Tο BMW Group στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2015

By  |  0 Comments

Το BMW Group θα δώσει το παρών στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, 15 – 27 Σεπτεμβρίου με ένα περίπτερο μοναδικής αρχιτεκτονικής που προάγει σε νέα επίπεδα το σύγχρονο experiential μάρκετινγκ.

Υπό την ομπρέλα του BMW Group, οι μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce θα προβάλλουν τις ισχυρές, ανεξάρτητες ταυτότητές τους με στυλ.

Έχοντας ένα πολύ μεγαλύτερο σιρκουί (τώρα 400 m) από το 2013, το περίπτερο προσφέρει τώρα δυνατότητα test drive μοντέλων BMW και MINI για πρώτη φορά και είναι το πιο χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό στοιχείο φέτος.

Με αυτό τον τρόπο, η καινοτομία, οι δυναμικές επιδόσεις και η ποικιλία του BMW Group γίνονται πραγματικότητα μπροστά στα μάτια του επισκέπτη με άμεσο, εντυπωσιακό τρόπο.

Με περισσότερα από 12.000 τετραγωνικά μέτρα κατανεμημένα σε δύο επίπεδα, το φετινό περίπτερο είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του BMW Group. Όλες οι καινοτομίες, νέα μοντέλα και η προϊοντική γκάμα θα είναι στη διάθεση των εκπροσώπων των media και των υπολοίπων επισκεπτών.

Οι καλύτερες τεχνολογίες και προϊόντα BMW και MINI θα παρουσιάζονται στους επισκέπτες σε μίνι σόου 20 φορές την ημέρα σε ειδικές διαδρομές ενσωματωμένες στο σιρκουί. Η ειδική διαδρομή BMW έχει εντυπωσιακό πλάτος 50 m.

Ευφυής χρήση digitalisation: Για πρώτη φορά, η BMW επιτρέπει στους επισκέπτες να ρίξουν μια κλεφτή ματιά στα παρασκήνια για πρόσθετη ενημέρωση πάνω σε καινοτομίες και οχήματα μέσω της BMW IAA App.

Πέρα από την ηχητική καθοδήγηση στην οθόνη, η εφαρμογή προσφέρει επίσης στοιχεία Augmented Reality (AR) που προάγουν την εμπειρία της νέας BMW Σειράς 7 και λοιπών εκθεμάτων σε μία νέα διάσταση.

Ο Steven Althaus, Επικεφαλής Brand Management BMW & Marketing Services BMW Group δήλωσε: «Αυθεντικές, ξεχωριστές μάρκες, εξαιρετικά νέα οχήματα και συναρπαστικές καινοτομίες θα παρουσιάζονται με πρωτοποριακό τρόπο προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία τους επισκέπτες του IAA 2015».

Πρωταγωνίστρια της BMW στο φετινό IAA θα είναι η νέα BMW Σειρά 7. Το όραμα, οι καινοτομίες και τα χαρακτηριστικά της διαμορφώνουν το σημείο εκκίνησης τόσο για την αρχιτεκτονική όσο και για την παρουσίαση.

Τo περίπτερο της BMW είναι σχεδιασμένο σε στυλ πρωτοκλασάτου καταστήματος, με την αντίστοιχη αρχιτεκτονική και παρουσίαση να δημιουργούν ένα φόρουμ όπου οι επισκέπτες θα βιώνουν την εμπειρία της μάρκας.

Η νέα BMW Σειρά 7 αποτελεί σύμβολο σύγχρονης πολυτέλειας, η οποία ερμηνεύεται στο IAA με τη μορφή σύγχρονης αρχιτεκτονικής, προσοχής στη λεπτομέρεια και προηγμένων τεχνολογιών – επηρεάζοντας θετικά και τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας.

Πέρα από την ιδέα της ενεργούς οδήγησης (των test-drive), στην καρδιά του περιπτέρου της BMWθα βρίσκεται μία ροτόντα όπου θα αναδεικνύονται τα σημαντικότερα εκθέματα: αυτή θα προσφέρει στους επισκέπτες μεταβαλλόμενες όψεις της νέας BMW 7, οδηγώντας σε έναν ευρύχωρο εξώστη στον πάνω όροφο.

Ο εξώστης με την έκθεση Φωτογραφιών της Σειράς 7 προσφέρει στοιχεία για την προϊοντική ουσία της BMW Σειράς 7 και την έννοια της σύγχρονης πολυτέλειας: αισθητική απήχηση, προσοχή στη λεπτομέρεια, άριστη ποιότητα κατασκευής– και τεχνολογίες αιχμής σε ένα συνδεδεμένο κόσμο.

Αυτό αποτυπώνεται στις λεπτομέρειες του οχήματος και σε πρότυπα κορυφαίας αισθητικής και κατασκευαστικής ποιότητας από άλλους χώρους όπως το Nymphenburg Porcelain Manufactory.

Σε τρεις αίθουσες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν πιο διεξοδικά τα δυνατά σημεία της νέας ναυαρχίδας της BMW. Η έμφαση δίδεται σε μία νέα BMW Σειρά 7 με M Sports Package, μία νέα BMW Σειρά 7 με το πακέτο Design Pure Excellence και την έκδοση BMW eDrive: the BMW 740 Le .

Τα οχήματα συνοδεύονται από κορυφαίας ποιότητας διαδραστικά Εκθέματα που βοηθούν τους επισκέπτες να εξερευνούν τα κυριότερα θέματα σε βάθος. Για παράδειγμα, ο διαδραστικός τοίχος πολυμέσων επιτρέπει μία νέα τεχνολογία ελέγχου χειρονομιών ώστε να γίνεται κατανοητή με εντυπωσιακό τρόπο εκτός του αυτοκινήτου.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιεργάζονται με την ησυχία τους τη νέα BMW Σειρά 7, όπως οι ίδιοι επιθυμούν. Στρογγυλά ανοίγματα στην δομή παρέχουν συναρπαστικές αποκαλύψεις και προοπτικές ολόκληρου του περιπτέρου. Αυτό δημιουργεί άφθονους χώρους και ταυτόχρονα προσφέρει θεματικές συνδέσεις μεταξύ της πολυτελούς κατηγορίας στον πάνω όροφο και της premium κατηγορίας του ισογείου.

Η έμφαση της BMW i δίδεται σε καινοτόμες φιλοσοφίες φόρτισης και παροχές υπηρεσιών, και ασφαλώς στα τρέχοντα μοντέλα BMW i3 και BMW i8.

Το BMW Connected Living συμβολίζει το επόμενο πεδίο καινοτομίας. Στο φετινό IAA, για πρώτη φορά, η BMW i θα παρουσιάσει ευφυείς εφαρμογές που επεκτείνονται και σε άλλους τομείς της ζωής του χρήστη. Έτσι η BMW i για μία φορά ακόμα αποδεικνύει τη δύναμή της στις καινοτομίες σύμφωνα με το στόχο της για μία καινοτόμο, βιώσιμη, εξατομικευμένη μετακίνηση.

Ο ευρύχωρος εκθεσιακός χώρος της BMW i συνεχίζεται από το ισόγειο μέσω της ανοιχτής δομής στον πάνω όροφο και την παρουσίαση του BMW i8.

Εδώ, προηγμένες τεχνολογίες όπως το πλαίσιο από ανθρακονήματα και φωτισμός λέιζερ, δένουν με τη σύγχρονη ερμηνεία της πολυτέλειας.
BMW eDrive – Επιδόσεις κινητήρα BMW TwinPower Turbo σε συνδυασμό με απόδοση ηλεκτροκινητήρα: Η μεταφορά τεχνολογίας από την BMW i στη βασική μάρκα συνεχίζονται με τις πρεμιέρες των μοντέλων BMW eDrive της BMW Σειράς 2, BMW Σειράς 3, BMW X5 και BMW Σειράς 7.

Οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με αυτά τα νέα μοντέλα σε μία περιοχή που συνδυάζει τεχνολογικές πληροφορίες με ισχυρή συναισθηματική απήχηση.

Η BMW M εκπροσωπείται με πέντε μοντέλα, μεταξύ των οποίων μία παγκόσμια πρεμιέρα: η νέα BMW M3 Sedan. Αρχιτεκτονική, πολυμέσα και φωτισμός συνθέτουν την τέλεια ατμόσφαιρα για την προβολή των εξαιρετικά σπορ αυτοκινήτων.

Κόκκινοι ανακλαστικοί τοίχοι και φωτορυθμικά θα δίνουν ζωντάνια στο χώρο και τα προϊόντα  – θα προάγουν τη γοητεία της BMW M σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Ο συνδυασμός δημιουργικότητας και ποιότητας κατασκευής παράγει έργα τέχνης. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το υψηλό πρότυπο και η εξαιρετική ποιότητα υλικών και κατασκευής της BMW Individual, της δεύτερης επιχειρηματικής μονάδας της BMW M, έχουν τη μορφή χειροποίητων εκθεμάτων.

Μία πλούσια γκάμα δειγμάτων και  προτάσεων εξατομίκευσης αποτυπώνεται σε συνολικά τέσσερα οχήματα – με κυριότερο τη σχεδιαστική μελέτη της BMW Individual, BMW 750 Li – για μία πλήρη ενημέρωση των επισκεπτών ως προς τις επιλογές BMW Individual και BMW Manufaktur.

Η BMW θα παρουσιάσει επίσης τη νέα BMW X 1 για πρώτη φορά στο IAA 2015. Η δεύτερη γενιά αυτού του πολύ επιτυχημένου μοντέλου, που έχει πουληθεί πάνω από 730.000 φορές σε όλο τον κόσμο, θα εκτίθεται με κλασική σχεδίαση πλαισίου BMW X, ακόμα πιο ευρύχωρο εσωτερικό και προηγμένη λειτουργικότητα.

Το περίπτερο χρησιμοποιεί μία εντυπωσιακή εγκατάσταση για να προβάλει τις απεριόριστες δυνατότητες του στιβαρού Sports Activity Vehicle: Μια βραχώδης δομή 50 m2 πάνω και από τα δύο επίπεδα του εκθεσιακού χώρου αναδεικνύει τη νέα BMW X1 ως ιδανική για κάθε χρήση, στην πόλη και στην ύπαιθρο.

Η BMW Σειρά 3, το πιο επιτυχημένο μοντέλο BMW όλων των εποχών, θα γιορτάσει την επέτειό της στο IAA 2015. Το αυτοκίνητο που παραμένει best-seller της BMW ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν από 40 χρόνια, προαναγγέλλοντας μία νέα εποχή στην ιστορία του αυτοκινήτου.
Το περίπτερο χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα για να απεικονίσει βασικές σκηνές από την εξέλιξη του θρυλικού σπορ sedan μέσα σε έξι γενιές: ξεκινώντας με την πρώτη BMW Σειρά 3 με εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα που δημιούργησε την κατηγορία μεσαίων σπορ sedan, μέχρι το τελευταίο μοντέλο, τη νέα BMW Σειρά 3 Sedan.

Η BMW Motorrad δηλώνει το κύρος της με ανεξάρτητη παρουσία στο περίπτερο της BMW.

Τέσσερα μοντέλα παραγωγής θα παρουσιαστούν φέτος, οι BMW F 800, BMW S 1000 RR, BMW S 1000 XR και BMW R nineT, καθώς και μία πρώτη ιδέα της BMW για ένα scrambler: το BMW Concept Path 22. Στη μινιμαλιστική φιλοσοφία αυτής της μοτοσικλέτας, κάθε στοιχείο της μορφής εξυπηρετεί μία λειτουργία.

Το BMW Group Junior Campus για μία φορά ακόμα δημιουργεί ένα χώρο όπου νεότεροι επισκέπτες θα μπορούν να διασκεδάσουν με θέματα αυτοκίνησης στο IAA 2015.

Στον υπαίθριο χώρο δίπλα στο Hall 11 North, νεαρά άτομα ηλικίας 11 – 14 ετών μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις σε θέματα βιωσιμότητας, μετακίνησης, τεχνολογίας και σχεδίασης σε πρακτικά σεμινάρια.

Με μότο το “Mission Mobility: Develop. Build. Test.” οι ομάδες συνεργάζονται με καταρτισμένους εκπαιδευτές για τη σχεδίαση ενός go-kart, το οποίο μπορούν να δοκιμάσουν σε ειδική πίστα. Τα σεμινάρια προσφέροντας δωρεάν σε παιδιά και άτομα νεαρής ηλικίας. Απαιτείται εγγραφή στοbmwjuniorcampus@erlebniskontor.de. Εισιτήρια ισχύουν για όλη τη διάρκεια της Έκθεσης.

MINI Creative Hub . Στο πλαίσιο της παρουσίας του BMW Group, το φετινό περίπτερο της MINIυπογραμμίζει την καινοτόμο δύναμη του Group και βασίζεται στην παράδοση συνεχούς ανανέωσης της μάρκας. Είναι η πρώτη φορά που η MINI θα εμφανιστεί αποκλειστικά με τη νέα της εταιρική σχεδίαση.

Η κομψή και αυθεντική ταυτότητα ΜΙΝΙ αντανακλάται στην αρχιτεκτονική δομή, τις επικοινωνίες και το υλικό των βίντεο. Η νέα φιλοσοφία ταυτότητας της μάρκας αντιπροσωπεύει το προηγμένο lifestyleτης δημιουργικής τάξης.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου MINI Clubman . Με μία νέα εξάθυρη έκδοση αυτού του εντυπωσιακού και πολύ επιτυχημένου μοντέλου MINI, η μάρκα επιχειρεί ένα τολμηρό εγχείρημα σε υψηλότερη κατηγορία για πρώτη φορά και ανεβάζει τον πήχη στη σχεδίαση, τα υλικά και την προϊοντική ουσία.

Το παράθυρο ύψους 9 μέτρων στην πρόσοψη του περιπτέρου αποκαλύπτει μία εικόνα του χαρακτήρα του νέου MINI Clubman. Με βάση τη φιλοσοφία “The Clubman Dialogues”, οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν τη δημιουργικότητα και τη φινέτσα του νέου MINI Clubman.

Το κύριο έκθεμα προσφέρει στους χρήστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο του νέου MINI Clubman και να διαμορφώσουν μία προσωπική άποψη.

Το MINI John Cooper Works μεταφέρει τον επισκέπτη σε έναν ανοιχτό, αστικό βιομηχανικό κόσμο. Δύο μέλη της θρυλικής οικογένειας John Cooper Works θα εκτίθενται με φόντο ένα αεροπορικό υπόστεγο. Ελευθερία, κληρονομιά και αποκλειστικότητα μεταφράζονται σε μία βιωματική εμπειρία.

Το περίπτερο παρουσιάζει το MINI Countryman σαν ένα αυτοκίνητο που κινείται με την ίδια άνεση στην πόλη και στην εξοχή.

Το MINI Connected είναι κοινό στοιχείο όλης της γκάμας εκφράζοντας την ψηφιακή ταυτότητα MINI. Συστήματα υποστήριξης οδηγού, ενημέρωση / ψυχαγωγία, εικονική πραγματικότητα (VR) – μία ευρεία γκάμα καινοτόμων εκθεμάτων πολυμέσων προσφέρουν σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες χρήσης επαναστατικών τεχνολογιών με διαδραστικό τρόπο.

Το MINI Connected Lounge με χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο επάνω επίπεδο προσφέρει μια συναρπαστική θέα της σκηνής και της πίστας, ενώ το MINI 360° δίνει μία γεύση από το μέλλον.

MINI Yours σημαίνει ‘τίποτα λιγότερο από κάτι μοναδικά αποκλειστικό’.

Εδώ οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν την κορυφαία ποιότητα σχεδίασης και υλικών στη δημιουργική ατμόσφαιρα ενός στούντιο. Μία προθήκη μεγάλης κλίμακας παρουσιάζει την ποικιλία και αποκλειστική ποιότητα κατασκευής MINI Yours.

Το τμήμα MINI Accessories ανοίγει ένα νέο κόσμο δυνατοτήτων – με αξεσουάρ σε όλα τα σχήματα και χρώματα σε αμέτρητους διαφορετικούς συνδυασμούς. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τη δική τους εμφάνιση MINI με το διαμορφωτή αξεσουάρ MINI.

Η έμφαση του MINI Lifestyle shop φέτος θα είναι στην MINI Gentleman’s Capsule Collection, που είναι εμπνευσμένη από το MINI Clubman, με αξεσουάρ όπως καπέλα, παπούτσια, ένα άρωμα και ένα αποκλειστικό σε ξυρίσματος.

Οι επισκέπτες της Rolls Royce : Η φιλοσοφία περιπτέρου για την παρουσία της Rolls-Royce Motorcars στο IAA 2015 συνίσταται σε μία μοντέρνα βίλα – cool και σύγχρονη. Η ελκυστική αρχιτεκτονική κάνει τη μάρκα να δείχνει πιο ‘ανοιχτή’ και προσιτή συγκριτικά με προηγούμενες Εκθέσεις.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Rolls Royce Dawn είναι το αδιαμφισβήτητο ατού της μάρκας φέτος. Η εντυπωσιακά κομψή εξωτερική σχεδίαση αυτού του τετραθέσιου πολυτελούς cabrio συνδυάζει τη θρυλική εμφάνιση μιας Rolls-Royce με μία cool και μοντέρνα ‘φαντασίωση’ Rolls-Royce. Η Dawn είναι εξαιρετικά γοητευτική όσο καμία άλλη Rolls-Royce μέχρι σήμερα. Δύο διαφορετικές εκδοχές εκτίθενται στο περίπτερο.

Μία ειδική γκάμα μοντέλων θα είναι ανοιχτή σε όλους τους επισκέπτες στο Collector s Garage: η νέα Wraith Inspired by Music, μία Phantom Limelight και μία Ghost Series II.

Στο Sir Henry Royce Lounge, πελάτες και υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να εμπνευστούν εκφράζοντας τις προσωπικές τους σχεδιαστικές επιθυμίες, και να τις συζητήσουν απευθείας με μέλη της ομάδας της Rolls-Royce σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Bespoke is Rolls Royce . Ένας από τους παράγοντες επιτυχίας του “Bespoke is Rolls-Royce” είναι η στενή συνεργασία μεταξύ σχεδιαστών και πελατών, των οποίων οι επιθυμίες ενσωματώνονται ομαλά στη διαδικασία δημιουργίας ενός αυτοκινήτου τόσο μοναδικού όσο τα δακτυλικά αποτυπώματα. Στο bespoke στούντιο, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τη λεπτομερή διαδικασία σχεδίασης αρκετών εμβληματικών χαρακτηριστικών.

Συνεργαζόμενα Πρακτορεία:

Η εταιρία Meiré und Meiré είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία και τη φιλοσοφία μαρκών BMW καιMINI.

Τον προγραμματισμό υλοποίησης διαχειρίζονται τα πρακτορεία Blue Scope Communications για τηBMW και bfm-net για τη MINI.

Η Wolf Production συνεργάζεται στις επιδείξεις και παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η Puchner P3 είναι κορυφαία εταιρία δημιουργίας, φιλοσοφίας και υλοποίησης για τη Rolls-Royce.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.