Το νέο Mitsubishi Outlander PHEV στη Φρανκφούρτη

By  |  0 Comments

Το ανανεωμένο 2016MY Outlander PHEV της Mitsubishi Motors Corporation (MMC), το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο, θα κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στην 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA)*1 Δίπλα στο νέο Outlander PHEV θα εκτίθεται η έκδοση ράλι του Outlander PHEV που θα τρέξει στο Baja Portalegre 500 cross-country rally*2 και αρκετά μοντέλα παραγωγής από μία συνολική γκάμα 15 οχημάτων (13 τις ημέρες τύπου, για περισσότερες πληροφορίες, ενημερωθείτε στην τελευταία σελίδα).

Η MMC θα παρουσιάσει επίσης ένα σύστημα παροχής ηλεκτρισμού Vehicle-to-Home (V2H) που θα διατίθεται για το νέο Outlander PHEV. Επίσης θα εκτίθεται το Smartphone Link Display Audio (SDA) που υποστηρίζει και τις δύο λειτουργίες αναπαραγωγής οθόνης (mirroring) Android Auto*3 and Apple CarPlay*4 και διατίθεται με το Pajero SUV της Ευρωπαϊκής αγοράς από τον Αύγουστο.

*1: Θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο Messe Frankfurt στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας από 15 – 27 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το σύνδεσμο http://www.iaa.de/en/press-room/ (Αγγλικά)

*2: Cross-country rally που θα διεξαχθεί στην Ανατολική Πορτογαλία από 22 – 24 Οκτωβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το σύνδεσμο http://www.bajaportalegre.com/homepage.aspx?menuid=36 (Αγγλικά)

*3: Android και Android Auto είναι εμπορικά σήματα της Google Inc. κατοχυρωμένα σε ΗΠΑ και άλλες χώρες.

*4: Apple CarPlay, iPhone και Siri είναι εμπορικά σήματα της Apple Inc. κατοχυρωμένα σε ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Το Outlander PHEV υιοθετεί νέο εμπρός τμήμα βασισμένο στη φιλοσοφία Dynamic Shield που χρησιμοποιείται στα τελευταία μοντέλα MMC. Το εσωτερικό αποπνέει μία αίσθηση ανώτερης ποιότητας ενώ οι παρεμβάσεις στο αμάξωμα, το πλαίσιο και τον κινητήρα έχουν βελτιώσει αισθητά τον αθόρυβο χαρακτήρα, την επιτάχυνση, τη συμπεριφορά και την ευστάθεια, την οδηγική άνεση, την περιβαλλοντική συμβατότητα και λοιπά στοιχεία των οδηγικών επιδόσεων και της ποιότητας.

Το νέο Outlander PHEV είναι ένα plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα που μπορεί να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι, κάτι που αυξάνει την αξία της χρηστικότητάς του ακόμα και όταν είναι σταματημένο.

Το Outlander PHEV παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο του 2013 ως το πρώτο plug-in υβριδικό 4WD SUV. Τώρα εξάγεται σε 48 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των Ευρωπαϊκών, και είναι ένα PHEV με ραγδαία αυξανόμενη δημοτικότητα με συνολικές πωλήσεις περίπου 70.000 μονάδων.

Χρησιμοποιεί το Plug-in Hybrid EV System της Mitsubishi Motors, που αποτελείται από ένα σύστημα Twin Motor 4WD, με ανεξάρτητα μοτέρ για την κίνηση των εμπρός και πίσω τροχών, και μία υψηλής χωρητικότητας μπαταρία τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα για ηλεκτρική οδήγηση χωρίς χρήση βενζίνης ή εκπομπές CO2. Το Outlander PHEV είναι ένα premium SUV που προσφέρει απαράμιλλες επιδόσεις για την κατηγορία του, όπως η ομαλή και άμεση επιτάχυνση του Twin Motor 4WD, η εξαιρετική οικονομία και η απουσία θορύβων που επιτυγχάνεται στο EV mode.

2016MY Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών Outlander PHEV

1. Νέο Outlander PHEV: Κύριες αλλαγές

1) Εξωτερική σχεδίαση
 Η νέα πρόσοψη βασίζεται στη σχεδιαστική φιλοσοφία Dynamic Shield της MMC. Το μαύρο κεντρικό τμήμα υποδηλώνει ισχύ και επιδόσεις και πλαισιώνεται από τον εκτεταμένο προφυλακτήρα διαμορφώνοντας ένα σχήμα το οποίο αναδεικνύει το ρόλο του εμπρός τμήματος να προστατεύει τους επιβάτες και το αυτοκίνητο.
 Ο συνδυασμός φώτων ημέρας LED στη μονάδα προβολέων LED, μαζί με μία πίσω μονάδα φώτων που περιλαμβάνει φώτα στοπ LED συνθέτει μία μοντέρνα και προχωρημένη εμφάνιση.
 Η ποδιά στην κάτω πλευρά του προφυλακτήρα αποτυπώνει το δυναμισμό και την ευστάθεια που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα SUV.
 Αποκλειστικές προεκτάσεις προφυλακτήρα, πλαϊνά προστατευτικά και λοιπά διακοσμητικά στοιχεία βάφονται στο χρώμα του αμαξώματος για τη δημιουργία μιας υψηλής ποιότητας, σπορ και αρμονικής εξωτερικής σχεδίασης.
 Το Outlander PHEV χρησιμοποιεί επίσης αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών με δίχρωμο και γυαλιστερό φινίρισμα που προάγει το κομψό και ταυτόχρονα σπορ εξωτερικό.

2) Εσωτερικό
Το νέο Outlander PHEV υιοθετεί premium εσωτερική σχεδίαση που δημιουργεί ένα υψηλής ποιότητας και πολυτελές περιβάλλον.

 Η σχεδίαση και τα υλικά της ταπετσαρίας των καθισμάτων έχουν ανανεωθεί. Πέρα από την ήδη υπάρχουσα, σπορ μαύρη δερμάτινη ταπετσαρία, το Outlander PHEV διατίθεται τώρα με μία πολυτελή, καφέ δερμάτινη ταπετσαρία. Τα καθίσματα φέρουν ειδικής σχεδίασης μαξιλάρια και διακοσμητικές μπορντούρες που ‘ακολουθούν’ το σώμα του επιβάτη προσφέροντας άριστη εφαρμογή. Επιπλέον χρησιμοποιείται διακοσμητική ραφή στην ταπετσαρία των καθισμάτων και των θυρών. Ενδεδυμένα είναι τώρα τα ένθετα στην ταπετσαρία θυρών.
 Το Outlander PHEV υιοθετεί νέα σχεδίαση τιμονιού τεσσάρων ακτίνων. Το ποιοτικό δερμάτινο κάλυμμα προσφέρει άνετη λαβή, ενώ τα ασημί χειριστήρια φέρουν φινίρισμα χρωμίου.
 Το κάλυμμα του ταμπλό αναδεικνύεται με μία διακοσμητική ραφή, ενώ το φινίρισμα της νέας, μεγάλης κεντρικής κονσόλας αντανακλά την κομψότητα του Ιαπωνικού μαύρου ‘λούστρου’ που χρησιμοποιείται σε παραδοσιακά χειροτεχνήματα. Τέλος, μαύρα διακοσμητικά στοιχεία και στιλπνές πινελιές χρησιμοποιούνται στο ταμπλό και τα διακοσμητικά πάνελ των θυρών.

3) Ακόμα πιο αθόρυβη καμπίνα
 Ο θόρυβος από τον κινητήρα, τα ελαστικά και τον αέρα έχουν μειωθεί σημαντικά χάρη σε 30 και πλέον βελτιώσεις όπως η προσθήκη έξτρα ηχοαπορροφητικών και ηχομονωτικών υλικών, η χρήση αντικραδασμικού υλικού και οι δυναμικοί αποσβεστήρες. Η βελτίωση της ηχομόνωσης εν κινήσει ή σε στάση έχει διαμορφώσει μία πιο ποιοτική εμπειρία για το χρήστη μέσα στην καμπίνα.
 Ο ήχος του κλεισίματος θυρών έχει βελτιωθεί με νέα σχεδίαση τσιμούχας. Αυτό βελτιώνει την αίσθηση ποιότητας που αποπνέει το όχημα αλλά και την αίσθηση της αντοχής.

4) Καλύτερη επιτάχυνση
 Η επιτάχυνση και απόκριση από στάση σε αστικό περιβάλλον και εν κινήσει έχει βελτιωθεί μετά την αναθεώρηση του συστήματος Plug-in Hybrid EV.

5) Βελτιώσεις σε συμπεριφορά, ευστάθεια και οδηγική άνεση
 Η οδηγική ευστάθεια και η απόκριση του συστήματος διεύθυνσης έχουν αναβαθμιστεί με τη βελτίωση του εγκάρσιου στοιχείου της εμπρός ανάρτησης και την αυξημένη ακαμψία του αμαξώματος.
 Η σταθερότητα στην οδήγηση έχει βελτιωθεί, ενώ οι θόρυβοι και κραδασμοί που μεταδίδονται από τα ελαστικά έχουν μειωθεί χάρη στην ενίσχυση του εγκάρσιου στοιχείου της πίσω ανάρτησης.
 Οι επιδόσεις στις στροφές και η οδηγική άνεση έχουν αναβαθμιστεί με την αύξηση της χωρητικότητας των εμπρός γονάτων και πίσω αμορτισέρ και τη χρήση πίσω αντιστρεπτικών δομών μεγαλύτερης διαμέτρου.

6) Ανώτερες περιβαλλοντικές επιδόσεις
 Η βελτιστοποίηση ελέγχου του Plug-in Hybrid EV System και η μείωση των τριβών του κινητήρα έχουν μειώσει τις εκπομπές CO2 από 44 g/km σε 42 g/km (υπολογισμένη από το NEDC mode*5), προσφέροντας από τις καλύτερες περιβαλλοντικές επιδόσεις στην κατηγορία.
*5: Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης.

7) Ασφάλεια
 Επιπλέον των τεχνολογιών προηγμένης ασφάλειας / πρόληψης ατυχημάτων που ανιχνεύουν την πιθανότητα ατυχήματος και συμβάλλουν στη μείωση των επιπτώσεων ή την αποφυγή ενός ατυχήματος, το νέο Outlander PHEV προσφέρει:
o Ultrasonic misacceleration Mitigation System (επιλογή κατασκευαστή), τεχνολογία προηγμένης ασφάλειας που περιορίζει το ενδεχόμενο ατυχήματος με έλεγχο των εμπρόσθιων ή οπίσθιων εκκινήσεων σε ακούσιο πάτημα του γκαζιού εάν ανιχνευτεί ένα άλλο όχημα ή εμπόδιο στη πορεία του οχήματος.
o Multi-around Monitor (Κάμερα Πολλαπλών Κατευθύνσεων) που προσφέρεται σε ανώτερα επίπεδα εξοπλισμού και βοηθά τον οδηγό να παρκάρει και να ελίσσεται σε στενούς χώρους προσφέροντας μία πανοραμική εικόνα γύρω από το όχημα.

2. Outlander PHEV και V2H Power Supply​

Αμφίδρομη τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος με χρήση τεχνολογίας V2H*6 μεταξύ EV και σπιτιού που ήδη εφαρμόζεται στην Ιαπωνία*7 θα λανσαριστεί στην Ευρώπη με το νέο Outlander PHEV.

Το νέο Outlander PHEV δεν είναι απλά ένα μέσον μεταφοράς. Χάρη στην V2H δυνατότητα αποκτά πρόσθετη αξία αφού μπορεί να τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό το σπίτι όταν είναι σταματημένο από την ηλεκτρική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία. Επιπλέον, όταν συνδέεται σε ένα Home Electricity Management System (HEMS) επιτρέπει την πιο αποδοτική χρήση του οικιακού ηλεκτρικού ρεύματος μειώνοντας τις σπατάλες.

Εξάλλου, όταν συνδυάζεται με ηλιακές ή άλλου είδους πηγές ανανεώσιμης ενέργειας, το νέο Outlander PHEV καθιστά στη χρήση ηλεκτρισμού πιο αποδοτική και πιο φιλική προς το περιβάλλον για το σπίτι ..

*6: Vehicle to Home.

*7: Με ξεχωριστή συσκευή V2H. Μερικές συσκευές V2H μπορεί να είναι ή να μην είναι συμβατές με το Outlander PHEV.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.