Τα crossovers της Nissan μπαίνουν και στο… πλυντήριο !

By  |  0 Comments

Πως θα σας φαινόταν αν πλένατε το αυτοκίνητό σας σε ένα πλυντήριο πιάτων; Αν και κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο για τον κάτοχο ενός QASHQAI, για την Nissan είναι εφικτό,  καθώς  στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της φίρμας υπάρχει ένα μεγάλο “πλυντήριο”, όπου μπορεί να “πλυθεί” ένα μεγάλο αυτοκίνητο !

Ψεκάζοντας χιλιάδες  λίτρα νερού στο εξωτερικό του αυτοκινήτου και από κάθε  γωνία, η Nissan διενεργεί εξονυχιστικούς ελέγχους για να διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα και στην στεγανότητα των οχημάτων της. Η συγκεκριμένη δοκιμασία που είναι γνωστή και  ως τεστ των μουσώνων, πραγματοποιείται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της κατασκευής όλων των αυτοκινήτων και φορτηγών που περιλαμβάνονται στην γκάμα της Nissan.

Αρχικά, 24.000 λίτρα νερού  πέφτουν στο αυτοκίνητο. Η πιο σημαντική φάση του τεστ έγκειται στα 15 λεπτά όπου συνολικά πέφτουν πάνω  από 1.000 λίτρα νερού  στο αυτοκίνητο, γεγονός που ισοδυναμεί με στάθμη νερού ενός μέτρου από βροχοπτώσεις.

Στις συγκεκριμένες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Nissan στο  Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου, το παραπάνω τεστ θα μπορούσε εύκολα να γίνεται με αυτοματοποιημένο τρόπο.  Όμως, η αυστηρή φύση του προγράμματος ανάπτυξης των μοντέλων της Nissan, σε συνδυασμό με τις πολυποίκιλες καιρικές συνθήκες που επικρατούν ανά την Υφήλιο, απαιτεί οι τεχνικοί της Nissan να “επιτίθενται” στο αυτοκίνητο, με ειδικά πλυστικά μηχανήματα υψηλής  πίεσης νερού που φθάνουν τα  150 bar, όταν οι περισσότερες συσκευές του είδους λειτουργούν σε πίεση 110 bar.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας, το αυτοκίνητο δέχεται έως και 30.000 λίτρα νερού. Η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί  με αυτή που απαιτείται για πάνω από 2.000 πλύσεις σε ένα μέσο πλυντήριο πιάτων.

Εκτός των παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι η Nissan, συλλέγει το χρησιμοποιημένο νερό από αυτά τα τεστ, το φιλτράρει και το επαναχρησιμοποιεί, αποδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο το υψηλό αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης που την διακατέχει.

Video από το “τεστ των μουσώνων” της Nissan, μπορείτε να δείτε στο https://youtu.be/3QeOX2R4E2g

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.