Το Fiat Ducato 4×4 Expedition στην Έκθεση Caravan Salon 2015 του Düsseldorf

By  |  0 Comments

• Το νέο εκθεσιακό αυτοκίνητο Fiat Ducato 4×4 Expedition παρουσιάζεται με χαρακτηριστικά όπως υψηλές επιδόσεις και άνεση, ενώ είναι ιδανικό για σπορτίφ, περιπετειώδεις πελάτες που θέλουν να πάνε πέρα από την πεπατημένη.
• Χτισμένο πάνω στη βάση Ducato camper, με εκτεταμένο πρόβολο και ψηλή οροφή, το 4×4 Expedition είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με την κορυφαία εταιρεία εξοπλισμού οχημάτων αναψυχής Tecnoform. Συμμετοχή στο εγχείρημα έχει και η Dangel για το σύστημα τετρακίνησης και η Olmedo για τις προσαρμογές του αμαξώματος.
• ‘Ανοίγοντας νέους δρόμους’: η Fiat Professional, κατασκευαστής της βάσης που προτιμάται από τους κατασκευαστές και τους πελάτες στην κατηγορία των Camper Van, στοχεύει να κάνει άνοιγμα σε νέους πελάτες, ώστε να επιτύχει την επέκτασή της σε ένα τομέα που σήμερα ανέρχεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% στην ευρωπαϊκή αγορά των αυτοκινούμενων και συνεχίζει να αυξάνεται.
• Με το Show Camper Van, που δεν θα διατίθεται στην αγορά, το Fiat Ducato επαναβεβαιώνει τη θέση του ως πρώτη επιλογή βάσης για τους κατασκευαστές αυτοκινούμενων σε όλη την Ευρώπη.

Το Fiat Ducato 4×4 Expedition Show Camper Van εμφανίζεται στο Caravan Salon στο Düsseldorf (Γερμανία), τη σημαντικότερη εκδήλωση στον κόσμο για το τροχόσπιτο και στον κατασκηνωτικό τουρισμό, που πραγματοποιείται μεταξύ 28 Αυγούστου και 6 Σεπτεμβρίου. Η Fiat Professional, ηγέτης στην ευρωπαϊκή αγορά στις βάσεις αυτοκινούμενων για μετατροπές οχημάτων αναψυχής, δεν θα μπορούσε να λείψει. Αφού εμφανιστεί σε παρουσίαση στο Düsseldorf, το Show Camper Van θα ταξιδέψει στις πιο σημαντικές εξειδικευμένες εκθέσεις σε Parma (Ιταλία), Le Bourget (Γαλλία) και Birmingham (UK).

Με αυτό το μοναδικό όχημα, η Fiat Professional επιβεβαιώνει την τεχνογνωσία της και φιλοδοξεί να ανοίξει νέους δρόμους για την κατηγορία. Χτισμένη πάνω στο bestseller, τη βάση αυτοκινούμεων Fiat Ducato, με διαμόρφωση με μακρύ μεταξόνιο με πρόβολο και ψηλή οροφή, αναδεικνύει το Fiat Ducato 4×4 Expedition είναι σχεδιασμένο για περιπετειώδεις ανθρώπους που αναζητούν ένα αυτοκίνητο που να είναι υψηλών επιδόσεων κι ευκίνητο στο δρόμο και να διαθέτει ένα μεγάλο, άνετο χώρο στο εσωτερικό του και περισσότερο εσωτερικό ύψος από το συνηθισμένο.

Ένα ακόμη από τα πιο δυνατά σημεία του μοντέλου είναι η εξαιρετική ευκολία οδήγησης και ελέγχου: οδηγείται όπως ένα οποιοδήποτε επιβατικό αυτοκίνητο, είναι ασφαλές, ευχάριστο, προσφέρει μεγάλη ορατότητα και άνετα καθίσματα.

Το Fiat Ducato 4×4 Expedition εξοπλίζεται με τον κινητήρα 2.3 150 HP, που είναι ο κορυφαίος στην κατηγορία του σε ό,τι αφορά την απόδοση και τις εκπομπές ρύπων, χρησιμοποιώντας το τελευταίας γενιάς σύστημα Multijet II και λειτουργία ‘Gear Shift Indicator’ που δείχνει στον οδηγό ποια σχέση να επιλέξει στο κιβώτιο για να επιτυγχάνει τη μέγιστη οικονομία. Σε συνδυασμό με την τετρακίνηση που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Dangel, καθιστά απλή την αντιμετώπιση των πιο απαιτητικών δρόμων.

Εξωτερικά το Show Camper Van χαρακτηρίζεται από τη διχρωμία σε δυο αποχρώσεις του γκρι, και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης. Η εμφάνιση ολοκληρώνεται από έναν «εργάτη» εμπρός και μία μεγάλη σχάρα οροφής πλήρως εξοπλισμένη για διακοπές, μεγάλο μέρος της οποίας μπορεί να περπατηθεί, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εξωτερικός χώρος ανάπαυλας σε ύψος δυόμισι μέτρων από το έδαφος. Έξυπνες τεχνολογικές λύσεις ενισχύουν την ευελιξία και επαναβεβαιώνουν τον ισχυρό του χαρακτήρα.

Κορυφαίοι Συνεργάτες
Το Fiat Ducato 4×4 Expedition είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας με γνωστούς ειδικούς σε κάθε τομέα: την Tecnoform στα εσωτερικά, την Olmedo για τα εξωτερικά μέρη και τη Dangel για το σύστημα τετρακίνησης.

Η Tecnoform, που γιορτάζει τα 50 της χρόνια με το Fiat Ducato 4×4 Expedition, είναι ο ηγέτης στον τομέα εξοπλισμού οχημάτων αναψυχής και γιοτ, χρησιμοποιώντας κορυφαία υλικά, προσεγμένη σχεδίαση και αποτελεσματικά συστήματα παραγωγής. Η σχεδίαση του εσωτερικού χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές, ορθολογική επίπλωση και χρήση υλικών υψηλής ποιότητας.

Η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην ενσωμάτωση των σχεδιαστικών ιδεών και τη δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος εσωτερικά. Για παράδειγμα, η Tecnoform δημιούργησε ένα σύστημα φωτισμού ενσωματωμένο στην επίπλωση κι ένα σύστημα ψυχαγωγίας τελευταίας γενιάς με πολλαπλά ηχεία και δύο ανασυρόμενες επίπεδες τηλεοπτικές οθόνες.

Η εξειδικευμένη στα συστήματα τετρακίνησης Dangel, με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας, σχεδίασε το σύστημα τετρακίνησης του Show Camper Van με στόχο την ενίσχυση του περιπετειώδους και μη συμβατικού χαρακτήρα του. Ένα σύστημα με κεντρικό διαφορικό συνεκτικού συμπλέκτη, που συνδυάζεται με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και πολύ μεγάλα ελαστικά, ώστε να αντεπεξέρχεται με ασφάλεια και εμπιστοσύνη σε κάθε είδους επιφάνεια.

Τα εξωτερικά στοιχεία σχεδιάστηκαν από την Olmedo, μια εταιρεία με τεχνογνωσία και εφευρετικότητα που καλύπτουν τις ανάγκες των πιο διαφορετικών πελατών, συμπεριλαμβάνοντας και αυτούς που έχουν προβλήματα κινητικότητας, εξασφαλίζοντας ελευθερία μετακίνησης, άνεση και ασφάλεια.
Ανοίγοντας νέους δρόμους
Το Fiat Ducato 4×4 Expedition ήταν έτοιμο για πελάτες με ένα σπορτίφ, περιπετειώδες lifestyle που θέλουν το καλύτερο τεχνολογικό περιεχόμενο. Αυτός είναι ο λόγος που ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει tablet holder με θύρα USB, οθόνη αφής Radio UconnectTM NAV με ενσωματωμένο το σύστημα πλοήγησης, πίσω κάμερα και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED. Η βάση Fiat Ducato camper είναι εξαιρετικά εκλεκτική και προσφέρεται σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο. Φέτος κέρδισε το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο Arctic Test.

Ενισχυμένο από αυτά τα χαρακτηριστικά, το μοντέλο αυτό κάνει άνοιγμα σε νέους πελάτες και εξερευνά νέους δρόμους προτείνοντας, μια πιο “extreme”, ευέλικτη χρήση. Fiat Ducato camper μπορεί να πάει οπουδήποτε και θέλει να μάθει πώς να εξυπηρετήσει τους πελάτες του ακόμα καλύτερα. Λαμβάνοντας υπόψιν της αυτή τη νέα, αυξανόμενη κατηγορία πελατών, επιπλέον την συλλογής στοιχείων από τις καθημερινές επαφές με τους ιδιοκτήτες τροχόσπιτων και τους κατασκευαστές, η Fiat Professional αναλύει την αγορά για να είναι ενήμερη για τις νέες τάσεις και να εξακολουθεί να προηγείται. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες στο περίπτερο της Fiat Professional θα προσκληθούν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για να μάθει περισσότερα σχετικά με τις προσδοκίες τους όσον αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες για τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Μπορεί κανείς επίσης να απαντήσει στις ίδιες ερωτήσεις με τη μετάβαση στην ιστοσελίδα https://www.fiatcamper.com.

Fiat Ducato: η μόνη βάση που δημιουργήθηκε για να είναι τροχόσπιτο
Για πολλά χρόνια, τα χαρακτηριστικά του Ducato Van είναι κορυφαία για τους ιδιοκτήτες αυτοκινούμενων: ένα τετράγωνο, σε σχήμα κουτιού πίσω τμήμα, το οποίο κάθε εκατοστό μπορεί να αξιοποιηθεί με έξυπνο τρόπο για να κάνει όλο το χώρο διαθέσιμο για διακοπές. Το Fiat Ducato διαθέτει ένα εξαιρετικό κύκλο στροφής για να διευκολύνει τους επιτόπιους ή μη ελιγμούς.

Ένα δυνατό σημείο του μοντέλου είναι η απαράμιλλη άνεσή του: ασφαλής, ευχάριστη οδήγηση, άνετα καθίσματα στο στιλ ‘Captain Chair’ με ενσωματωμένα προσκέφαλα, ρυθμιζόμενο υδραυλικό τιμόνι. Τέλος, υπάρχουν πολλές εφαρμογές ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας οι οποίες επιτρέπουν ένα ήρεμο και ασφαλές ταξίδι.

Η βάση του Ducato είναι κορυφαία σε αυτή την κατηγορία και αποτελεί την πρώτη επιλογή σασί για όλους τους ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινούμενων: τα τελευταία 10 χρόνια, περισσότερες από 500.000 οικογένειες ταξιδεύουν με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση με ένα αυτοκινούμενο με τη βάση Fiat Ducato.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

KINHTHPAΣ Multijet II Common Rail άμεσου ψεκασμού
Χωρητικότητα (κ.εκ.) 2287
Κύλινδροι/διάταξη 4 εν σειρά
Iσχύς (ίπποι) 148
Σ.α.λ. 3600
Ροπή (kgm) 35,7
Σ.α.λ. 1500

ΜΕΤΑΔΟΣΗ Σύστημα τετρακίνησης και κεντρικό διαφορικό συνεκτικού συμπλέκτη και πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων

ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Εμπρός γόνατα McPherson
Πίσω Σωληνωτός άκαμπτος άξονας

ΦΡΕΝΑ
Εμπρός Δίσκοι
Πίσω Δίσκοι

ΔΙΑΣΤAΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗ
Μήκος x Πλάτος x Ύψος (mm) 6450x2050x2700
Μεταξόνιο (mm) 4035
Βάρος (κιλά) 3500

ΕΛΑΣΤΙΚΑ 245/75 R 16

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.