Πέντε αστέρια για τα νέα Kia Optima και Sportage

By  |  0 Comments

– Το νέο Kia Optima και το νέο Kia Sportage έλαβαν τη μέγιστη βαθμολογία ασφάλειας του  Euro NCAP

– Σειρά νέων, προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας βοηθούν δραστικά στην αποφυγή κινδύνων

– Ισχυρότερα αμαξώματα για νέα μοντέλα της Kia, λόγω χρήσης ελαφρύ χάλυβα υψηλής αντοχής

– Όλα τα νέα Kia Optima διατίθενται πλέον προς πώληση στην Ευρώπη, ενώ τα Sportage θα ακολουθήσουν το 1ο τρίμηνο του 2016

Τα νέα Kia Optima και Kia Sportage έλαβαν πέντε αστέρια στην ασφάλεια, τη μέγιστη βαθμολογία, στον τελευταίο γύρο των δοκιμών ασφαλείας στο EuroNCAP.

Τόσο το Optima όσο και το Sportage σημείωσαν ιδιαίτερα υψηλά νούμερα στην προστασία των επιβατών.  Αναλυτικότερα το Optima έλαβε 89% στην προστασία των επιβατών και 86% στην προστασία των παιδιών, ενώ το Sportage έλαβε 90% στην προστασία των επιβατών και 83% στην προστασία των παιδιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ικανότητα του Optima να προσφέρει τα ίδια υψηλά επίπεδα προστασίας σε όλους τους επιβάτες κατά τη διάρκεια της δοκιμής είτε σε μετωπική σύγκρουση είτε σε πλευρική σύγκρουση, χωρίς να παίζει ρόλο το μέγεθος των επιβατών ή η θέση τους στο αυτοκίνητο. Το Sportage – το best-seller compact crossover της Kia – επιδοκιμάστηκε επίσης για την ικανότητά του να προστατεύει τους επιβάτες με διαφορετικό ανάστημα σε όλες τις θέσεις, με ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στην απαιτητική δοκιμασία της πλευρικής πρόσκρουσης σε κολώνα (side pole test).

Στην καλύτερη δυνατή προστασία για τους επιβαίνοντες, συνέβαλαν τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας που είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά στα νέα μοντέλα της Kia, με αποτέλεσμα τα δύο αυτοκίνητα να βαθμολογηθούν με 71% στην κατηγορία « Safety Assist» – ένα όλο και πιο σημαντικό μέρος της διαδικασίας του ανεξάρτητου οργανισμού δοκιμών NCAP.

Χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας Hightech

Τα νέα Optima και Sportage είναι από τα μοντέλα που ενσωματώνουν υψηλή τεχνολογία που δημιουργήθηκε ποτέ από την Kia Motors, προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας και έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους οδηγούς να αποφύγουν μια σύγκρουση ή να μετριάσουν τις επιπτώσεις της.

Το Σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας Οχήματος (VSM) σε κάθε αυτοκίνητο διασφαλίζει τη σταθερότητα σε διάφορες συνθήκες, ιδιαίτερα εάν ο οδηγός πρέπει να φρενάρει ενώ στρίβει, μέσω του ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC) και του ηλεκτρουδραυλικού τιμονιού. Το VSM και το ESC ενεργοποιούνται αμέσως μόλις οι αισθητήρες του κάθε αυτοκινήτου ανιχνεύσουν απώλεια πρόσφυσης, βοηθώντας τον οδηγό να διατηρήσει με ασφάλεια τον έλεγχο του αυτοκινήτου του.

Και τα δύο νέα μοντέλα είναι διαθέσιμα με μία ποικιλία προαιρετικών τεχνολογιών ασφάλειας, ανάλογα με την αγορά, όπως:

  • Αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης (Autonomous Emergency Braking), η οποία χρησιμοποιεί ένα σύστημα ραντάρ μεγάλης εμβέλειας για την ανίχνευση μιας πιθανής σύγκρουσης με άλλο όχημα ή πεζό και βοηθά το αυτοκίνητο να σταματήσει
  • Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας (Lane Keeping Assist System), το οποίο ανιχνεύει τη θέση του αυτοκινήτου σε σχέση με τα σημάδια λωρίδων και αυτόματα παίρνει διορθωτικά μέτρα
  • Υποβοήθηση προβολέων (High Beam Assist), το οποίο ρυθμίζει αυτόματα τον προβολέα σύμφωνα με τα άλλα οχήματα και τις οδικές συνθήκες,
  • Όριο ταχύτητας (Speed Limit Information Function), το όριο ταχύτητας εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων του οδηγού και βασίζεται σε κάμερες ανίχνευσης των σημάτων οδικής κυκλοφορίας
  • Τυφλό Σημείο Ανίχνευσης (Blind Spot Detection), οπτική προειδοποίηση στον καθρέφτη της πόρτας, όταν ένα άλλο αυτοκίνητο μπει στο τυφλό σημείο του οδηγού
  • RearCrossTrafficAlert (RCTA), προειδοποιεί για κίνηση άλλων αυτοκινήτων πίσω από το όχημα π.χ. σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.

Το νέο Optima είναι διαθέσιμο με το Advanced Smart Cruise Control, το οποίο προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου διατηρώντας ασφαλή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα.

Ισχυρότερο αμάξωμα που εξασφαλίζει μεγαλύτερη παθητική ασφάλεια

Τα αμαξώματα των νέων Optima και Sportage είναι σημαντικά ισχυρότερα από ό, τι τα μοντέλα που αντικαθιστούν, λόγω κυρίως της χρήσης σε μεγαλύτερο ποσοστό χάλυβα υψηλής αντοχής (AHSS).

Το 50% του αμαξώματος του νέου Optima αποτελείται πλέον από AHSS – αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 150% σε σχέση με εκείνη της προηγούμενης γενιάς (20%) – ενώ υπάρχει αύξηση 450% του ποσού των συγκολλητικών που χρησιμοποιείται. Το αποτέλεσμα είναι η στρεπτική ακαμψία να βελτιωθεί κατά 50% σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ το αμάξωμα είναι επίσης 8,6 kg ελαφρύτερο. Το Sportage διαθέτει μια ακόμη πιο εκτεταμένη εφαρμογή του AHSS, αυξάνεται από το 18% του αμαξώματος στο μοντέλο τρίτης γενιάς έως 51% στα νέα Sportage τέταρτης γενιάς. Με την ενίσχυση της δομής του κλωβού του νέου Sportage, η στρεπτική ακαμψία έχει βελτιωθεί κατά 39% από τη μια γενιά στην επόμενη.

Η παθητική ασφάλεια διασφαλίζεται περαιτέρω με την προστασία του αερόσακου για όλους τους επιβάτες και τη στάνταρ τοποθέτηση ISOFIX πρόσδεσης παιδικού καθίσματος με επιπλέον  σημεία πρόσδεσης στη δεύτερη σειρά, για να εξασφαλίσει ασφάλεια στους νεότερους επιβάτες.

Το νέο Kia Optima θα διατίθεται προς πώληση στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2016. Το νέο Sportage – κατασκευάζεται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής της Kia στη Ζίλινα της Σλοβακίας και αναμένεται στην χώρα μας στα τέλη Ιανουαρίου του 2016.  Και τα δύο νέα μοντέλα της διατίθενται με 7ετή εγγύηση ή 150.000 χιλιόμετρα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.