Πέντε διακρίσεις για BMW

By  |  0 Comments

Premium ποιότητα, αξιοπιστία και εργονομία: τα τρία στοιχεία που χάρισαν στη BMW κορυφαίες θέσεις στην έρευνα αρχικής ποιότητας IQS (Initial Quality Study) της εταιρίας ερευνών αγοράς J.D. Power & Associates. Κάθε χρόνο, αυτή η έρευνα αξιολογεί την ποιότητα καινούργιων αυτοκινήτων στη Β. Αμερική και το 2015 έχει αποφέρει συνολικά πέντε διακρίσεις στη BMW. Είναι η πρώτη φορά που η BMW κατατάσσεται πρώτη σε τρεις κατηγορίες, και συγκεκριμένα με τα μοντέλα BMW Σειρά 2, BMW Σειρά 4 και BMW Σειρά 5. Επιπλέον, τα εργοστάσια της BMW σε Rosslyn, Ν. Αφρική, και Dingolfing, Γερμανία, βραβεύονται για την υψηλή ποιότητα παραγωγής τους.

Προϊοντική φιλοσοφία και ποιότητα.
Στο πλαίσιο της έρευνας Initial Quality Study, 84.000 αγοραστές καινούργιων αυτοκινήτων στη Β. Αμερική οι οποίοι ταξινόμησαν τα οχήματά τους από το Νοέμβριο του 2014 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2015 ερωτήθηκαν για τυχόν προβλήματα που αντιμετώπισαν τους τρεις πρώτους μήνες ιδιοκτησίας. Η εν λόγω έρευνα ποιότητας τρέχει επί 29 χρόνια και δίνει τη δυνατότητα στους αγοραστές καινούργιων αυτοκινήτων να απαντούν σε ένα πλήρες ερωτηματολόγιο πάνω στην προϊοντική φιλοσοφία και ποιότητα, αποδίδοντας συνολικά 233 βαθμούς. Σε οκτώ ανεξάρτητες κατηγορίες (Εξωτερικό, Οδηγική Εμπειρία, Χαρακτηριστικά / Χειριστήρια / Ενδείξεις, Ηχοσύστημα / Επικοινωνία / Ψυχαγωγία / Πλοήγηση, Καθίσματα, Θέρμανση, Εξαερισμός & AC, Εσωτερικό, Κινητήρας / Κιβώτιο) οι ερωτήσεις αναφέρονται όχι μόνο σε τεχνικά θέματα αλλά και στην ευκολία λειτουργίας.
Στη κατηγορία Small Premium Cars, η νέα BMW Σειρά 2 σε Coupe και Cabrio εκδόσεις ήρθε πρώτη και με διαφορά, στο ντεμπούτο της σε αυτή την έρευνα ικανοποίησης πελατών.
Η BMW θριάμβευσε και στην κατηγορία Compact Premium Cars. Εδώ, στην 1η θέση επικράτησε η BMW Σειρά 4, που κυκλοφορεί σε εκδόσεις Coupe, Cabrio και στην 4θυρη BMW Σειρά 4 Gran Coupe.
Η BMW Σειρά 5, παγκόσμιο bestseller στην κατηγορία executive το 2014, κατέκτησε και τις καρδιές των αγοραστών καινούργιων αυτοκινήτων με την προϊοντική της φιλοσοφία και ποιότητα, διεκδικώντας την 1η θέση στην κατηγορία Midsize Premium Cars. Μετά τη βελτιωμένη εικόνα της περσινής κατάταξης, η BMW AG πέτυχε μία ακόμα σημαντική άνοδο στην IQS 2015 της J.D. Power & Associates.

Το παγκοσμίως καλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων.
Πέρα από τα αυτοκίνητα αυτά καθαυτά, η έρευνα J.D. Power & Associates αξιολογεί επίσης εργοστάσια συναρμολόγησης σε όλο τον κόσμο σε επίπεδο προτύπων παραγωγής. Εδώ, κρίσιμος παράγοντας είναι ο αριθμός εμφανιζόμενων βλαβών και δυσλειτουργιών σε οχήματα που έχουν παραδοθεί σε πελάτες. Η φετινή διάκριση για το παγκοσμίως καλύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης δόθηκε στο εργοστάσιο της BMW στο Rosslyn, Νότια Αφρική, όπου κατασκευάζεται η BMW Σειρά 3: γι’ αυτό το επίτευγμα, η BMW AG τιμήθηκε με το Platinum Plant Quality Award 2015. Επιπλέον, το Εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing – όπου παράγονται οι BMW Σειρά 3, BMW Σειρά 4 και BMW Σειρά 5 – κατέκτησε το Silver Plant Quality Award 2015, και αναδείχτηκε το δεύτερο καλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στην περιοχή Ευρώπης / Αφρικής μετά τη μονάδα παραγωγής της BMW στο Rosslyn. Στην έρευνα IQS, το εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της BMW στο Dingolfing κατατάχθηκε πρώτο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η J.D. Power & Associates είναι από τις παγκοσμίως κορυφαίες εταιρίες ερευνών αγοράς και αξιολογεί τακτικά τα επίπεδα ικανοποίησης των αγοραστών οχημάτων στις κύριες διεθνείς αυτοκινητιστικές αγορές.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.