AUTOBEST 2016: Το Fiat Tipo κατακτάει την Ευρώπη

By  |  0 Comments
Το πολυπόθητο βραβείο απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια μιας θεαματικής τελετής προχθές στο Μιλάνο. Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, το Fiat Tipo είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο που βρίσκεται σε θέση να ικανοποιήσει το μέσο Ευρωπαίο, σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό, τους κινητήρες, την αίσθηση ποιότητας, την άνεση, την ευελιξία και την εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής.
Η τελετή απονομής των βραβείων Autobest 2016 πραγματοποιήθηκε στο Teatro Vetra στο Μιλάνο χθες το βράδυ. Νικητής ήταν το νέο Tipo, η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά μοντέλων της Fiat με άριστη σχέση ποιότητας και τιμής -σημαντικό στοιχείο για την οικογένεια λειτουργικών αυτοκινήτων της Fiat- και γεμάτο με όλα αυτά που οι καταναλωτές κατά κύριο λόγο ζητούν, καθώς και με μια απλή γκάμα εκδόσεων και με ξεκάθαρη τιμολογιακή πολιτική. Οι εντυπωσιακές δυνατότητες του νέου μοντέλου επιβεβαιώνονται και από τις περισσότερες από 15.000 παραγγελίες που έχουν συμπληρωθεί σε χρονικό διάστημα λίγο μεγαλύτερο από δύο μήνες από την έναρξη διάθεσής του.Το νέο Fiat Tipo εξελέγη από τη διεθνή κριτική επιτροπή του Autobest, που αποτελείται από 26 δημοσιογράφους του ειδικού τύπου, οι οποίοι εκπροσωπούν 26 ευρωπαϊκές χώρες και καλύπτουν το 91% του συνολικού πληθυσμού της ηπείρου. Οι κριτές του ανεξάρτητου οργανισμού, που ιδρύθηκε το 2001, απένειμαν 1.492 πόντους στο αυτοκίνητο για δεκατρείς διαφορετικές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένων αυτών του σχεδιασμού, της άνεσης, του οικονομικού λειτουργικού κόστους, της οδικής συμπεριφοράς, της τιμής, του δικτύου service και της διανομής ανταλλακτικών, της ευελιξίας και τη μεταπωλητική αξία. Με λίγα λόγια, ένα αυτοκίνητο πρέπει να αποτελεί την καλύτερη αγορά για την πλειοψηφία των Ευρωπαίων καταναλωτών, προκειμένου να κερδίσει το πολυπόθητο βραβείο.Το νέο Fiat Tipo ήρθε πρώτο, μπροστά από τους άλλους τέσσερις φιναλίστ – το νέο Opel Astra, το νέο Hyundai Tucson, το Honda HR-V και το Mazda CX-3 – καθιστώντας το Fiat Tipo το τρίτο μοντέλο της Fiat που έχει κερδίσει το βραβείο, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ μεταξύ των brands που αξιολογούνται από το Autobest: το πρώτο ήταν το Panda (2003) και το δεύτερο ήταν το Linea (2008).

Η τελετή απονομής των βραβείων Autobest 2016 είναι η πρώτη μετά την διεύρυνση της κριτικής επιτροπής, που πλέον περιλαμβάνει έντεκα νέα μέλη που εκπροσωπούν την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.