Δελαπόρτας και Ναθαναήλ επικράτησαν στο Εαρινό Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ

By  |  0 Comments

Για τρίτη χρονιά, το κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού, οι Σπέτσες, φιλοξένησαν το Εαρινό Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Απριλίου και διεξήχθη σύμφωνα με τις  προδιαγραφές που θέτει η Διεθνής Ομοσπονδία για τις εκδηλώσεις τύπου “A” (FIVA event number IR 09/2016).

Σημείο εκκίνησης  και φέτος τα Ίσθμια, από όπου το πρωί του Σαββάτου,  περισσότερα από 100 ιστορικά αυτοκίνητα «αντίκες» πήραν εκκίνηση για να περιηγηθούν μέσα από τις γραφικές περιοχές της Κορινθίας και Αργολίδας με κατάληξη την Κόστα.

Φέτος οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα επιλογής μεταξύ της κατηγορίας Regularity , η οποία περιλάμβανε 5 έξυπνες και απαιτητικές ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 110χλμ, που διανύθηκαν το Σάββατο στην διαδρομή μέχρι την Κόστα και της πιο «ξεκούραστης» κατηγορίας Touring, η οποία είχε περισσότερο περιηγητικό χαρακτήρα, αφού έδινε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να απολαύσουν πιο ήρεμα την πανέμορφη διαδρομή και να συναγωνιστούν σε μια μόνο ειδική διαδρομή 25χλμ, την Κυριακή το πρωί στη διάρκεια της διαδρομής του γύρου του νησιού.

Με την άφιξή τους στις Σπέτσες το μεσημέρι του Σαββάτου, τα αυτοκίνητα «ξεκουράστηκαν»  στον προαύλιο χώρο του μεγαλοπρεπούς και εμβληματικού ξενοδοχείου Poseidonio Grand Hotel ανοίγοντας μεταξύ τους έναν διάλογο ιστορίας και πολιτισμού που προσέφερε ένα μοναδικό θέαμα στου κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού που δεν είναι συνηθισμένοι στην παρουσία αυτοκινήτων.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου Poseidonio Grand Hotel παρέθεσαν δεξίωση υποδοχής στα πληρώματα.

Το πρωί της Κυριακής η κατηγορία Touring πήρε εκκίνηση, κάνοντας τον γύρο του νησιού  για να εκτελέσει τη μία και μοναδική ειδική διαδρομή της ενώ οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Regularity ακολούθησαν απολαμβάνοντας την μοναδικής ομορφιάς διαδρομή.

_DSC8851

Για άλλη μια χρονιά οι Αρχές του νησιού στήριξαν ενεργά την εκδήλωση, η πολύτιμη βοήθεια των οποίων συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της διοργάνωσης. Το Κτήμα Κοκοτού ήταν ο χορηγός της δεξίωσης που πραγματοποιήθηκε στο Poseidonion Grand Hotel ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών και ο Σύλλογος Γυναικών του νησιού υποδέχθηκαν τον κόσμο στο ξενοδοχείο με τοπικά κεράσματα.

Η τρίτη διοργάνωση του “Εαρινού Ράλι ΦΙΛΠΑ – Ποσειδώνιο” έρχεται να επιβεβαιώσει την επιτυχία που γνωρίζει ο συγκεκριμένος θεσμός, αλλά και να αναδείξει τη σημασία των ιδιαίτερων εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο το Poseidonion Grand Hotel. Το “Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ – Ποσειδώνιο” έχει πια ταυτιστεί με τις Σπέτσες, με την ιστορικότητα και επιβλητική παρουσία των αντικών να έρχεται σε πλήρη αρμονία με τον αστικό χαρακτήρα του νησιού και την ιστορία του Ποσειδωνίου.

Οι θεατές που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Ποσειδωνίου επεφύλαξαν θερμή υποδοχή για τα αυτοκίνητα ανεκτίμητη αξίας που πέρασαν την ειδικά διαμορφωμένη αψίδα της ΦΙΛΠΑ για να πάρουν τη θέση τους μπροστά από το εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel. Chrysler, Porche, Mercedes, Chevrolet και Alfa Romeo προκάλεσαν αίσθηση με τη μεγαλοπρεπή εμφάνισή τους που αναδεικνυόταν στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον των Σπετσών με φόντο το ιστορικό ξενοδοχείο.

Το μεσημέρι της Κυριακής  ολοκληρώθηκε η εκδήλωση και πραγματοποιήθηκε η απονομή στους άξιους νικητές.

Στην κατηγορία Regularity νικητής αναδείχθηκε ο κύριος Γεώργιος Δελαπόρτας και η κυρία Ελισάβετ Δελαπόρτα με μία Mercedes Benz 280SL του 1969, στη δεύτερη θέση ο κύριος Γιώργος Γεωργακόπουλος και ο κύριος Κωνσταντίνος Τσιτσιλώνης με ένα Mini Morris του 1967 ενώ στην τρίτη θέση οι κύριοι Δημήτρης και Ελευθέριος Λιάκος με ένα Volkswagen Karmann Ghia του 1958. Στην κατηγορία Touring πρώτοι νικητές αναδείχθηκαν οι κύριοι Γιώργος και Δημήτρης Ναθαναήλ με μια BMC Wolseley 16/60 B του 1968, στη δεύτερη θέση ο κύριος Λυμπέρης Παπάζογλου και ο κύριος Ηλίας Μανιάτης με μια Porsche 914 του 1970 και στην τρίτη θέση ο κύριος Γιώργος Λαμπρόπουλος και η κυρία Ιωάννα Μπαγινέτα με μια Mercedes Benz 250CE του 1971.

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ REGULARITY
No CREW CAR YEAR CAT PENALTY TOTAL
125 ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ MERCEDES BENZ 280SL 1969 F 9 9
118 CMC-ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΣΙΛΩΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ MORRIS MINI 1967 F 11 11
106 ΛΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΛΙΑΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ VOLKSWAGEN KARMANN GHIA 1958 E 16 16
 

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ TOURING

No CREW CAR YEAR CAT PENALTY  

TOTAL

27 ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΗΣ BMC WOLSELEY 16/60 B 1968 F 0 0
31 ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΗΛΙΑΣ PORSCHE 914 1970 F 0 0
34 ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΓΙΝΕΤΑ ΙΩΑΝΝΑ MERCEDES BENZ 250CE 1971 G 0 0

Earino 2016 winners

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.