Νέο Volkswagen Tiguan με Σύστημα 4κίνησης – 4MOTION

By  |  0 Comments

Πολλοί οδηγοί Tiguan εξετάζουν την πιθανότητα της ασφαλούς εκτός δρόμου οδήγησης, είτε μετακινούνται για επαγγελματικούς ή για προσωπικούς λόγους. Επιπλέον, το σύστημα 4κίνησης προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια σε καταστάσεις οδήγησης κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Η Volkswagen προσφέρει στο νέο Tiguan το εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα 4κίνησης 4MOTION. Η απόσταση από το έδαφος για όλες τις εκδόσεις του Tiguan 4MOTION είναι 11χλστ. μεγαλύτερη σε σχέση με τον προκάτοχό του (200 αντί για 189). Επιπλέον, το νέο Tiguan 4Motion μπορεί να παραγγελθεί με Offroad Pack, το οποίο περιλαμβάνει:  μπροστινό μέρος σχεδίασης Off-road, Θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός και θερμαινόμενα, πολυλειτουργικό τιμόνι. Σε αυτή την περίπτωση η γωνία προσέγγισης αυξάνεται και από 18,3 φτάνει πλέον στις είναι 25,6 μοίρες. Η γωνία διαφυγής είναι 24,7 μοίρες για όλες τις εκδόσεις, ενώ ίδια τιμή είναι και η γωνία κοιλιάς/ράμπας.  Νέο και ειδικά εξελιγμένο για το ΝέοTiguan είναι και το σύστημα 4MOTION Active Control – που περιλαμβάνει έναν επιλογέα για 4 διαφορετικά προγράμματα/προφίλ οδήγησης. Ανεξάρτητα αν το αυτοκίνητο διαθέτει Off-road Pack, το νέο Tiguan έχει σχεδιαστεί με τη ελκτική ικανότητα που φτάνει μέχρι τους 2,5 τόνους.

4MOTION. Το σύστημα 4κίνησης 4MOTION λειτουργεί με τη βοήθεια ενός συνεκτικού συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς, που ρυθμίζει τη ροπή στους τροχούς. Σε νορμάλ συνθήκες οδήγησης, η κίνηση μεταδίδεται μόνον στους εμπρός τροχούς, γεγονός που συμβάλλει στον περιορισμό της κατανάλωσης. Μόλις το σύστημα διαγνώσει τον κίνδυνο απώλειας πρόσφυσης, εμπλέκει αυτόματα και σε κλάσματα του δευτερολέπτο, και τους τροχούς του πίσω άξονα.  Σε συνεργασία με το συνεκτικό συμπλέκτη Haldex που λειτουργεί σαν μεσαίο διαφορικό, τα ηλεκτρονικά διαφορικά (electronic differential locks/EDL) που ενσωματώνονται στο σύστημα του ESP ενεργούν σαν οριζόντια διαφορικά για τον κάθε άξονα, κλειδώνοντας έτσι την κίνηση για κάθε τροχό ξεχωριστά.

4MOTION Active Control. Ο περιστροφικός διακόπτης επιλογών του νέου συστήματος ελέγχου 4κίνησης  4MOTION βρίσκεται τοποθετημένος στην κεντρική κονσόλα. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 4 προγράμματα και διάφορες άλλες επιλογές μέσω

αναδυόμενων μενού στην οθόνη του Infotainment. Όταν ο οδηγός γυρίσει το διακόπτη προς τα αριστερά, μπορεί να ενεργοποιήσει ένα από τα δύο προγράμματα : ‘Onroad’ ή ‘Snow’. Όταν τον στρέψει προς τα δεξιά, μπορεί να επιλέξει ένα από τα δύο προγράμματα οδήγησης εκτός δρόμου : Offroad (αυτόματη λειτουργία παραμέτρων για οδήγηση εκτός δρόμου), ή ‘Offroad Individual’ (παραμετροποιημένες ρυθμίσεις). Όταν το αυτοκίνητο κινείται εκτός δρόμου, το 4MOTION Active Control δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει σε δευτερόλεπτα τον τρόπο υποβοήθησης της κίνησης, περιστρέφοντας απλά τον διακόπτη στην επιλογή Offroad. Κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το πρόγραμμα ‘Snow’, που βελτιώνει θεαματικά τα επίπεδα ασφαλούς κίνησης σε συνθήκες οδήγησης σε χιονισμένο οδόστρωμα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.