Έτοιμη η νέα γενιά Toyota Prius

By  |  0 Comments

Στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης IAA (17-27 Σεπτεμβρίου), το νέο Toyota Prius κάνει την επίσημη πρεμιέρα του.

Το λανσάρισμα της νέας, τέταρτης γενιάς Prius σηματοδοτεί μία ακόμα εξέλιξη στην ιστορία και τα επιτεύγματα της φιλοσοφίας υβριδικής κίνησης της Toyota.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στα πλεονεκτήματα και τα επιτεύγματα των προκατόχων του και προτίθεται να εγκαινιάσει νέα πρότυπα στους τομείς οικονομίας καυσίμου, εκπομπών ρύπων και απόδοσης. Κάθε επόμενη γενιά  Prius έχει βελτιώσει αυτούς τους τομείς, αλλά το νέο μοντέλο στοχεύει να κάνει το μεγαλύτερο άλμα επιδόσεων στην ιστορία του.

Το επίτευγμα αυτό είναι ένα μόνο στοιχείο ενός προϊόντος που έχει εξελιχθεί για να αποκτήσει νέες δυνατότητες και μεγαλύτερη οδηγική απήχηση.  Αντλώντας ισχύ από μία νέα γενιά  του πλήρως υβριδικού συστήματος κίνησης της Toyota, το νέο Prius έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο προσφέροντας μία πολύ πιο ικανοποιητική οδηγική εμπειρία. Η επιτάχυνση είναι πιο ομαλή και άμεση, ενώ στις υψηλότερες ταχύτητες είναι πιο αθόρυβο και έχει πιο γραμμική αίσθηση που είναι καλύτερα εναρμονισμένη με τις στροφές του κινητήρα.

Οι δυναμικές ικανότητες του νέου αυτοκινήτου  βασίζονται στη χρήση της νέας πλατφόρμαςToyota New Global Architecture (TNGA). Ταυτόχρονα, αυτή προσφέρει στο αυτοκίνητο χαμηλότερο κέντρο βάρους για βελτιωμένη απόκριση, συμπεριφορά και ευστάθεια. Επίσης παρέχει στους σχεδιαστές μεγαλύτερη ελευθερία να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο πιο ελκυστικό οπτικά, με χαμηλότερες γραμμές και πιο αθλητικό προφίλ.

Χάρη στην πλατφόρμα TNGA, οι σχεδιαστές δημιούργησαν ένα εσωτερικό με άριστη διάταξη χώρων, εξαιρετική θέση οδήγησης και κορυφαία επίπεδα άνεσης.

O χώρος αποσκευών έχει επίσης βελτιωθεί με την υιοθέτηση μιας μικρότερης, μεγαλύτερης  ενεργειακής πυκνότητας υβριδικής μπαταρίας και ενός νέου συστήματος πίσω ανάρτησης με διπλά ψαλίδα – στοιχεία που δεν επηρεάζουν το χώρο αποσκευών.

Το Prius παραμένει τεχνολογικός πρεσβευτής της Toyota, αναδεικνύοντας νέες σχετικές τεχνολογίες που αυξάνουν τα επίπεδα ασφάλειας, άνεσης, επιδόσεων και πρακτικότητας.

Η ασφάλεια παραμένει προτεραιότητα και το πλαίσιο TNGA έχει βελτιστοποιηθεί με σκοπό την άριστη συμπεριφορά στις συγκρούσεις. Οι δυνατότητες του πακέτου Toyota Safety Sense έχουν επεκταθεί στο νέο Prius με την προσθήκη του Adaptive Cruise Control που βασίζεται σε ραντάρ και μία νέα λειτουργία ανίχνευσης πεζών για το Pre-Collision System (Σύστημα Προ-Σύγκρουσης).

Το πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης έχει υποστεί εκτενείς μετατροπές για βελτίωση της απόδοσης, μείωση βάρους και ενίσχυση των επιδόσεων.  Λεπτομερείς σχεδιαστικές αλλαγές στον κινητήρα έχουν πετύχει πάνω από  40% θερμική απόδοση – παγκοσμίως καλύτερες τιμές για βενζινοκινητήρα. Άλλα εξαρτήματα του υβριδικού συστήματος έχουν γίνει πιο συμπαγή και έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις με κριτήριο τη βέλτιστη διάταξη χώρων, κάτι που συμβάλλει στο χαμήλωμα του κέντρου βάρους του οχήματος. Η νέα μπαταρία νικελίου-υδριδίου μετάλλου είναι πιο συμπαγής ενώ η αντοχή της και η απόδοση φόρτισης έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Σε συνδυασμό, αυτές οι αλλαγές και καινοτομίες ανατρέπουν την κρατούσα άποψη για την εμφάνιση και την οδηγική αίσθηση ενός οικολογικού αυτοκινήτου. Το νέο  Prius καταδεικνύει ότι η πλήρως υβριδική τεχνολογία Toyota συνεχίζει να ανταμείβει όσους την επέλεξαν με πλεονεκτήματα και οφέλη που θα περάσουν σταδιακά σε νέες γενιές και άλλων υβριδικών μοντέλων Toyota.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.