H Αιχμή της Συνδεσιμότητας

By  |  0 Comments

Με την προσεχή κυκλοφορία του το νέο Opel Astra θα σηματοδοτήσει μία απαράμιλλη προσφορά συνδεσιμότητας. Το Astra είναι το πρώτο νέο μοντέλο που θα λανσαριστεί με τη νέα υπηρεσία προσωπικής συνδεσιμότητας και εξυπηρέτησης Opel OnStar. Επιπλέον, δύο συσκευές επόμενης γενιάς των βραβευμένων συστημάτων infotainment IntelliLink της Opel κάνουν πρεμιέρα στο νέο Astra φέρνοντας απαράμιλλες δυνατότητες των smartphones και εφαρμογών μέσα στο αυτοκίνητο. Είναι συμβατές με τα τελευταία μοντέλα smartphone Android 5.0 Lollipop και Apple iOS-8 (ή υψηλότερα). Με την ενσωμάτωση των Apple CarPlay και Android Auto, οι χρήστες μπορούν για παράδειγμα να έχουν πρόσβαση σε χάρτες και στην ανάγνωση μηνυμάτων και σε πρόσθετες εφαρμογές τρίτων όπως Stitcher, Podcast, Spotify, Umano, κλπ. (ανάλογα με το σύστημα ενσωμάτωσης) μέσω των χειριστηρίων του αυτοκινήτου και μεγάλων οθονών αφής έως οκτώ ιντσών.

«Η συνδεσιμότητα είναι από τα ατού της Opel όπως επιβεβαιώνεται από το βραβευμένο μας σύστημα infotainment IntelliLink. Η υπηρεσία Opel OnStar είναι μία ακόμα απόδειξη ότι θέλουμε να προσφέρουμε προηγμένες καινοτομίες συνδεσιμότητας στο ευρύ κοινό» δήλωσε ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Η Opel OnStar είναι μία επαναστατική τεχνολογία και υπηρεσία: θα κάνει την οδήγηση πιο άνετη – αλλά κυρίως θα προσθέσει ένα νέο, εξαιρετικό επίπεδο ασφάλειας στα οχήματα Opel. Επιπλέον, επιτρέπει άμεσο διάλογο με τους πελάτες μας που θα δημιουργήσει ισχυρότερους δεσμούς με τη μάρκα. Και αυτό θα πείσει ακόμα περισσότερους νέους αγοραστές ότι η Opel είναι η κατάλληλη επιλογή.»

Ισχυρό 4G/LTE mobile hotspot

Το νέο Astra είναι το πρώτο Opel που θα διατίθεται με Opel OnStar από το λανσάρισμά του – μακράν το πιο προηγμένο και φιλικό προς το χρήστη μοντέλο της κατηγορίας των συμπαγών. Η OnStar που δημιουργήθηκε πριν από 19 χρόνια στις ΗΠΑ είναι ήδη κορυφαίος πάροχος συνδεδεμένων λύσεων ασφάλειας και προστασίας, υπηρεσιών mobility προστιθέμενης αξίας και προηγμένης τεχνολογίας πληροφορικής σε Β. Αμερική, Κίνα και Μεξικό με πάνω από 7 εκατομμύρια συνδρομητές. Η Opel OnStar κάνει το ντεμπούτο της στη γκάμα επιβατικών αυτοκινήτων Opel σε 13 Ευρωπαϊκές αγορές (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελβετία και Μ. Βρετανία) ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Όταν εφοδιάζεται με Opel OnStar, το νέο Astra λειτουργεί και σαν 4G/LTE Wi-Fi hotspot, επιτρέποντας τη σύνδεση μέχρι επτά συσκευών στο δίκτυο του αυτοκινήτου. Η ενσωματωμένη τεχνολογία του 4G LTE είναι ειδικά σχεδιασμένη για χρήση μέσα στο όχημα: είναι ενσωματωμένη στο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου και διαθέτει εξωτερική κεραία για μεγιστοποίηση της συνδεσιμότητας και την επίτευξη μιας σταθερής διαδικτυακής σύνδεσης. Επειδή το σύστημα OnStar περιλαμβάνει μία ανεξάρτητη κάρτα SIM ενσωματωμένη στη μονάδα του, οι πελάτες δεν χρειάζεται να έχουν smartphone για να χρησιμοποιούν συνδεδεμένες υπηρεσίες. Το 4G LTE θα λανσαριστεί αρχικά σε τρεις αγορές, Γερμανία, Μ. Βρετανία και Ολλανδία και αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Στην Ελλάδα το σύστημα θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Εκτενής γκάμα υπηρεσιών

Εκτός του ότι φέρνει την τελευταία τεχνολογία mobile Wi-Fi στον κόσμο του αυτοκινήτου, το σύστημα OnStar παρέχει επίσης πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών όπως υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης, οδική βοήθεια και έλεγχο από απόσταση μέσω της MyOpel App. Βασική αρχή της Opel OnStar είναι ότι οι συνδρομητές συνδέονται με υπαρκτά πρόσωπα και όχι με μηχανές ή τηλεφωνικά κέντρα πολλαπλών επιλογών. Οι Σύμβουλοι OnStar βρίσκονται στο high-tech Κέντρο Επικοινωνίας Opel OnStar στο Luton, Αγγλία. Μιλάνε πολλές γλώσσες για να μπορούν να απαντούν στις απαντήσεις των συνδρομητών στη γλώσσα τους και είναι διαθέσιμοι όλο το 24ωρο και τις 365 ημέρες του χρόνου.

Το μόνο ορατό χαρακτηριστικό της Opel OnStar μέσα στο αυτοκίνητο είναι μία μονάδα που με τρία μπουτόν, κοντά στον μεσαίο εσωτερικό καθρέπτη πάνω από το παρμπρίζ. Το μπλε Μπουτόν Service παρέχει πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως Διάγνωση Οχήματος  (Vehicle Diagnostics) και το Κατέβασμα Προορισμού (Destination Download): για παράδειγμα, οι συνδρομητές της OnStar που ψάχνουν ένα συγκεκριμένο προορισμό όπως κάποιο εστιατόριο ή τον πλησιέστερο σταθμό ανεφοδιασμού το πατάνε για να επικοινωνήσουν με ένα σύμβουλο Opel OnStar ο οποίος θα στείλει τον επιθυμητό προορισμό απευθείας στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος.

Πιέζοντας το κόκκινο Μπουτόν SOS, οι χρήστες της Opel OnStar μπορούν να ζητήσουν βοήθεια όποτε κρίνουν απαραίτητο, για παράδειγμα εάν έχουν παραστεί μάρτυρες σε ένα ατύχημα. Όμως η OnStar είναι παρούσα και στην περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να ζητήσει βοήθεια προσωπικά. Για παράδειγμα, εάν ενεργοποιηθεί ένας αερόσακος, ο ‘φύλακας άγγελος’ της Opel OnStar ενημερώνεται αυτόματα. Στη συνέχεια, ένας σύμβουλος θα επικοινωνήσει με τον συνδρομητή και θα τον καλέσει στο όχημα μέσω της μονάδας OnStar για να εξακριβωθεί η ανάγκη αποστολής βοήθειας. Αν δεν λάβει απάντηση, ο σύμβουλος θα στείλει άμεσα ομάδες διάσωσης στην ακριβή τοποθεσία του οχήματος.

Το μπουτόν Privacy επιτρέπει στον συνδρομητή να αποκρύψει τη θέση του αυτοκινήτου και να γίνει αόρατος στο σύστημα. Ωστόσο για τη διασφάλιση μέγιστης ασφάλειας για τους συνδρομητές, η Opel OnStar θα παρακάμψει αυτόματα την εντολή προστασίας ιδιωτικότητας σε περίπτωση ενεργοποίησης κάποιου αερόσακου.

Επιπλέον, ο συνδρομητής της Opel OnStar μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή MyOpel για Smartphone της OnStar. Αυτή του επιτρέπει να επικοινωνεί με την OnStar από οπουδήποτε μέσω του smartphone του, για παράδειγμα εάν το όχημά του έχει κλαπεί, χρειάζεται εντοπισμό και η ανάφλεξη έχει ‘μπλοκαριστεί’. Με την εφαρμογή αυτή επίσης ο συνδρομητής μπορεί να έχει πρόσβαση από απόσταση σε σημαντικά δεδομένα του οχήματος όπως η στάθμη λαδιού και η πίεση ελαστικών, ή το κλείδωμα / ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου από απόσταση.

Ολόκληρη η γκάμα υπηρεσιών της Opel OnStar διατίθεται με το νέο Astra και με όλα τα εφοδιασμένα οχήματα Opel δωρεάν για τους πρώτους 12 μήνες μετά την εγγραφή. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Android Auto και Apple CarPlay

Δύο νέα συστήματα IntelliLink κάνουν πρεμιέρα στο νέο Opel Astra, τα R 4.0 IntelliLink και Navi 900 IntelliLink – που περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης. Αυτά μπορούν να ενσωματώνουν εύκολα και αξιόπιστα λειτουργίες smartphone. Το R 4.0 IntelliLink είναι συμβατό με ενσωμάτωση τηλεφώνου Apple CarPlay και Android Auto από την αρχή και επιτρέπει, για παράδειγμα, πλοήγηση μέσω Apple Maps και Google Maps. Το Navi 900 IntelliLink είναι ήδη συμβατό με Apple CarPlay, ενώ η συμβατότητα του Android Auto προγραμματίζεται να λανσαριστεί κατά τη διάρκεια του 2016.

Κάθε σύστημα εκμεταλλεύεται τα χαρακτηριστικά στα οποία οι χρήστες smartphone βασίζονται περισσότερο. Το Apple CarPlay παίρνει τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά ενός iPhone κατά τη διάρκεια της οδήγησης και τα εμφανίζει στην οθόνη του οχήματος έξυπνα και απλά. Με αυτό τον τρόπο οι οδηγοί μπορούν να τηλεφωνούν, να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα και να ακούνε μουσική απευθείας από την οθόνη αφής ή φωνητικά μέσω Siri. Ανάμεσα στις εφαρμογές που υποστηρίζει το Apple CarPlay είναι Τηλέφωνο, Μηνύματα, Χάρτες, Μουσική και συμβατές εφαρμογές τρίτων. Ολόκληρη η λίστα αυτών των εφαρμογών είναι διαθέσιμη στο Apple.com/ios/carplay. Το Android Auto βασίζεται στο Google Maps, Google Now και τη δυνατότητα συνομιλίας στο Google, καθώς και σε ένα αυξανόμενο οικοσύστημα εφαρμογών συνομιλίας, μουσικής και μηνυμάτων που περιλαμβάνει WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify και podcast players. Η πλήρης γκάμα υποστηριζόμενων εφαρμογών διατίθεται στο Android.com/auto.

Οι λειτουργίες infotainment ελέγχονται μέσω της μεγάλης οθόνης αφής έως οκτώ ιντσών στην κεντρική κονσόλα, μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι (επιλεγμένες λειτουργίας μόνο) ή μέσω φωνητικού ελέγχου. Για ελαχιστοποίηση του κινδύνου διάσπασης της προσοχής, οι σημαντικότερες πληροφορίες μπορούν να εμφανίζονται επαναλαμβανόμενα απευθείας στο πεδίο ορατότητας του οδηγού στην έγχρωμη οθόνη μεταξύ ταχύμετρου και στροφόμετρου. Σε συνδυασμό με την Opel Onstar, τα smartphones μπορούν εύκολα να συνδέονται στο Wi-Fi hotspot του αυτοκινήτου. Αυτό προσφέρει πρόσθετα οφέλη ενσωμάτωσης τηλεφώνου όπως οδικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο ή τους πιο ενημερωμένους χάρτες και χάρη στην αποθήκευση δεδομένων χαρτών στον server αντί του τηλεφώνου, εξοικονομείται μνήμη στη συσκευή. Επιπλέον, η online πλοήγηση μέσω smartphone απαιτεί συνεχή διαδικτυακή σύνδεση καθώς και ένα πρόγραμμα δεδομένων, που μπορεί να είναι ακριβή, κυρίως λόγω roaming. Αλλά χάρη στην υπηρεσία προσωπικής συνδεσιμότητας και εξυπηρέτησης, οι οδηγοί του νέου Astra μπορούν όχι μόνο να χρησιμοποιούν Apple CarPlay και Android Auto για πλοήγηση, αλλά και χωρίς να επιβαρύνονται με χρεώσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα δεδομένων του κινητού τους.

Με την Opel OnStar, την τελευταία γενιά συστημάτων infotainment IntelliLink και την προηγμένη ενσωμάτωση smartphone, το νέο Astra είναι άριστα εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τις πιο προηγμένες απαιτήσεις συνδεσιμότητας ενός σύγχρονου ιδιοκτήτη αυτοκινήτου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.