Επέτειος 25 χρόνων και έκπτωση 25% από τη Volvo

By  |  0 Comments

Αυτές τις μέρες η Volvo εορτάζει την επέτειο 25 χρόνων για μία από τις πολλές τεχνολογικές πρωτοπορίες της που σχετίζονται με την ασφάλεια, ιδιαίτερα αυτήν των παιδιών: την παρουσίαση το 1990 του πρώτου ενσωματωμένου παιδικού καθίσματος, σε ένα Volvo 850. Το πρώτο ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα ήταν ουσιαστικά ένα αναδιαμορφωμένο κεντρικό υποβραχιόνιο, το οποίο είχε σχεδιαστεί ώστε να ανυψώνει την επιφάνεια στην οποία καθόταν το παιδί. Το αποτέλεσμα ήταν η υπάρχουσα κεντρική ζώνη ασφαλείας 3 σημείων του αυτοκινήτου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά, εφαρμόζοντας σωστά στο παιδικό σώμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν χρειαζόταν πρόσθετο σύστημα πρόσδεσης για τα μεγαλύτερα παιδιά, ενώ μπορούσαν επιπλέον να κάθονται με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Το σαφές πλεονέκτημα της ενσωμάτωσης επέτρεπε, επίσης, στο κάθισμα να είναι πάντα διαθέσιμο, χωρίς προβλήματα κακής χρήσης. Ακόμα και σήμερα, ελάχιστοι είναι οι κατασκευαστές που προσφέρουν ενσωματωμένα παιδικά καθίσματα στη γκάμα τους!

Η Volvo επέτυχε μία ακόμα πρωτιά στην παιδική ασφάλεια το 2007, όταν παρουσίασε το ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα δύο σταδίων, για την επιλογή τής ακόμα πιο ασφαλούς και άνετης θέσης για το παιδί, ανάλογα με το ύψος του. Εκτός από το προφανές πλεονέκτημα της μεγαλύτερης άνεσης και ασφάλειας, το ενσωματωμένο κάθισμα δύο σταδίων επιτρέπει επίσης στο παιδί να κάθεται σε μια θέση από όπου μπορεί να βλέπει καλύτερα έξω από τα παράθυρα. Έτσι, τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο να βαρεθούν ή να ζαλιστούν, κάτι που μπορεί, επίσης, να επηρεάσει αρνητικά την άνεση και τη συγκέντρωση του οδηγού.

Tο ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα δύο σταδίων

Tο ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα δύο σταδίων

Με αφορμή αυτήν την επέτειο, η Volvo Car Hellas προσφέρει έκπτωση 25% σε όλα τα παιδικά καθίσματα Volvo, ανεξάρτητα αν προορίζονται για βρέφη, μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά. Η ειδική προσφορά ισχύει για την περίοδο 15 Μαΐου έως και 30 Ιουνίου 2015 σε όλο το δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων της μάρκας. Αξίζει να τονιστεί ότι φυσικά δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κάτοχος μοντέλου Volvo για να προμηθευτεί παιδικό κάθισμα της σουηδικής μάρκας σε ειδική τιμή. Η προσφορά είναι ανοικτή σε όλο το κοινό, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να προμηθευτεί οποιοσδήποτε παιδικό κάθισμα με την εγγύηση ποιότητας και ασφάλειας που μόνο η Volvo προσφέρει.

Με την ευκαιρία, μία ιστορική αναδρομή στις τεχνολογικές πρωτοπορίες της Volvo που σχετίζονται με την ασφάλεια στο αυτοκίνητο:
· Η ζώνη ασφαλείας 3 σημείων εφευρέθηκε από τη Volvo και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής το 1959. Η εταιρεία δεν πατεντάρισε την εφεύρεση, προσφέροντάς την ευρέως σε όλους τους κατασκευαστές. Στατιστική έρευνα υπολογίζει σε περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο τις ζωές που έχουν σωθεί χάρη στη χρήση της ζώνης ασφαλείας 3 σημείων.
· Ζώνες ασφαλείας 3 σημείων προστέθηκαν στις εξωτερικές πίσω θέσεις των Volvo από το 1969.
Η ζώνη ασφαλείας 2 σημείων στην κεντρική θέση πίσω αντικαταστάθηκε με ζώνη ασφαλείας 3 σημείων σε όλα τα μοντέλα Volvo από το 1986, ενώ από το 1991 προστέθηκε και ρυθμιζόμενου ύψους προσκέφαλο.
Το πρώτο ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα παρουσιάστηκε το 1990, στο μοντέλο Volvo 850, ενώ το πρώτο ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα δύο σταδίων παρουσιάστηκε το 2007.
Η Volvo Cars συνιστά τα μικρά παιδιά να κάθονται σε παιδικό κάθισμα στραμμένο προς τα πίσω τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των τριών ή τεσσάρων ετών.
Η Volvo Cars προσφέρει μια πλούσια σειρά προϊόντων ασφαλείας για τα παιδιά, από νεογέννητα μωρά έως παιδιά ηλικίας 12 ετών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.