Το Opel Insignia με νέους Diesel, Apple CarPlay και Opel OnStar

By  |  0 Comments

Πιο σύγχρονο, ισχυρότερο και πλήρως συνδεδεμένο – το Opel Insignia τώρα με καινοτόμες βελτιώσεις κάτω από το καπό και στο εσωτερικό. Οι νέοι, μεσαίοι κινητήρες turbo diesel διατίθενται τώρα με τη ναυαρχίδα της Opel για πρώτη φορά. Ο αθόρυβος diesel 1.6 CDTI κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις που αποδίδουν άφθονη ισχύ με οικονομική κατανάλωση. Η νέα γενιά infotainment της Opel εγγυάται κορυφαία ψυχαγωγία και βέλτιστη συνδεσιμότητα. Η δεύτερη γενιά Navi 900 IntelliLink χρησιμοποιεί Apple CarPlay για να φέρει τον κόσμο του iPhone μέσα στο αυτοκίνητο. Επίσης διατίθεται η υπηρεσία Opel OnStar. Η νέα πρόταση στον τομέα προσωπικής συνδεσιμότητας και εξυπηρέτησης προσφέρει στους πελάτες μία μεγάλη γκάμα υπηρεσιών άνεσης και ασφάλειας όλο το 24ωρο.

Downsizing με εγγυημένη οδηγική απόλαυση: αθόρυβος 1.6 CDTI diesel για το Insignia

Και οι δύο εκδόσεις του νέου αθόρυβου κινητήρα diesel 1.600 κυβ. εκ. της Opel  επιβεβαιώνουν και στη ναυαρχίδα της μάρκας ότι οι κινητήρες μικρού κυβισμού με υψηλή ροπή και ισχύ δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν. Τα σύνολα 88 kW/120 hp και 100 kW/136 hp αντικαθιστούν τους δίλιτρους κινητήρες και σχεδιάστηκαν ώστε να προσφέρουν εξαιρετική απόκριση και χαμηλή κατανάλωση με πολιτισμένη λειτουργία. Σε συνδυασμό με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το σύστημα Start/Stop, ο turbo diesel 88 kW/120 hp επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 11,9 δευτερόλεπτα, όπως ο προκάτοχός του. Στην εν κινήσει επιτάχυνση από 80 στα 120 km/h με πέμπτη σχέση, χρειάζεται μόλις 10,4 δεύτερα, που σημαίνει ότι είναι δύο δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον αντίστοιχο προηγούμενο. Η μέτρια κατανάλωση των 3,9 lit / 100 km αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 104 g / km (με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης στο μικτό κύκλο). Ο turbo diesel με 100 kW/136 hp μειώνει την κατανάλωση κατά 0,1 lit στα 3,8 lit / 100 km. Σε εκπομπές CO2, η τιμή αυτή ισοδυναμεί με 99 g / km, πέφτοντας κάτω από το όριο των 100 g που είναι τόσο σημαντικό για πολλούς οδηγούς και στόλους. Και όλα αυτά χωρίς συμβιβασμούς, αφού η τελική του ταχύτητα είναι κατά πέντε χλμ. υψηλότερη από του προκατόχου του φτάνοντας τα 210 km/h. Το Insignia sedan επιταχύνει από 0 – στα 100 σε 10,9 δεύτερα και από 80 στα 120 km/h σε 10,4 δευτ., αθόρυβα και πολιτισμένα. Και οι δύο εκδόσεις του αθόρυβου diesel προσφέρουν ισχυρή ροπή 320 Nm από τις 2.000 rpm και διατίθενται στην τιμή των 26.670 και 28.070 ευρώ (λιανική τιμή συμπερ. ΦΠΑ στη Γερμανία) αντίστοιχα.

Opel OnStar και IntelliLink με Apple CarPlay: Πώς λειτουργεί η συνδεσιμότητα σήμερα

Το Opel Insignia εκτός από άφθονη οδηγική απόλαυση με τους νέους αθόρυβους κινητήρες diesel προσφέρει και κορυφαία ψυχαγωγία, πλήρη συνδεσιμότητα και μέγιστη ασφάλεια μέσα στην καμπίνα – με την υπηρεσία Opel OnStar και τη νέα γενιά IntelliLink με ενσωμάτωση Apple CarPlay.

Η υπηρεσία προσωπικής Συνδεσιμότητας & Εξυπηρέτησης Opel OnStar ήδη προσφέρεται στάνταρ από την έκδοση Edition – οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν όλη τη γκάμα υπηρεσιών δωρεάν για τους πρώτους 12 μήνες μετά την ενεργοποίηση. Μεταξύ αυτών είναι Αυτόματη Απόκριση σε μία Σύγκρουση όλο το 24ωρο  (Automatic Crash Response), Υποστήριξη Κλεμμένου Οχήματος (Stolen Vehicle Assistance), Οδική Βοήθεια (Roadside Assistance), Διάγνωση Οχήματος (Vehicle Diagnostics) πάνω σε σημαντικά λειτουργικά δεδομένα και μεγέθη καθώς και έλεγχος από απόσταση των διαφόρων λειτουργιών του οχήματος μέσω Smartphone App. Ταυτόχρονα, η Opel OnStar μετατρέπει το Insignia σε ένα ισχυρό, κινητό Wi-Fi Hotspot με σταθερή σύνδεση internet. Μέχρι επτά συσκευές μπορούν να συνδέονται ταυτόχρονα στο σύστημα – κάτι πρακτικό για ταξίδια με την οικογένεια ή ήταν το Insignia λειτουργεί σαν κινητό γραφείο.

Επιπλέον, η επόμενη γενιά συστημάτων Opel infotainment φέρνει τον κόσμο των smartphones μέσα στο αυτοκίνητο ακόμα πιο γρήγορα και ολοκληρωμένα. Για πρώτη φορά, λειτουργίες iPhone μπορούν να ενσωματώνονται μέσω Apple CarPlay με το νέο σύστημα Navi 900 IntelliLink. Αυτό εγγυάται ταχεία πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές ψυχαγωγίας για μουσική και ειδήσεις. Η απεικόνιση και η λειτουργία γίνονται μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής οκτώ ιντσών. Το IntelliLink επιτρέπει επίσης audio streaming, ανάγνωση εισερχόμενων SMS και φωνητικό έλεγχο καθώς και παρακολούθηση ταινιών και βίντεο – αυτά μόνον όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο. Το σύστημα πλοήγησης περιλαμβάνει επίσης χάρτες άνω των 30 Ευρωπαϊκών χωρών. Η απεικόνιση γίνεται διδιάστατα και τρισδιάστατα σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις και ο έλεγχος μέσω φωνητικών εντολών.

H υπηρεσία OnStar και το σύστημα Apple CarPlay θα είναι διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά το 2ο εξάμηνο του 2016.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.