

Cross Traffic Alert, προειδοποιεί τους οδηγούς που βγαίνουν με όπισθεν από χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση οχημάτων πίσω τους. Το σύστημα λειτουργεί με ραντάρσε εμβέλεια μέχρι 40 m και εκδίδει τρία διαφορετικά προειδοποιητικά σήματα εάν ανιχνεύσει όχημα να πλησιάζει από κάποια πλευρά

ParkOut Assist, βοηθά τους οδηγούς κατά την έξοδό τους από κάθετο, παράλληλοχώρο στάθμευσης. Αφού ο οδηγός επιλέξει την αριστερή ή δεξιά πλευρά το σύστημα αναλαμβάνει τον έλεγχο διεύθυνσης ενώ ο ίδιος ελέγχει το γκάζι και το φρένο

Η Ford έχει βελτιώσει επίσης το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop, το οποίοχρησιμοποιεί αισθητήρες στο εμπρός τμήμα για την ανίχνευση σταθερών αντικειμένων στο δρόμο και προετοιμάζει τα φρένα εάν το αυτοκίνητο πλησιάζει πολύ γρήγορα ένα αντικείμενο. Εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει το σύστημα μειώνει τη ροπή του κινητήρα και εφαρμόζει αυτόματα πίεση πέδησης για να περιορίσει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Το νέο CMAX προσφέρει τηντελευταία έκδοση του συστήματος που τώρα λειτουργεί με ταχύτητες μέχρι 50 km/h(προηγουμένως μέχρι 30 km/h).

Σε περίπτωση κινούμενων αντικειμένων, το Active Braking λειτουργεί παρόμοια με το ActiveCity Stop αλλά με ταχύτητες από 8 km/h μέχρι 180 km/h. Υποστηρίζει τον οδηγό σε υψηλότερες ταχύτητες, για παράδειγμα στον αυτοκινητόδρομο, εκδίδοντας προειδοποιήσεις καιεφαρμόζοντας πίεση πέδησης ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Νέα στο CMAX είναι η τεχνολογία Adaptive Cruise Control της Ford που επιτρέπει στουςοδηγούς να διατηρούν μία προκαθορισμένη ταχύτητα από το προπορευόμενο όχημα ακόμα και όταν αυτό κινείται πιο αργά από την ταχύτητα του ταξιδιού (cruise speed). Σε περιπτώσεις πουτο Adaptive Cruise Control δεν είναι ενεργό, η λειτουργία Distance Indication δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να ρυθμίσουν την επιθυμητή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Εάν ο οδηγός πλησιάσει, το σύστημα εκδίδει μία οπτική προειδοποίηση τριών σταδίων στο ταμπλό κατά σειρά γκρι, κίτρινη, κόκκινη.

Άριστη συνδεσιμότητα με SYNC 2

Η νέα οικογένεια CMAX εφοδιάζεται με το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 2 της Ford πουπεριλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 8 ιντσών και προηγμένο φωνητικό έλεγχογια handsfree πρόσβαση σε λειτουργίες συστημάτων ήχου, πλοήγησης, κλιματισμού και συμβατά κινητά τηλέφωνα.

Το σύστημα πλοήγησης του SYNC 2 υποστηρίζεται από τον πάροχο χαρτών πλοήγησης HERE,και προσφέρει διαιρούμενη οθόνη με λεπτομερή απεικόνιση διασταυρώσεων, ανάγνωσηονομάτων οδών, τρισδιάστατες εικόνες οδικών κόμβων και τοποσήμων, παράλληλα με τονταξιδιωτικό οδηγό MICHELIN.

Με το SYNC 2 οι οδηγοί μπορούν να ορίζουν εύκολα προορισμούς πλοήγησης (one-shot) και να ζητάνε από το σύστημα την αναπαραγωγή τραγουδιών του αγαπημένου τους ερμηνευτή. Πιέζοντας απλά το μπουτόν φωνητικού ελέγχου και λέγοντας “I’m hungry” (‘Πεινάω’) εμφανίζεται μία λίστα με τα τοπικά εστιατόρια και ακολουθούν οδηγίες μετάβασης στον προορισμό που θα επιλεγεί.

«Έχουμε εξελίξει το SYNC 2 για να είναι απλό και φιλικό προς το χρήστη, και συνδυάζει έξυπνα την οθόνη αφής με τις φωνητικές εντολές» δήλωσε ο Christof Kellerwessel, chief engineer,Electronic & Electrical Systems Engineering, Ford Ευρώπης. «Οι οδηγοί θα μπορούν ναελέγχουν περισσότερα συστήματα από ποτέ, με την προσοχή τους στο δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι.»

Το νέο CMAX θα προσφέρεται με ένα premium ηχοσύστημα που περιλαμβάνει 10 ηχεία Sony,με subwoofer για την αναπαραγωγή χαμηλών συχνοτήτων ή μπάσων και ένα πιο αρμονικό καιβαθύ ήχο.

Ισχυρό, αποδοτικό και δυναμικό

Τα νέα CMAX και Grand CMAX προσφέρουν αισθητά βελτιωμένες τιμές CO2 και για πρώτηφορά περιλαμβάνουν στάνταρ την τεχνολογία AutoStartStop της Ford με τους κινητήρεςEcoBoost βενζίνης και 2.0 TDCi diesel. Το πιο βελτιωμένο μοντέλο υπολογίζεται να προσφέρει20% μείωση των εκπομπών CO2.

Η νέα γκάμα κινητήρων της οικογένειας CMAX επεκτείνεται με το νέο, αποδοτικόβενζινοκινητήρα 1.5 EcoBoost της Ford σε εκδόσεις 150 PS και 182 PS. Επίσης θα διατίθεται με το νέο 1.5 TDCi diesel, που αποδίδει 95 PS ή 120 PS, και μία νέα έκδοση ECOnetic με εκτιμώμενες εκπομπές CO2 99 g/km στο πενταθέσιο CMAX. Η οικογένεια CMAX θαεξακολουθήσει να προσφέρεται με τις εκδόσεις 100 PS και 125 PS του πολυβραβευμένου βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost.

Το πρώτο επτάμηνο του 2014, πάνω από το ένα τέταρτο των μοντέλων CMAX πουπουλήθηκαν στην Ευρώπη** εφοδιάζονταν με τον 1.0 EcoBoost, ο οποίος το 2014 ονομάστηκε Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς για τρίτη συνεχή φορά, μία διάκριση χωρίς προηγούμενο.

Ο νέος 120 PS 1.5 diesel υπολογίζεται να προσφέρει βελτιωμένες εκπομπές CO2 κατά 6%συγκριτικά με τον 1.6 L diesel που αντικαθιστά, αποδίδοντας 5 PS επιπλέον. Ο ανανεωμένος2.0L diesel εκτιμάται ότι θα έχει βελτιωμένες εκπομπές ρύπων μέχρι 20% και ισχύ αυξημένη πάνω από 4%.

«Οι νέοι κινητήρες 1.5 EcoBoost και TDCi της Ford είναι σημαντικές προσθήκες σε μία γκάμααισθητά βελτιωμένη σε ισχύ και απόδοση καυσίμου» δήλωσε ο Jim Baumbick, global Ccarvehicle line director της Ford. «Εξάλλου, χάρη σε αυτούς του κινητήρες το CMAX θα γίνει τοπρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία που πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές εκπομπών ρύπωνEU Stage VI σε όλη τη γκάμα ήδη από το λανσάρισμά του.»

Πιο λαμπερό μέλλον

Η νέα οικογένεια CMAX προσφέρεται με φώτα ημέρας LED Daytime Running Lights, προβολείςBiXenon HID και το προηγμένο Adaptive Front Lighting System της Ford που προσαρμόζει τηγωνία δέσμης των προβολέων σύμφωνα με μία από τις επτά ρυθμίσεις ανάλογα με τιςκυκλοφοριακές και οδικές συνθήκες. Για παράδειγμα, όταν στρίβει με χαμηλές ταχύτητες, τοσύστημα θα προβάλλει μία δέσμη στο πλάι του δρόμου ώστε οι δικυκλιστές και οι πεζοί να είναιπιο ευδιάκριτοι. Το σύστημα υποστηρίζει επίσης τους οδηγούς που στρίβουν με υψηλότερες ταχύτητες φωτίζοντας μεγαλύτερο τμήμα της στροφής.

Επίσης, τα νέα CMAX και Grand CMAX θα προσφέρουν για πρώτη φορά την τεχνολογίαMyKey της Ford που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να προγραμματίζουν ένα κλειδίσυνήθως γιανεαρότερους οδηγούςτο οποίο περιορίζει την τελική ταχύτητα, μειώνει τη μέγιστη ένταση ήχου του ηχοσυστήματος, και μπορεί να το απενεργοποιεί πλήρως εάν ο οδηγός και οι επιβάτες δεν χρησιμοποιούν ζώνες ασφαλείας. Το σύστημα μπορεί επίσης να εμποδίσει τον οδηγό νααπενεργοποιήσει τεχνολογίες ασφάλειας όπως το Traction Control.

«Τα CMAX και Grand CMAX προσφέρουν μία πιο ξεκούραστη εμπειρία με βελτιώσεις τουπλαισίου και της καμπίνας αλλά και με προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού» δήλωσε οBaumbick. «Η δυνατότητα καλύτερης ορατότητας σε δύσκολες συνθήκες, προειδοποίησης γιαπιθανά ατυχήματα και υποστήριξης της ασφάλειας των άπειρων οδηγών παρέχουν πρόσθετη σιγουριά και μειώνουν το στρες για τους οδηγούς είτε βρίσκονται στο τιμόνι είτε όχι.»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.