«TATOI CIRCUIT ΦΙΛΠΑ» : Θέαμα και αναμνήσεις

By  |  0 Comments

Για 3η συνεχή χρονιά η εκδήλωση «TATOI CIRCUITΦΙΛΠΑ» φιλοξενήθηκε από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο του Τατοΐου, εκεί όπου έχει εξελιχθεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ιστορίας των ελληνικών αγώνωναυτοκινήτου.

Ο Τεχνικός Έλεγχος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου της 6ης Σεπτεμβρίου, από 14:00 έως 18:00 και το πρωί της Κυριακής, στις 08:30, περισσότερα από 150 αυτοκίνητα και 60 μοτοσικλέτες πέρασαν την πύλη του Αεροδρομίου, προκειμένου να συμμετέχουν στις κατηγορίες Regularity Classic και Super Classic.

Οι κινητήρες άρχισαν να βρυχώνται όπου, στις 09:00, ξεκίνησαν οι δοκιμαστικοί γύροι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών οι οποίοι θα καθόριζαν την σειρά εκκίνησης της κατηγορίας Super Classic Moto και SuperClassic Auto.

Ακολούθησαν οι δοκιμασίες των μοτοσυκλετών κι εν συνεχεία, των αυτοκινήτων. Η βροχή, που έκανε την παρουσία της όσο πιο εντυπωσιακά μπορούσε, έβαλε την δική της πινελιά στο Κυριακάτικο πρωινό! Η σύντομη αναγκαστική διακοπή των εκδηλώσεων, μέχρι να στεγνώσει η πίστα και η αναμονή των συμμετεχόντων,αλλά και των 8.000 περίπου θεατών, που έσπευσαν να βρουν καταφύγιο οι περισσότεροι στα αυτοκίνητά τους, θύμισαν ακόμη περισσότερο τις θρυλικές εποχές του Τατοϊου!

Το «Σιρκουϊ» εξελίχθηκε παρουσία Παρατηρητή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου (FIVA), καθώς συμπεριλαμβανόταν στο επίσημο ημερολόγιό της,ως εκδήλωση τύπου Α.

Τέλος, η ανθρωποπλημμύρα των 8.000 θεατών απέδειξε για ακόμη μία φορά την αστείρευτη γοητεία που ασκείτο όμορφο κλασσικό μηχανοκίνητο όχημα, είτετετράτροχο, είτε δίτροχο!

Η ΦΙΛΠΑ ευχαριστεί τους χορηγούς Lukoil και Aeromet Hellas LTD για την σημαντική συμβολή τους στην εκδήλωση.

Τα αποτελέσματα της εκδήλωσης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΦΙΛΠΑ www.philpa.gr

H απονομή των επάθλων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στα Γραφεία της ΦΙΛΠΑ (Κυβέλης 6 Γέρακας).


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.