H Nissan στο 24ωρο Le Mans με τον Ολυμπιονίκη Sir Chris Hoy

By  |  0 Comments

Ο Ολυμπιονίκης στην ποδηλασία Sir Chris Hoy, θα συμμετάσχει με την ομάδα της Nissan στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής του κόσμου, στο 24ωρο Le Mans, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο 11 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας και με τα περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια (7 από τα οποία τα 6 χρυσά) στο άθλημα, και με συμμετοχή σε 4 Ολυμπιακούς αγώνες, θα αγωνιστεί με τη Nissan στον φημισμένο γαλλικό αγώνα αντοχής του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του μια σειρά συμμετοχών με τα χρώματα της Nissan. Συγκεκριμένα, η αρχή έγινε όταν η Nissan θέλοντας να συνδέσει τον ρόλο της ως χορηγού στην Ολυμπιακή ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, έβαλε για πρώτη φορά τον Hoy πίσω από το τιμόνι ενός GT3 GT-R NISMO, στο βρετανικό πρωτάθλημα του 2014. Στη συνέχεια, ο Hoy πέρασε από το εντατικό πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών αγώνων της Nissan για το GT Academy, όπου δεινοί video gamers “μετατρέπονται” σε επαγγελματίες οδηγοί αγώνων.

Στην παρθενική του σεζόν πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Le Mans, ο Hoy κατέλαβε μια θέση στο βάθρο με το νέο πρωτότυπο LM P3, που εφοδιάζεται με κινητήρα της Nissan. Επιπλέον, ο Hoy σημείωσε νίκες σε τρεις από τους τέσσερις πρώτους αγώνες με την ομάδα της LNT με ένα Ginetta με κινητήρα Nissan, όπου με συνοδηγό τον Charlie Robertson, κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του οδηγού LM P3.

Φέτος, ο Hoy θα οδηγήσει το Ligier JS P2 που θα έχει κινητήρα της Nissan, στην έναρξη των δύο γύρων του Ευρωπαϊκού Le Mans. Την ομάδα θα συμπληρώσουν ο Andrea Pizzitola και o Michael Munemann.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.