Οι παγκόσμιες πωλήσεις των υβριδικών Toyota ξεπέρασαν τα 9 εκατομμύρια

By  |  0 Comments

Η Toyota Motor Corporation με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι οι αθροιστικές, παγκόσμιες πωλήσεις των υβριδικών οχημάτων άγγιξαν τα  9.014 εκατομμύρια μέχρι τις 30 Απριλίου, ξεπερνώντας την ένδειξη των 9 εκατομμυρίων μονάδων1. Πρόκειται για το τελευταίο ορόσημο σε επίπεδο εκατομμυρίων μονάδων που επιτυγχάνεται σε μόλις εννέα μήνες.

Η συμβολή στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αυτοκινήτων αποτελεί προτεραιότητα για την Toyota. Πιστεύοντας ότι τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα μπορούν να έχουν πραγματικά θετικό αποτύπωμα μόνο μέσα από ευρεία χρήση, η Toyota έχει προσπαθήσει να ενθαρρύνει την υιοθέτηση των υβριδικών οχημάτων μαζικής παραγωγής στις αγορές όλου του κόσμου.

Το 2015, η Toyota πρόσθεσε ένα υβριδικό μοντέλο του δημοφιλούς minivan, Sienta και ξεκίνησε τις πωλήσεις του τελευταίου μοντέλου ενός υβριδικού θρύλου: την τέταρτη γενιά Prius. Στις αγορές του εξωτερικού, η Toyota λανσάρισε τα μοντέλα Corolla και Levin hybrid στην Κίνα―με υβριδικά συστήματα τοπικής παραγωγής -και πρόσθεσε μία υβριδική έκδοση RAV4 στη συνεχώς αυξανόμενη γκάμα υβριδικών της. Από τα τέλη Απριλίου του 2016, η Toyota διαθέτει 33 υβριδικά επιβατικά μοντέλα και ένα plug-in hybrid (PHV) σε περισσότερες από 90 χώρες και περιοχές.

Η Toyota ανακοίνωσε την πρωτοβουλία Toyota Environmental Challenge 2050 πέρσι τον Οκτώβριο, με στόχους για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων των οχημάτων στην παγκόσμια περιβαλλοντική υγεία.   Όραμά της οι σχεδόν σε μηδενικοί ρύποι για τη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας. Προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους της, η Toyota θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο την υβριδική γκάμα της και θα προσπαθήσει να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος με ετήσιες πωλήσεις 1,5 εκατομμυρίων μονάδων και αθροιστικές πωλήσεις 15 εκατομμυρίων μονάδων μέχρι το  2020.

Η Toyota υπολογίζει ότι μέχρι τις 30 Απριλίου, η χρήση υβριδικών οχημάτων Toyota2 αντί συμβατικών αυτοκινήτων παρόμοιων διαστάσεων και επιδόσεων είχε σαν αποτέλεσμα περίπου 67 εκατομμύρια λιγότερους τόνους εκπομπών3 εκπομπών CO2  -που θεωρείται και η αιτία της παγκόσμιας αύξησης θερμοκρασίας της Γης (φαινόμενο θερμοκηπίου). Η Toyota υπολογίζει επίσης ότι τα υβριδικά οχήματα της έχουν εξοικονομήσει περίπου 25 εκατομμύρια βενζίνης συγκριτικά με την κατανάλωση βενζινοκίνητων μοντέλων της ίδιας κατηγορίας.

Η Toyota λανσάρισε το Coaster Hybrid EV τον Αύγουστο του 1997 και το Prius―το παγκοσμίως πρώτο, υβριδικό επιβατικό όχημα μαζικής παραγωγής ―το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Από τότε, τα υβριδικά Toyota έχουν τύχει τεράστιας υποστήριξης από καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

Η Toyota θεωρεί τις υβριδικές τεχνολογίες βασικές περιβαλλοντικές τεχνολογίες για τον 21ο αιώνα. Αυτές περιλαμβάνουν όλες τις τεχνολογίες των εξαρτημάτων που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία περιβαλλοντικά συμβατών οχημάτων και οι οποίες θα επιτρέψουν τη χρήση διαφορετικών συνδυασμών καυσίμου. Η Toyota έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την προσπάθειά της για αύξηση των επιδόσεων, μείωση του κόστους και επέκταση της προϊοντικής γκάμας της για τη δημιουργία οχημάτων που θα αγαπήσουν οι καταναλωτές περισσότερο από ποτέ.

1Συμπερ. plugin υβριδικών οχημάτων, στοιχεία Toyota

2 Εξαιρ. των Coaster Hybrid EV και “Quick Delivery 200”

3 Αριθμός ταξινομημένων οχημάτων × διανυθείσα απόσταση × απόδοση καυσίμου (πραγματική απόδοση καυσίμου σε κάθε χώρα) × συντελεστής μετατροπής CO2 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.