Παγκόσμια πρεμιέρα του Fiat Ægea

By  |  0 Comments

Ένα παγκόσμιο μοντέλο για μία παγκόσμια μάρκα: Η Fiat παρουσιάζει το νέο μικρό σεντάν (Compact Sedan), που σχεδιάστηκε στην Ιταλία από το σχεδιαστικό κέντρο της FCA, εξελίχθηκε στην Τουρκία μαζί με το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Tofaş, ένα από τα μεγαλύτερα της FCA, και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Προύσας για να πουληθεί σε περισσότερες από 40 χώρες στην περιοχή ΕΜΕΑ.

Είναι λογικό η FCA να αναθέσει ένα σημαντικό ρόλο σε αυτό το μοντέλο, με το οποίο στοχεύει στην αύξηση της παρουσίας της στην περιοχή ΕΜΕΑ,  αλλά και στην ενίσχυση της ασυναγώνιστης κυριαρχίας της στην κατηγορία των μικρών σεντάν στην Τουρκία, χάρη στην εξαιρετική ευρυχωρία του, την πληρότητα της γκάμας του κι ενός στιλ χωρίς συμβιβασμούς.

Το νέο μοντέλο της Fiat εμφανίζεται ως ένας μοναδικός συνδυασμός άνεσης, αποτελεσματικότητας και τεχνολογίας. Με την πρόσθετη πινελιά του ξεχωριστού ιταλικού ντιζάιν, που προσφέρει ένα ποιοτικό αποτέλεσμα μέσα στις αναλογίες ενός καθαρόαιμου και ισχυρού σεντάν.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Tofaş στην Τουρκία,  μία από τις καλύτερες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στον κόσμο, όπως αποδεικνύει η πρόσφατη κατάταξη του στην κατηγορία Xρυσού Mεταλλίου από το σύστημα αξιολόγησης World Class Manufacturing. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στην Τουρκία τον επόμενο Νοέμβριο και θα συνεχίσουν σε περισσότερες από 40 χώρες στην περιοχή ΕΜΕΑ.

Ιταλικό στιλ

Το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε εξαρχής ως ένα εντελώς νέο σεντάν τριών όγκων, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα περισσότερων από 2.000 ατόμων, τα οποία εργάστηκαν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της τριετούς περιόδου εξέλιξης. Συχνά τα σεντάν αποτελούν μια παραλλαγή ενός χάτσμπακ με την προσθήκη ενός τρίτου όγκου, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα σχήματα που δεν έχουν πάντα συνοχή. Το νέο μοντέλο της Fiat αντιθέτως «γεννήθηκε για να είναι σεντάν» και κατά συνέπεια διαθέτει μια σχεδιαστική φιλοσοφία που ενσωματώνει τα διάφορα μέρη του με φυσιολογικά «ρέουσες» γραμμές, που δημιουργούν ένα πραγματικό και δυναμικό σεντάν χωρίς συμβιβασμούς.

Fiat_progetto-aegea_02

Στην πλευρική όψη του μια ξεκάθαρη γραμμή «τρέχει» από τα εμπρός στα πίσω φώτα του και οι γυάλινες επιφάνειες δημιουργούν μια δυναμική εμφάνιση που προσδίδει μια εικόνα ευάερου εσωτερικού και εύκολα προσβάσιμων χώρων για τον οδηγό και τους επιβάτες. Το ξεχωριστό ιταλικό στιλ εκφράζεται επίσης με το πίσω μέρος, όπου ο αρμονικά σχεδιασμένος τρίτος όγκος φιλοξενεί τα φωτιστικά σώματα. Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από ένα καλλίγραμμο καπό με ένα κεντρικό «νεύρο» να εκτείνεται μέχρι την οροφή για να δημιουργήσει μια συνεχή γραμμή. Αντίστοιχα, η «γρίλια» αποτελεί ένα ενιαίο στοιχείο με τα φωτιστικά σώματα. Διακοσμητικά από χρώμιο δημιουργούν ένα ξεχωριστό γραφικό μοτίβο, πάνω στο οποίο εμφανίζεται περήφανα το λογότυπο της Fiat.

Κορυφαία ευρυχωρία στην κατηγορία

Αποτελώντας ένα τέλειο πάντρεμα της ομορφιάς και της λειτουργικότητας, το νέο Fiat sedan καταφέρνει να συνδυάσει τους μεγάλους χώρους με τις περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις ενός σεντάν μήκους 4,5 μέτρων, πλάτους 178 εκατοστών και ύψους 148 εκατοστών, με μεταξόνιο 263 εκατοστών, που μεγιστοποιεί τους εξαιρετικούς εσωτερικούς χώρους. Όλα αυτά επιβεβαιώνονται από την ευρύχωρη καμπίνα  των επιβατών, που είναι αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει άνετα πέντε εύσωμους επιβάτες, και ένα μεγάλο χώρο αποσκευών με χωρητικότητα πάνω από 510 λίτρα.

Αξιόπιστοι και οικονομικοί κινητήρες

Tο νέο αυτοκίνητο της Fiat προσφέρει μια μεγάλη γκάμα κινητήρων, όλοι αξιόπιστοι, υψηλής απόδοσης και οικονομικοί σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Πρόκειται για δύο κινητήρες τουρμποντίζελ Multijet II και δύο βενζινοκινητήρες, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και ισχύ ανάμεσα στους 95 και τους 120 ίππους. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι κινητήρες ντίζελ είναι ιδιαίτερα οικονομικοί: απαιτούν λιγότερα από 4 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ., κατανάλωση συγκρίσιμη με αυτήν ενός αυτοκινήτου πόλης σαν το Fiat Panda.

Uconnect™: κορυφαία τεχνολογία

Όπως ταιριάζει σε ένα πραγματικό Fiat, το νέο σεντάν είναι εφοδιασμένο με έναν αριθμό έξυπνων λύσεων που βελτιώνουν τη ζωή του οδηγού και των επιβατών. Απόδειξη γι’ αυτό είναι πολλά από τα στάνταρ στοιχεία του εξοπλισμού του και η διαθεσιμότητα του συστήματος Uconnect™, που είναι εφοδιασμένο με μία έγχρωμη οθόνη αφής 5”, σύστημα hands-free με Bluetooth, audio streaming, text reader και αναγνώριση φωνής, θύρες AUX και USB, χειριστήρια στο τιμόνι και, κατόπιν παραγγελίας, με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης TomTom.

Tofaş, ένα κατασκευαστικό κέντρο με παγκόσμια φήμη

Το νέο μικρό σεντάν Fiat θα δει το φως της μέρας στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην Προύσα, όπου τα τελευταία 50 χρόνια η Fiat κατασκευάζει τα αυτοκίνητα της και τα επαγγελματικά οχήματα της Fiat Professional. Με εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε μία επιφάνεια 934.000 τετραγωνικών μέτρων και με δυνατότητα παραγωγής 400.000 μονάδων ετησίως, το εργοστάσιο κατασκευάζει αυτήν τη στιγμή οχήματα για την τουρκική αγορά κι ένα μεγάλο αριθμό μοντέλων της Fiat για εξαγωγές: αυτά περιλαμβάνουν το Linea, το Qubo και το Νέο Doblò, το Fiorino και το Doblò Cargo.

Η εταιρεία Tofaş απασχολεί 6.500 άτομα, έχει περίπου 2.000 προμηθευτές κι ένα δίκτυο διανομής που περιλαμβάνει περίπου 120 εκθέσεις πωλήσεων και 140 κέντρα σέρβις στην Τουρκία. Αποτελεί επομένως ένα πρότυπο πετυχημένης δραστηριότητας, που είναι αυτήν τη στιγμή η έκτη μεγαλύτερη εταιρεία στη χώρα και μία από τις πρώτες τρεις εταιρείες στην Τουρκία σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις της στην έρευνα και εξέλιξη, πέρα από το γεγονός ότι είναι κι ένας από τους ηγέτες της αγοράς, με μερίδιο 11,6% στην αγορά αυτοκινήτων και επαγγελματικών οχημάτων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.