smart fortwo electric drive ELPEDISON

By  |  0 Comments

Στόχος της Μercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε είναι να αποτελεί το πρότυπο για άλλες εταιρίες του κλάδου και να επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμες ιδέες. Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο και με αφορμή την έλευση του smartelectric drive στην ελληνική αγορά, η Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε συμβάλλει καθημερινά στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Η συνεργασία της Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. με την ELPEDISON είναι ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση καθώς οι δύο εταιρείες μοιράζονται το ίδιο όραμα και φιλοσοφία όσον αφορά το μέλλον της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε η ειδική έκδοση smart fortwoelectric drive ELPEDISON με βασικό όφελος για τον πελάτη την περαιτέρω μείωση της τιμής του οχήματος.

Έτσι, το smart fortwo electric drive ELPEDISON καθιστά την αμιγώς ηλεκτροκίνητη οδήγηση ακόμα πιο προσιτή, ακόμα πιο συμφέρουσα στο ευρύ κοινό καθώς με τη σημαντική συμβολή της ELPEDISON μπορεί να αποκτηθεί από €18.500.

Επιπλέον, με το πρωτοποριακό πρόγραμμα smart 4U δίνεται η ευκαιρία σε όλους να αποκτήσουν το smart electric drive ELPEDISON με €249* το μήνα και να απολαύσουν τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης διατηρώντας το πλεονέκτημα των πολλαπλών επιλογών στη λήξη της χρηματοδότησης.

Πλεονεκτήματα του smart fortwo electric drive ELPEDISON

smart fortwo electric drive

Το καινοτόμο smart, δεν χρειάζεται συστάσεις: για περισσότερα από 14 χρόνια, είναι το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης καθώς συνδυάζει την πρακτικότητα με την οικονομία και την ευθύνη προς το περιβάλλον, πληρώντας υψηλά οικολογικά στάνταρ.

Επίσης, το πρωτοποριακό smart fortwo electric drive, με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης έχει ήδη τις απαντήσεις για τις ερωτήσεις του αύριο. Καινοτόμες λύσεις, οι οποίες δίνουν τελείως νέα διάσταση στην οδήγηση και την κάνουν ευκολότερη από ποτέ.

Η προηγμένη και πλήρως δοκιμασμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησηςσυνδυάζεται με τη δυνατότητα καθημερινής χρήσης του smart fortwoπροσφέροντας άφθονη οδηγική απόλαυση, με οικονομία και μηδενικέςεκπομπές CO2, απολαμβάνοντας παράλληλα όλα τα πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν το smart fortwo: ένα αυτοκίνητο τέλεια προσαρμοσμένο στις ανάγκες των αστικών μετακινήσεων.

Η οδήγηση του smart fortwo electric drive είναι διαφορετική από κάθε άποψη. Ο ηλεκτροκινητήρας του δεν τα καταφέρνει περίφημα μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην οδηγική απόλαυση. Αποδεικνύεται μάλιστα εντυπωσιακά δυναμικός για ένα τόσο μικρό όχημα ειδικά στις εκκινήσεις και τις προσπεράσεις. Ο λόγος: ο ισχύος 55 kW (75hp) ηλεκτροκινητήρας αναπτύσσει την πλήρη ισχύ των 130 Nm από τις πολύ χαμηλές στροφές! Τοsmart electric drive χρειάζεται μία και μόνο σχέση για όλες τις ταχύτητες οδήγησης επιτυγχάνοντας γρήγορες εκκινήσεις και άψογες επιταχύνσεις όπως4,8 δευτερόλεπτα από 0 σε 60 km/h και 11,5 δευτερόλεπτα από 0 σε 100 km/h.

Τα πλεονεκτήματα του smart electric drive ELPEDISON είναι πολλά σε σύγκριση με ένα smart με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Κατ’ αρχάς, προσφέρει μεγάλη οικονομία στη συντήρηση, αφού αποτελείται από λιγότερα εξαρτήματα με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση στα έξοδα συντήρησης: χωρίς αλλαγές λαδιών, καθόλου φθορές σε μπουζί και καμία αντικατάσταση ιμάντα κίνησης.

Αποδεικνύεται ιδιαίτερα οικονομικό στην κατανάλωση ρεύματος: Στα 100km, το ηλεκτροκίνητο smart fortwo ELPEDISON καταναλώνει 15,1kWh,προσφέροντας στον ιδιοκτήτη σημαντική οικονομία καυσιμού το χρόνο.Επιπλέον είναι εξαιρετικά φιλικό ως προς το περιβάλλον, καθώς είναι αθόρυβοκαι εκπέμπει μηδενικούς ρύπους. Ο ηλεκτροκινητήρας εξοικονομεί μεγάλο ποσοστό ενέργειας, αφού μετατρέπει πολύ μεγάλο ποσοστό της κατευθείαν σε ισχύ, ενώ είναι σε θέση να ανακτά ένα μέρος της καθώς λειτουγεί και σα γεννήτρια κατά το ρολάρισμα και την πέδηση. Με αυτόν τον τρόπο μετατρέπει ένα μέρος της πλεονάζουσας κινητικής ενέργειας σε ηλεκτρική, με την οποία στη συνέχεια τροφοδοτεί την μπαταρία, αυξάνοντας έτσι τελικά την αυτονομία.

Με τον πλούσιο βασικό εξοπλισμό του, το smart electric drive ELPEDISONπαρέχει κορυφαία ασφάλεια. Σε αυτόν περιλαμβάνονται πλευρικοί αερόσακοικεφαλής/θώρακα καθώς και το σύστημα ασφάλισης παιδικού καθίσματοςISOFIX. Επιπλέον, η μπαταρία είναι καλά προστατευμένη κάτω από το δάπεδο του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται, εκτός από την ασφάλεια, και η οδηγική άνεση αφού το χαμηλό κέντρο βάρους βελτιώνει επίσης την οδική συμπεριφορά και την ευστάθεια στις στροφές. Παράλληλα, η αθόρυβη λειτουργία, η ομοιόμορφη ανάπτυξη της ισχύος καθώς και η οδήγηση χωρίς αλλαγές ταχυτήτων συμβάλλουν σημαντικά στην οδική απόλαυση.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του smart fortwo electric driveELPEDISON όμως είναι η αυτονομία του, η οποία διασφαλίζεται από μίαμπαταρία ιόντων λιθίου ισχύος 17,6 kWh που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την Deutschen ACCUmotive, μία κοινοπραξία τηςDaimler AG και της Evonik Industries AG για την ηλεκτροκίνηση αυτοκινήτων με μία αποδοτική και αξιόπιστη τεχνολογία μπαταριών. Σε σύγκριση με τις κοινές μπαταρίες ιόντων λιθίου, παραμένει λειτουργική σε ένα μεγάλο εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών και διαθέτει υψηλότερη σταθερότητα κύκλων λειτουργίας, καθώς και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επίσης, επιτρέπει τη μερική φόρτιση ανά πάσα στιγμή, διότι η μπαταρία ιόντων λιθίου δεν παρουσιάζει το φαινόμενο της μνήμης και, συνεπώς, δε χάνει την αυτονομία της. Έτσι, η μπαταρία του smart ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σχεδιασμένου για καθημερινή χρήση.

Ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, τις συνθήκες κυκλοφορίας και τα ενεργά κυκλώματα κατανάλωσης, όπως θέρμανση και κλιματισμός, η αυτονομίαμπορεί να φτάσει μέχρι και τα 145 km. Συνεπώς, ο ιδιοκτήτης του λαμβάνει αρκετή ενέργεια για τις καθημερινές του ανάγκες εντός πόλης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.