Καλή εμφάνιση για πατέρα και γιο Σταθακόπουλο

By  |  0 Comments


Ο Άγγελος Σταθακόπουλος συμμετείχε στις 27-28 Σεπτεμβρίου, στον τελικό του Ιταλικού Πρωταθλήματος Academy Championkart 2014 που πραγματοποιήθηκε στο Jesolo της Ιταλίας. Εκεί βρέθηκαν οι καλύτεροι οδηγοί από τους 24 που συμμετείχαν στο θεσμό και έδωσαν δυνατές μάχες αφού η υπόθεση «τίτλος» ήταν ανοιχτή. Ανάμεσα τους και ο Luca Badoer , επί 12 χρόνια δοκιμαστής της Ferrari με συμμετοχή σε 58 αγώνες στον κορυφαίο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Σταθακόπουλος βρέθηκε στο Jesolo αποζητώντας, όπως πάντα, τη μεγαλύτερη δυνατή πρόκληση. Απέχοντας έναν ολόκληρο χρόνο από τους αγώνες, συμμετείχε στον πιο ανταγωνιστικό αγώνα του Ιταλικού πρωταθλήματος θέλοντας να προετοιμαστεί καλύτερα για τον Διεθνή Τελικό του Academy Championkart που θα πραγματοποιηθεί στην ίδια πίστα στα τέλη Οκτωβρίου. Η Superfast Ferries στήριξε για μια ακόμα φορά τον Έλληνα οδηγό και του έδωσε τη δυνατότητα αυτή. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, όμως η 5 η θέση που κατέλαβε στον τελικό και οι δοκιμές που πραγματοποίησε θα του φανούν πολύ χρήσιμες για τον μεγάλο τελικό. Στον αγώνα συμμετείχε και ο γιός του , Βασίλης Σταθακόπουλος (5,5 ετών) –φωτό– στην προ-αγωνιστική κατηγορία Delfini που σκοπό να έχει να βάλει στο κλίμα των αγώνων παιδιά ηλικίας έως 7 ετών.

«Η αποχή ενός χρόνου από τους αγώνες σίγουρα δεν είναι το καλύτερο εφόδιο ενός οδηγού, ειδικά σε ένα ν τελικό που κρίνεται ο τίτλος και όλοι οι συμμετέχοντες βρίσκονται στο ζενίθ της απόδοσης τους. Όμως ο σκοπός της δικής μου συμμετοχής ήταν ξεκάθαρος, να αναμετρηθώ με τους καλύτερους σε αυτή τη χρονική στιγμή που κορυφώθηκε η προσπάθεια τους και ξεκίνησε η δική μου. Στις ελεύθερες δοκιμές κινήθηκα γρήγορα παρότι δεν έλειψαν τα προβλήματα, από το πρώτο κιόλας σκέλος. Δεν έμεινα ικανοποιημένος από την απόδοση μου στα χρονομετρημένα αφού όλα έδειχναν πως μπορούσα να πετύχω κάτι καλύτερο από τη 10 η θέση. Στον 1 ο αγώνα έχοντας κερδίσει κάποιες θέσεις στην εκκίνηση, μπλέχτηκα σε ένα ατύχημα χωρίς ουσιαστικά να καταλάβω καν τι συνέβη. Το αποτέλεσμα ήταν ένας πολύ ελαφρύς τραυματισμός στο χέρι αλλά πολύ σοβαρές ζημιές στο kart . Συνέχισα τον αγώνα εφόσον το k art λειτουργούσε και τερμάτισα στην 8 η θέση κερδίζοντας μερικές από τις χαμένες θέσεις . Στον τελικό δε μπορούσα να έχω την απόδοση που θα ήθελα αφού τα εμπρός λάστιχα μου είχαν φθαρεί υπερβολικά στον 1 ο αγώνα , κι έτσι η 5 η θέση στην οποία τερμάτισα με ικανοποίησε απόλυτα. Δε συνηθίζω να βάζω στόχους σε επίπεδο αποτελεσμάτων αφού η τύχη και οι αντίπαλοι συνήθως δε συμμερίζονται τις βλέψεις του κάθε οδηγού. Ειδικά σε αυτόν τον αγώνα αυτό επαληθεύτηκε απόλυτα και από την τύχη αλλά και από τους αντιπάλους . Θέλω να ευχαριστήσω τη Superfast Ferries που είναι αδιάκοπα και ουσιαστικά δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια, την Parolin Racing Karts για τον εξοπλισμό που μου παρέχει και την πρωταθλήτρια ομάδα Team Driver για την υποστήριξη και τη φιλοξενία. Ραντεβού στα τέλη Οκτ ωβρίου για ένα ακόμα πολύ δυνατ ό αγώνα!»

Τον αγώνα κέρδισε ο Luca Pizzolato με 2 ο τον Roberto Pelanconi και 3 ο τον Filippo Mosca ενώ τον τίτλο κατέκτησε ο πολύ-πρωταθλητής, Danilo Lucchese .

Η προσπάθεια του Άγγελου Σταθακόπουλου υποστηρίζεται και το 2014, για 9η χρονιά από τη Superfast Ferries που διαθέτει στόλο 4 υπερσύγχρονων επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων που δραστηριοποιούνται μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας και Πειραιά-Ηρακλείου και είναι μέλος της Attica Group προσφέροντας σύγχρονες και υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υποστηρίζεται επίσης από την Parolin Racing Karts (κορυφαίο εργοστάσιο κατασκευής kart, κινητήρων και ανταλλακτικών kart και διοργανώτρια του ενιαίου πρωταθλήματος Academy Championkart) αλλά και το Bici Di Angelo, το κατάστημα εισαγωγής και εμπορίας στην Ελλάδα, των Ιταλικών ποδηλάτων Eclipse.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.