Pilot BeachResort 24 Ώρες Rally Raid 2014: Συναρπαστικές μάχες!

By  |  0 Comments
Όλοι μίλησαν για τον καλύτερο και πιο συναρ παστικό 24ωρο μέχρι σήμερα. Και μόνο το γεγονός ότι ξεκίνησαν 41 πληρώματα για να τερματίσουν τελικά μόνο 15, δείχνει το πόσο σκληρές ήταν οι μάχες που εξελίχτηκαν στα βουνά της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Αττικής και της Φωκίδας. Επίσης χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο σε μία από τις έξη ειδικές του αγώνα οι αγωνιζόμενοι έπιασαν τον ζητούμενο χρόνο, παρόλο που οι καιρικές συνθήκες φέτος ήταν ιδανικές.
Στην κατηγορία Open η μάχη ανάμεσα στους Heyman / Segal ( SEGAL ) και Σιούτη /Μακρή ( Jimny ) ήταν απίστευτη. Ο Heyman πήρε μία διαφορά 6 λεπτών στην πρώτη ειδική και από εκεί και πέρα έπαιζε στρατηγική, περιμένοντας τον Σιούτη σε κάθε ειδική και ακολουθώντας τον συνέχεια, χάνοντας δηλαδή ένα λεπτό σε κάθε ειδική!!! Έτσι θα έχανε 5 λεπτά και θα κέρδιζε τον αγώνα. Στην 5 η ειδική ο Σιούτης τα έδωσε όλα για να βγάλει διαφορά, ξέφυγε 17 λεπτά του Heyman , αλλά το παράκανε και σε ένα νεροφάγωμα έσπασε το ψαλίδι του Jimny , εγκατέλειψε και έχασε την πρώτη θέση. Εκπληκτική και η επίδοση των δύο Polaris που κέρδισαν ειδικές και τερμάτισαν στη 2 η και την 4 η θέση, την πρώτη φορά που buggies τερματίζουν τον 24ωρο. Πολύ καλή και η εμφάνιση των Μπερσή /Ανδριόπουλου ( Grand Vitara ) που έκαναν 2 ο χρόνο στην πρώτη ειδική και κινήθηκαν ιδιαίτερα γρήγορα στις υπόλοιπες. Ο Δημητριάδης εγκατέλειψε από ηλεκτρικά στη 4 η ειδική, ο Φώτης Κουτσουμπός από συμπλέκτη στην 1 η , ο Πέτροβιτς από τρόμπα βενζίνης, o Tosenovsky από turbo , o Savioti από κόλλημα, ο Hristov , ο Alexiev , ο Cholakov , ο Crastanov και ο Schiumarini από τεχνικά προβλήματα.
Στην κατηγορία Hobby η μάχη ήταν ανάμεσα στους δύο που έκαναν το 1-2 το 2013. Σταματάκης / Τσαλιγόπουλος ( Jimny ) και Νταής / Ξανθός ( Wrangler TJ ) είχαν μία εκπληκτική μάχη σε όλο τον αγώνα, η οποία ξεκαθάρισε από τις ποινές ταχύτητας που πήραν οι δεύτεροι! Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας από τους δύο δεν έχασε ΣΕΔ. Για την τρίτη θέση πάλεψαν οι Παλτζούδης /Κυριαζής ( Jimny ) και Ροκάνης / Ζαμπάφτης ( Sportage ) με τη θέση να κρίνεται και πάλι στις ποινές. Οι Κιρκίνης / Έξαρχος ( Sportage ) κέρδισαν την 5 η ειδική, αλλά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν πριν μπουν στην 6η από φρένα! Οι Κουτσουμπός/ΜΗΤΣΟΣ ( Vitara ) εγκατέλειψαν από βάση ψυγείου και στη συνέχεια κινητήρα, οι Γκαβέρας / Ξείπας /Κωνσταντίνου από ανάρτηση στο 3θέσιο Forester και οι κυρίες Κάλφα/ Λέσκα ( Jimny ) από κιβώτιο.
Δεν υπήρξαν προβλήματα και ατυχήματα, δε χρειάστηκε επέμβαση των ομάδων άμεσης επέμβασης και τα συμβάντα με τα κολλημένα αυτοκίνητα και όσους εγκατέλειψαν σε δύσκολα σημεία αντιμετωπί8στηκαν άμεσα από τα αυτοκίνητα βοήθειας. Ο τερματισμός το βράδυ της Κυριακής είχε το πανηγυρικό κλίμα που έλειπε τις προηγούμενες χρονιές.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.