Αναζωογονητικά και Άνετα Καλοκαιρινά Ταξίδια με την Opel

By  |  0 Comments

Σύστημα κλιματισμού και κρυστάλλινη ηλιοροφή για μία δροσερή ατμόσφαιρα
Καθίσματα νέου Astra με εξαερισμό και λειτουργία μασάζ για μέγιστη ευεξία
Πρακτική κεντρική κονσόλα FlexRail® και θήκες θυρών με χώρους για μπουκάλια
Wi-Fi Hotspot για σύνδεση επτά συσκευών και σύστημα ήχου υψηλής ποιότητας
Astra Sports Tourer, το ασφαλέστερο όχημα τουρισμού στη συγκριτική δοκιμή του “Auto Bild”

Η σανίδα του σερφ ασφαλίζει στην οροφή, τα ποδήλατα μεταφέρονται με το σύστημα FlexFix, ενώ τα λούτρινα ζωάκια περιμένουν τα παιδιά στα πίσω καθίσματα. Το μόνο ερώτημα είναι «Πώς θα αποφύγετε οι οικογενειακές διακοπές να γίνουν εφιάλτης όταν έξω βράζει ο τόπος; Εύκολη απάντηση: χάρη στα αξεσουάρ Opel και τα άφθονα στάνταρ και προαιρετικά χαρακτηριστικά όπως θερμοαπορροφητικά κρύσταλλα Solar Protect, όλη η οικογένεια ταξιδεύει σε ένα δροσερό περιβάλλον, ακόμα και όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει.

«Χαρακτηριστικά όπως τα εργονομικά καθίσματα και το ατομικά ελεγχόμενο σύστημα κλιματισμού κάνουν τους επιβάτες να μην θέλουν να βγουν από το αυτοκίνητο στην κάψα του καλοκαιριού» δήλωσε ο Peter Christian Küspert, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Aftersales της Opel. «Και για τα μακρινά ταξίδια, προτείνω το σύστημα αρωματισμού AirWellness στο νέο Astra. Δεν έχει καμία σχέση με τα συνήθη αρωματικά χώρου που όλοι γνωρίζουν. Εδώ, το άρωμα είναι λεπτό και φίνο και ο πελάτης το επιλέγει για τις χαλαρωτικές ή αναζωογονητικές του ιδιότητες.»
Αίσθηση αναζωογόνησης και χαλάρωσης στην όαση ευεξίας Astra

Οι φίλοι της καλοκαιρινής cabrio οδήγησης και της άνεσης ασφαλώς προτιμούν το Opel Cascada cabrio και το ADAM OPEN AIR. Αλλά και οι υπόλοιποι οδηγοί δεν χρειάζεται να στερούνται αυτή την αναζωογονητική εμπειρία. Στο νέο Opel Astra, για παράδειγμα, η ηλεκτρική, κρυστάλλινη συρόμενη/ανακλινόμενη οροφή επιτρέπει την είσοδο φρέσκου αέρα μέσα στο αυτοκίνητο. Ένα σκιάδιο εμποδίζει την ανάπτυξη υψηλής θερμοκρασίας παρά την κρυστάλλινη ηλιοροφή. Όταν οι θερμοκρασίες και οι ταχύτητες ανεβαίνουν, είναι προτιμότερο τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά και να χρησιμοποιείται το στάνταρ σύστημα A/C ή το διζωνικό, ηλεκτρονικό σύστημα κλιματισμού. Με το τελευταίο, οδηγός και συνοδηγός μπορούν να ρυθμίζουν ανεξάρτητα την επιθυμητή θερμοκρασία. Και για να βιώνουν όλοι αυτό το αίσθημα ευεξίας στο μέγιστο βαθμό, το σύστημα αρωματισμού AirWellness της Opel έχει χαλαρωτική επίδραση με το άρωμα Πράσινο τσάι και αναζωογονητική με το Energizing Dark Wood. Αυτό το σύστημα τοποθετείται στην κεντρική κονσόλα με τον αντάπτορα PowerFlex και τροφοδοτείται με αρωματικές ταμπλέτες. Αφού θερμαίνεται ηλεκτρικά στα πέντε βολτ, στη συνέχεια διαχέει το άρωμα σε όλη την καμπίνα, εξαλείφοντας άμεσα τις όποιες δυσάρεστες οσμές. Και όταν το όχημα εφοδιάζεται με τα προαιρετικά, εργονομικά πιστοποιημένα από το AGR (Campaign for Healthier Backs) καθίσματα με λειτουργία μασάζ και εξαερισμό, οι διακοπές ξεκινούν με τις καλύτερες προϋποθέσεις άνεσης.

Χυμοί & νερά σε θέση άμεσης πρόσβασης στο Zafira

Είναι κανόνας και το γνωρίζουμε όλοι: ειδικά το καλοκαίρι πρέπει να πίνουμε πολλά υγρά, τα οποία να βρίσκονται σε θέση άμεσης πρόσβασης στο αυτοκίνητο. Όσοι οδηγούν μόνοι μπορούν να βάζουν το ποτήρι τους στην ποτηροθήκη στην κεντρική κονσόλα. Ένα μπουκάλι μπορεί να συγκρατείται στο κάθισμα του συνοδηγού με δίχτυ, ώστε να μην μετακινείται στο φρενάρισμα. Η κεντρική κονσόλα FlexRail® στο νέο Opel Zafira είναι εξαιρετικά πρακτική. Το σύστημα απαρτίζεται από ευέλικτα στοιχεία και περιλαμβάνει ένα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και ποτηροθήκες που σύρονται στην επιθυμητή θέση πάνω σε αλουμινένιες ράγες. Μπουκάλια έως 1,5 L μπορούν να αποθηκεύονται στις θήκες των εμπρός θυρών, ενώ μπουκάλια του 1 L ασφαλίζουν στις υποδοχές των πίσω θυρών. Ακόμα και με επτά άτομα στο Zafia, οι δύο επιβάτες της 3ης σειράς δεν χρειάζεται να απαρνηθούν αυτού του είδους την άνεση, αφού η κεντρική κονσόλα περιλαμβάνει δύο ποτηροθήκες εκεί. Στα Opel ADAM και Opel Corsa υπάρχει επίσης ένας αφαιρούμενος ιμάντας ποτηροθήκης με λογότυπο καρχαρία που ασφαλίζει τα ποτήρια στην κεντρική κονσόλα. Ο ιμάντας αφαιρείται όταν δεν είναι πλέον απαραίτητος.

Επιβεβλημένη η προστασία από τον ήλιο

Η προστασία από τον ήλιο είναι ακόμα πιο απαραίτητη για τα παιδιά στα πίσω καθίσματα. Γι’ αυτό, η Opel δημιούργησε έξυπνα αξεσουάρ. Σχεδόν για κάθε μοντέλο, υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα σκιάδια για τα πίσω και πλαϊνά παράθυρα. Αυτά τοποθετούνται εύκολα με ένα κλιπ και προσφέρουν προστασία από τα έντομα όταν το παράθυρο είναι ανοιχτό. Και εάν η κονσόλα των video games ξεχαστεί το πίσω κάθισμα σε μία στάση για ξεκούραση, τα σκούρα κρύσταλλα των παραθύρων παρέχουν προστασία από αδιάκριτα βλέμματα και επίδοξους κλέφτες. Για όσους επιθυμούν να απολαμβάνουν αυτή την άνεση όλο το χρόνο, πολλά μοντέλα Opel από το ADAM μέχρι το Zafira παρέχουν αποτελεσματική προστασία από το έντονο ήλιο και τα περίεργα βλέμματα με τα θερμοαπορροφητικά κρύσταλλα Solar Protect. Αυτά τα φιμέ πίσω κρύσταλλα προσφέρονται ακόμα και στάνταρ σε μερικές εκδόσεις. Όπως το παρμπρίζ Solar Reflect στο νέο Opel Mokka X. Χάρη στην ειδική επίστρωση, το εσωτερικό του νέου συμπαγούς SUV δεν αναπτύσσει εύκολα υψηλές θερμοκρασίες και παραμένει ευχάριστα δροσερό.

Με το προαιρετικό πανοραμικό παρμπρίζ και την πανοραμική ηλιοροφή, το νέο Zafira χαρίζει στους επιβάτες των αίσθηση των διακοπών από τη στιγμή που ξεκινούν το ταξίδι τους. Το παρμπρίζ εκτείνεται από το καπό μέχρι σχεδόν την κολόνα Β. Ειδικά οι επιβάτες έχουν απεριόριστη ορατότητα προς τα πάνω. Η πανοραμική ηλιοροφή φτάνει από το παρμπρίζ μέχρι το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, δημιουργώντας ένα πιο φωτεινό και ευάερο περιβάλλον στο εσωτερικό.

Ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου για ευχάριστα ταξίδια

Η Opel προσπαθεί με διάφορους τρόπους κάνει πιο ευχάριστο το ταξίδι σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης. Ένας από αυτούς είναι το σύστημα Opel OnStar. Η υπηρεσία προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης, εκτός των άλλων, μετατρέπει και το αυτοκίνητο σε ισχυρό Wi-Fi Hotspot. Μέχρι επτά συσκευές μπορούν να συνδέονται ταυτόχρονα στο δίκτυο του αυτοκινήτου για πρόσβαση στο internet, διασφαλιζοντας κορυφαία ψυχαγωγία. Και μέσω των μοντέρνων συστημάτων IntelliLink όπως το Radio R 4.0, οδηγοί και συνοδηγοί έχουν πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές λειτουργίες των Apple και Android smartphones τους. Όσοι επιθυμούν εξαιρετικά υψηλή ποιότητα ήχου, μπορούν να επιλέξουν από μία γκάμα κορυφαίων ηχοσυστημάτων από Bose μέχρι Infinity, ανάλογα με το μοντέλο Opel. Έτσι ακόμα και οι ολιγόωρες βόλτες μετατρέπονται σε πραγματική απόλαυση.

Το Opel Astra Sports Tourer το ασφαλέστερο αυτοκίνητο τουρισμού

Για να χαλαρώσετε στο ταξίδι σημαντικός παράγοντας είναι και η αίσθηση ασφάλειας που παρέχει το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με το “Auto Bild”, το Opel Astra Sports Tourer είναι στην κορυφή. Σε μεγάλη συγκριτική δοκιμή με 13 αντιπάλους (Τεύχος 24/2016), το bestseller στην κατηγορία συμπαγών station wagon κατέκτησε την πρώτη θέση. Χωρίς φορτίο, το Astra Sports Tourer ανέπτυξε μέγιστη ταχύτητα 135 km/h κατά τη διάρκεια της δοκιμής αποφυγής εμποδίου ISO. Ακόμα και με φορτίο μόλις κάτω των 550 kg, ξεπέρασε τους premium ανταγωνιστές του. Φρενάροντας τελείως από 130 km/h σε 62,1 m, το Astra Sports Tourer έχει τη «μικρότερη απόσταση ακινητοποίησης από όλα τα φορτωμένα οχήματα». Οι συντάκτες καταλήγουν: «Η Opel κάνει θαυμάσια δουλειά (…) Συνολικά, το Astra είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο τουρισμού.»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.