Νέα νίκη Marquez στο MotoGP

By  |  0 Comments

Ο Marc Marquez (Repsol Honda RC213V) πραγματοποίησε εύκολη νίκη στον 3ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP στο Circuit of the Americas, εξασφαλίζοντας έτσι δέκα συνεχείς νίκες σε αγώνες επί Αμερικανικού εδάφους, που του έδωσε προβάδισμα 21 βαθμών έναντι του δεύτερου στη βαθμολογία Lorenzo.

O 23-χρονος αναβάτης της Honda  έχοντας κάνει pole position στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου, στον πρώτο γύρο του αγώνα άλλαξε θέσεις με το Lorenzo παίρνοντας τελικά προβάδισμα στη στροφή Νο 11. Μέχρι τον δέκατο γύρο ήταν σχεδόν 4 δευτερόλεπτα εμπρός από το Lorenzo ενώ με την πτώση της καρό σημαίας πήρε μία εύκολη νίκη με 6,1 δευτερόλεπτα διαφορά.

Στον αγώνα της Αμερικής ο Marc Marquez συμπλήρωσε 153 gran prix, 52 νίκες και στις τρεις κατηγορίες του πρωταθλήματος, 26 νίκες για το πρωτάθλημα MotoGP και 32 pole position.

Ενώ o Marquez απολάμβανε τη νίκη του στον αγώνα της Αμερικής ο συναθλητής του Dani Pedrosa (Repsol Honda RC213V) δεν κατάφερε να τερματίσει μετά από πτώση που είχε στον 7ο γύρο του αγώνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να κτυπήσει και τη μοτοσυκλέτα του Dovizioso. Και οι δύο αναβάτες εγκατέλειψαν τον αγώνα ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό. Ο Pedrosa ζήτησε συγγνώμη για το ατύχημα τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα την ώρα της σύγκρουσης όσο και στα pits.

O νικητής του αγώνα Marc Marquez μετά τον τερματισμό του δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα στο σημερινό αγώνα. Η πίστα της Αμερικής είναι από τις αγαπημένες μου και το αποτέλεσμα ήταν ιδανικό μετά την απόφαση μας να χρησιμοποιήσουμε τη μαλακή γόμα στον εμπρός τροχό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους μηχανικούς της ομάδας μου όσο και το μηχανικό της Michelin  για τις συμβουλές τους. Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη νίκη μου εδώ στο  Austin και η δεύτερη στους τρεις πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος, γεγονός που μας δίνει προβάδισμα πριν περάσουμε στους Ευρωπαϊκούς αγώνες.”

Ο Dani Pedrosa δήλωσε: “ είχαμε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο καθώς αντιμετώπισα προβλήματα στα δοκιμαστικά. Αμέσως μετά την εκκίνηση κατάφερα και κέρδισα αρκετές θέσεις και πιστεύω ότι θα μπορούσα να διεκδικήσω τη δεύτερη θέση από το Lorenzo. Δυστυχώς έκανα ένα οδηγικό λάθος που είχε ως αποτέλεσμα να χάσω τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας μου αλλά και να βγάλω εκτός αγώνα και τον Dovizioso. Είναι κρίμα που τελείωσε ο αγώνας για μένα με αυτό τον τρόπο και νιώθω ιδιαίτερα άσχημα για τον Andrea και θα ήθελα να του ζητήσω συγγνώμη γι’ αυτό. Τα καλά νέα είναι ότι συγκεντρώσαμε πολύτιμα στοιχεία κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε στο Ισπανικό Grand Prix σε δύο εβδομάδες.

O 4ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου 2016 Gran Premio Red Bul de Espana στην πίστα της Jerez.

Αποτελέσματα 3ου Αγώνα Πρωταθλήματος MotoGP 2016

 

Θέση Αναβάτης Ομάδα Κατ/στής Χρόνος/
διαφορά
1 Marc Marquez Repsol Honda Team Honda 43’57.945
2 Jorge Lorenzo Movistar Yamaha MotoGP Yamaha 6.107
3 Andrea Iannone Ducati Team Ducati 10.947
4 Maverick Viñales Team SUZUKI ECSTAR Suzuki 18.422
5 Aleix Espargaro Team SUZUKI ECSTAR Suzuki 20.711
6 Scott Redding Octo Pramac Racing Ducati 28.961
7 Pol Espargaro Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 32.112
8 Michele Pirro Ducati Team Ducati 32.757
9 Hector Barbera Avintia Racing Ducati 34.592
10 Stefan Bradl Aprilia Racing Team Gresini Aprilia 40.211

 

Βαθμολογία Αναβατών στο Πρωτάθλημα MotoGP 2016

Θέση Αναβάτης Κατ/στής Βαθμοί
1 Marc MARQUEZ Honda 66
2 Jorge LORENZO Yamaha 45
3 Valentino ROSSI Yamaha 33
4 Pol ESPARGARO Yamaha 28
5 Dani PEDROSA Honda 27
6 Hector BARBERA Ducati 25
7 Andrea DOVIZIOSO Ducati 23
8 Maverick VIÑALES Suzuki 23
9 Eugene LAVERTY Ducati 21
10 Aleix ESPARGARO Suzuki 21

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.