F1: Η νίκη στον Hamilton η σκέψη στον Bianchi

By  |  0 Comments

Ο Lewis Hamilton κέρδισε το Ιαπωνικό Grand Prix που διεκόπη πριν τη λήξη της κανονικής του διάρκειας. Ο Βρετανός που χρησιμοποίησε τα βρόχινα ελαστικά Cinturato Blue και τα ενδιάμεσα ελαστικά Cinturato Green αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία. Οι βροχερές συνθήκες που ήταν αποτέλεσμα του τυφώνα Phanfone απέτρεψαν ολοκληρωτικά τη χρήση της μέσης και της σκληρής γόμας που είχαν επιλεγεί για το Σαββατοκύριακο. Ο αγώνας σταμάτησε μετά από το ατύχημα της Marussia του Jules Bianchi στο τέλος του 46 ου γύρου.

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας αυτό είχε να συμβεί από το Καναδικό GP του 2011, τότε ήταν ο πρώτος χρόνος της Pirelli στη F 1. Ο αγώνας σταμάτησε λόγω βροχής στον 3 ο γύρο ενώ οδηγούνταν ακόμη από το αυτοκίνητο ασφαλείας και εκκίνησε εκ νέου μετά από 20 λεπτά πάλι με το αυτοκίνητο ασφαλείας, επικεφαλής. Οι οδηγοί όταν δίνεται εκκίνηση υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν τα βρόχινα ελαστικά.

Η πίστα παρέμεινε βρεγμένη μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας στον 10 ο γύρο οπότε ήταν επιβεβλημένη η χρήση τουλάχιστον των ενδιάμεσων ελαστικών για το υπόλοιπο του αγώνα. Η βροχή δυνάμωσε εκ νέου προς το τέλος του αγώνα και κάποιοι οδηγοί όταν ξαναβγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας έσπευσαν να βάλουν πάλι τα βρόχινα ελαστικά Cinturato Blue .

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli , Paul Hembery , σχολίασε: « Το Ιαπωνικό GP διεξήχθη κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και προφανώς η κύρια ανησυχία μας όπως και όλων στα paddock είναι οι συνέπειες του ατυχήματος για το Jules Bianchi και τη Marussia ».

Ταχύτεροι χρόνοι ημέρας ανά γόμα

Σκληρή

Μέση

Ενδιάμεσα

Βρόχινα

Πρώτος

Ham 1: 51.600

Ham 1: 52.563

Δεύτερος

But 1: 51.721

Ros 1:52.607

Τρίτος

Vet 1: 51.911

Mag 1:55.284

Περισσότεροι γύροι στον αγώνα

E νδιάμεσο ελαστικό Bottas και Vergne (27 γύρους)

Βρόχινο ελαστικό Hamilton (12 γύρους)

Μετρητής αλήθειας:

Προβλέψαμε ότι θα γίνουν δυο στάσεις στον αγώνα: Εκκίνηση με τη μέση γόμα, αλλαγή στον 22 ο γύρο ξανά για μέση γόμα και τελικά σκληρή στον 42 ο γύρο. Όμως η βροχή δεν επέτρεψε να συμβεί αυτό: Ο Hamilton εκκίνησε με τα βρόχινα ελαστικά και σταμάτησε στον 14 ο γύρο και στον 35 ο γύρο για να βάλει ενδιάμεσα ελαστικά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.