Αυτοκίνηση και εναλλακτική προοπτική

By  |  0 Comments

Το συνέδριο για τη νέα εποχή στην αυτοκίνηση και την «πράσινη μετακίνηση» με ηλεκτρισμό, υγραέριο, φυσικό αέριο, προπάνιο και έξυπνα καύσιμα

Για πρώτη φορά την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου διοργανώνεται στην Ελλάδα από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.), ένα στρατηγικό συνέδριο με στόχο τη διάδοση της αυτοκίνησης με πράσινο ενεργειακό αποτύπωμα και τη σύνδεση του green mobility με την υψηλή ποιότητα διαβίωσης και την αειφορία.

Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), ενώ θα χαιρετίσουν ο κύριος Παναγιώτης Σγουρίδης, Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ο κύριος Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος ΚΕΕΕ & ΕΒΕΑ.

Η σύγχρονη προσέγγιση του θέματος της αυτοκίνησης, αφορά στον εξορθολογισμό της χρήσης και την διάχυση της κουλτούρας του green mobility με τη χρήση «πράσινων αυτοκινήτων».  Υβριδικοί κινητήρες, εναλλακτικά καύσιμα (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο, υγραέριο, προπάνιο, έξυπνα καύσιμα κ.ά.) και συστήματα ICT, επιτυγχάνουν την εξοικονόμηση πολύτιμων ενεργειακών πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια στην μετακίνηση ατόμων και εμπορευμάτων.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν θέματα όπως:

  • Κίνητρα στήριξης της αγοράς και χρήσης αυτοκινήτων εναλλακτικών καυσίμων
  • Χρηματοοικονομική και δανειοδοτική δυνατότητα αγοράς «πράσινου αυτοκινήτου» και ασφαλιστική κάλυψη
  • Ενημέρωση του κοινού και των επιχειρήσεων για τα οφέλη από την καθαρή και περιβαλλοντικά φιλική κινητικότητα
  • Ανάπτυξη και διαχείριση δικτύου σταθμών εναλλακτικών καυσίμων
  • Αξιοποίηση υποδομών στο πλαίσιο των «έξυπνων πόλεων»
  • Green mobility και logistics (στόλοι οχημάτων επιχειρήσεων και οργανισμών)
  • Αξιοποίηση κοινοτικών πόρων για την έρευνα, ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων
  • Έξυπνα αυτοκίνητα στην υπηρεσία του οδηγού (ασφάλεια και οικονομία)

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο και την συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.autokinisiconference.gr.

Πληροφορίες διοργάνωσης

Το συνέδριο διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.)  και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) σε συνεργασία με την Boussias Communications, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και με την ευγενική υποστήριξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚAΠΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) και του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ). Η διοργάνωση υλοποιείται βάσει των πιστοποιημένων προτύπων ποιότητας και βιώσιμης διαχείρισης εκδηλώσεων, ISO 9001, ISO 14001 και ISO 20121.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.