Το νέο μεγάλο Renault Talisman

By  |  0 Comments

Πρεμιέρα για το νέο μεγάλο Renault, το Talisman, που θα αντικαταστήσει το Laguna. Όπως βλέπουμε λοιπόν από τις επίσημες φωτογραφίες του το Talisman είναι ένα μεγάλο σεντάν (μήκος 4,85) –η Renault εγκαταλείπει τους προσφιλείς της δυόμιση όγκους- με αρμονικές γραμμές και χαρακτηριστικό εμπρός μέρος, που μεταξύ άλλων χαρακτηρίζεται και από τα σχήματος C φώτα ημέρας. Βάση του η αρχιτεκτονική CMF, που χαρακτηρίζεται από το συνδυασμό μεμονωμένων μεγάλων δομικών στοιχείων.

Το εσωτερικό χάρη και στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,81 μέτρων είναι άνετο για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ 608 λίτρα) και με σύγχρονο σχεδιασμό, ο οποίος προσδιορίζεται και από την οθόνη στην κεντρική κονσόλα, η οποία κυμαίνεται από τις στάνταρ 4,2 ίντσες μέχρι τις 8,7” του εξελιγμένου συστήματος διασύνδεσης R-Link 2.

Από κει και πέρα υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, διασύνδεσης και διευκόλυνσης, συστήματα 4Controls για την τετραδιεύθυνση και Multi Sense για τη ρύθμιση των δυναμικών χαρακτηριστικών, καθώς και νέα τεχνολογία Cover-Carving για τις επενδύσεις των εμπρός καθισμάτων, που μεταξύ άλλων εξασφαλίζει και περισσότερο χώρο στο εσωτερικό.

Η γκάμα των κινητήρων του Talisman περιλαμβάνει δύο σύνολα βενζίνης, τον TCe 150 των 1.400 κυβικών και των 150 ίππων και το μεγαλύτερο TCe200 των 1.600 κυβικών με τα 200 άλογα.

Οι κινητήρες diesel είναι τρεις: στη βάση ο dCi110 των 1.500 κυβικών με τους 110 ίππους και από κει και πάνω ο 1.600 dCI130 (130 άλογα) και ο high tech dCI160 με τα διπλά turbo με τους 160 ίππους.

Γιάννης Σκουφής

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.