Nέο SsangYong XLV: Με το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία

By  |  0 Comments

Η SsangYong λανσάρει στην ελληνική αγορά το νέο της πολυτελές crossover, XLV. Από 15.990 ευρώ. Το νέο μοντέλο έρχεται να πρωταγωνιστήσει στη δημοφιλή κατηγορία των CSegment Crossovers, διαθέτοντας μοναδικά προϊοντικά και χωροταξικά πλεονεκτήματα. 

  • Πολυχρηστικό, premium crossover που αναμειγνύει τις κομψές γραμμές με τις αυξημένες μεταφορικές ικανότητες
  • Με χώρο για 5 ενήλικες και το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία με 720 λίτρα!
  • Κινητήρες diesel 1,6 λίτρου & 1,6 βενζίνης
  • 6τάχυτο μηχανικό & αυτόματο κιβώτιο της Aisin
  • Εκδόσεις AWD με πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων για αυξημένες εκτός δρόμου ικανότητες και οδική ασφάλεια
  • Υψηλά επίπεδα παθητικής ασφαλείας με 7 αερόσακους

H SsangYong, η παλαιότερη κορεάτικη φίρμα κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων με ειδίκευση στην τετρακίνηση, ανοίγει το 2ο μεγαλύτερο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία της, μετά το λανσάρισμα του εκρηκτικού νέου TIVOLI, με το λανσάρισμα του νέου XLV. Βασισμένο στο εντυπωσιακό πρωτότυπο XLV-Air, το νέο SsangYong XLV «ανοίγει» τη γκάμα της φίρμας προς τα πάνω.

Το νέο XLV, που παίρνει το όνομά του από τις λέξεις «eXciting Lifestyle Vehicle», είναι σχεδιασμένο σαν ένα πολυτελές, πολυχρηστικό crossover, ενώ με το επιπλέον μήκος του προσφέρει ένα διευρυμένο χώρο αποσκευών που το καθιστά ιδανικά πρακτικό για οικογενειακή χρήση.

(17-18p)Image(L)

Εμφάνιση – χρηστικότητα

Έχοντας ως βάση την πλατφόρμα του Tivoli, με 2,6 μέτρα μεταξονίου, το νέο XLV έχει επιμηκυμένο αμάξωμα από την 3η κολόνα (C-pillar) και πίσω, μια αύξηση της τάξης των 238 χλστ. Έτσι ο χώρος αποσκευών του εκτοξεύεται στα 720 λίτρα (ο μεγαλύτερος στην κατηγορία), ενώ η καμπίνα των επιβατών εξακολουθεί και προσφέρει άνετο χώρο φιλοξενίας για 5 ψηλούς ενήλικες, οι οποίοι μπορούν να ταξιδεύουν με περίσσια άνεση για τα πόδια, τους ώμους και τα κεφάλια τους. Παράλληλα, διαθέτει και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους μέσα στην καμπίνα, όπως ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, όπου το ντουλαπάκι μπορεί να χωρίσει μέχρι ένα iPad, ενώ σε όλες τις πόρτες υπάρχει ικανός χώρος για την τοποθέτηση ενός μπουκαλιού 1,5 λίτρου. Φυσικά, ο αχανής χώρος αποσκευών διαθέτει πολλές χρηστικές λεπτομέρειες, όπως πλευρικούς γάντζους για τα ψώνια, δίκτυ προστασίας αποσκευών, υποδαπέδιο αποθηκευτικό χώρο, μέχρι και δυνατότητα για κανονική πρίζα 220V/110V.

Οι στιλιστικές λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν το Tivoli έχουν διατηρηθεί και στο νέο XLV, περιλαμβανομένης της SUV σχεδίασης, του χαρακτήρα σπορ-κουπέ και της δυναμικής γραμμής της οροφής, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα που αποτελεί μια πολυδιάστατη και πολυχρηστική λύση για μια ευρεία γκάμα αγοραστών, με προσαρμοστικότητα σε πολλά και διαφορετικά lifestyle.

xlv2

Κινητήρες – κιβώτια

Το νέο XLV προσφέρεται στην Ελλάδα με κινητήρα turbo-diesel 1,6 λίτρου, προδιαγραφών Euro 6. Επίσης διατίθεται και ο κινητήρας βενζίνης 1,6 (μόνο ως FWD – 6Μ/Τ).

Ο κινητήρας βενζίνης e-XGi160 έχει ισχύ 128 ίππων στις 6.000 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή των 160 Nm αποδίδεται στις 4.600 σ.α.λ. Το σύγχρονο αυτό μοτέρ έχει σχεδιαστεί για αποτελεσματική χρήση σε αστικό περιβάλλον και στον ανοιχτό δρόμο, ενώ έχει πολύ χαμηλό δείκτη NVH (θόρυβος, δονήσεις, τραχύτητα).

Ο κινητήρας πετρελαίου e-XDi160 Euro 6 έχει ισχύ 115 ίππων στις 3.400-4.000 σ.α.λ. η μέγιστη ροπή του ορίζεται στα 300 Nm στις 1.500-2.500 σ.α.λ., ενώ με τη βοήθεια του υπερσυμπιεστή E-VGT 5ης γενιάς προσφέρει μια μεταξένια, ομαλή και δυναμική οδηγική εμπειρία.

Ο κινητήρας 1,6 diesel έχει εκπομπές ρύπων CO2 της τάξης των 117 γρ./χλμ. (στην έκδοση 2WD, με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και σύστημα ISG).

(12p)Image-1(L)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.