Το όραμα του BMW Group για το μέλλον

By  |  0 Comments

Το BMW Group παρουσίασε δύο παγκόσμιες πρεμιέρες σηματοδοτώντας την έναρξη λειτουργίας της εκθεσιακής και επικοινωνιακής πλατφόρμας, “Iconic Impulses. The BMW Group Future Experience.” Μετά το BMW VISION NEXT 100, που αποκαλύφθηκε στο Μόναχο στην επέτειο της εκατονταετίας στις 7 Μαρτίου, οι δύο τελευταίες ερμηνείες της μελλοντικής μετακίνησης έρχονται από τη MINI και τη Rolls-Royce και παρουσιάστηκαν στο Roundhouse του Λονδίνου. Ένα τέταρτο Φουτουριστικό Όχημα (Vision Vehicle), από τη BMW Motorrad αυτή τη φορά, θα κάνει το ντεμπούτο του στις 16 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες, ολοκληρώνοντας το κουαρτέτο μαρκών του BMW Group.

Το όραμα του BMW Group για το μέλλον

Η διερεύνηση του τρόπου ζωής και μετακίνησης τα επόμενα χρόνια και τις προσεχείς δεκαετίες είναι μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόκληση: τι αλλαγές θα υπάρξουν στην κοινωνία, την οικονομία, στις συνθήκες διαβίωσης και κατά συνέπεια στη μετακίνησή μας; Τι ευκαιρίες θα ανοίξουν για εμάς οι νέες τεχνολογίες;  Και τι θα σημαίνει ψηφιοποίηση και συνδεσιμότητα για τις μελλοντικές αυτοκινητιστικές ανάγκες μας;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που έθεσε το BMW Group και επιχειρεί να τα απαντήσει με τα τέσσερα Φουτουριστικά του Οχήματα (Vision Vehicles). Το καθένα εκπροσωπεί μία διαφορετική μάρκα του Group, ερμηνεύοντας μέσα από τη δική του ‘ματιά’ την έννοια της μελλοντικής μετακίνησης και ενσαρκώνοντας τις αξίες της μάρκας. Παράλληλα διερευνώνται θέματα του μέλλοντος όπως αυτόνομη οδήγηση, ψηφιοποίηση και εξατομίκευση – ενώ η έννοια της premium μετακίνησης ορίζεται κυρίως από την άνεση, τη συνεχή διαθεσιμότητα, τη συναισθηματική απήχηση και την προσαρμοστικότητα στις ατομικές ανάγκες.

Το BMW VISION NEXT 100: Η Γνήσια Οδηγική Απόλαυση στο Μέλλον

Το BMW Vision Vehicle ενσαρκώνει τη διάσημη οδηγική απόλαυση BMW. Τα επόμενα χρόνια και τις προσεχείς δεκαετίες, οι κάτοχοι BMW θα εξακολουθούν να θέλουν να οδηγούν οι ίδιοι ως επί το πλείστον και η συνεχής συνδεσιμότητα, η ψηφιακή νοημοσύνη και οι τεχνολογίες αιχμής θα απογειώνουν την υπέρτατη οδηγική εμπειρία. Ταυτόχρονα, τεχνολογίες αιχμής θα επιτρέπουν στον οδηγό να εμπιστεύονται τον ενεργό έλεγχο του οχήματος εάν το επιθυμούν. Και ενώ αυτοί θα κάθονται αναπαυτικά και θα ασχολούνται με άλλα πράγματα, το αυτοκίνητο θα αναλαμβάνει τα ηνία.

Το MINI VISION NEXT 100: “Every MINI is my MINI” .

Η ιδέα πίσω από το φουτουριστικό MINI VISION NEXT 100 είναι η υπεύθυνη χρήση πόρων στον τομέα της προσωπικής μετακίνησης. Το μότο “Every MINI is my MINI” ενσαρκώνει την πρωτοποριακή ιδέα της κοινοχρησίας οχημάτων ‘car-sharing’, με τους φίλους του MINI να μπορούν μελλοντικά να έχουν πρόσβαση και να διαμορφώνουν οποιοδήποτε MINI σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Το MINI θα είναι διαθέσιμο για όλους, ανά πάσα στιγμή, θα περισυλλέγει τους οδηγούς αυτόνομα από το σημείο που επιθυμούν, ενώ η εμφάνιση, τα οδηγικά χαρακτηριστικά και η συνδεσιμότητα του οχήματος θα προσαρμόζονται στο προσωπικό lifestyle του χρήστη. Η νέα, εξατομικευμένη μετακίνηση με το MINI VISION NEXT 100 βασίζεται στη συνδεδεμένη, ψηφιακή νοημοσύνη.

Το Rolls-Royce VISION NEXT 100

Πλήρως αυτόνομο, το Rolls-Royce VISION NEXT 100 προάγει την πολυτέλεια σε νέα επίπεδα. Το εσωτερικό του Rolls-Royce VISION NEXT 100 θα είναι ένα ιδιωτικό καταφύγιο, μία “Grand Sanctuary” όπου εικονική βοηθός, “Eleanor”, όχι μόνον οδηγεί το όχημα, αλλά εκπληρώνει και όλες τις επιθυμίες του πελάτη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το εξωτερικό είναι εκθαμβωτικό, ενώ η κομψή οροφή που ανοίγει διάπλατα προς τα πάνω και η παραδοσιακή πόρτα που ανοίγει προς τα πίσω είναι η επιτομή της άνεσης στην πρόσβαση των επιβατών. Τα πάντα να αποπνέουν μία αίσθηση φινέτσας και γούστου. Η Rolls-Royce VISION NEXT 100 αντιπροσωπεύει μία μόνο πρόταση για μία μοναδική, προσωπική, εξατομικευμένη Rolls-Royce. Έχοντας ισχυρή παράδοση στην κατασκευή αμαξωμάτων (coachbuilding), η μάρκα εξέλιξε τη φιλοσοφία “Personal Vision” που θα προσφέρει αμαξώματα επί παραγγελία, εξαιρετική, χειροποίητη ποιότητα κατασκευής και τα πιο καλά υλικά, όλα σε μία πλατφόρμα μηδενικών ρύπων. Καινοτόμες μέθοδοι παραγωγής και υλικά θα ανοίξουν νέες δυνατότητες για τους πελάτες ώστε να δημιουργούν το όχημα των ονείρων τους: επιλέγοντας από το μεταξόνιο, μέχρι το σχήμα του αμαξώματος, τα χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό που επιθυμούν, ενώ οι σχεδιαστές στη Rolls-Royce να δημιουργούν ένα αποκλειστικό έργο τέχνης, μοναδικό, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα του ιδιοκτήτη του.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ‘φυσική’ επιλογή για την αποκάλυψη των MINI και Rolls Royce Vision Vehicles .

Η έδρα των δύο μαρκών του BMW Group είναι η τέταρτη σε μέγεθος αγορά και η τρίτη αντίστοιχα βάση παραγωγής του. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μοναδική αγορά με παραγωγικές εγκαταστάσεις για όλες τις μάρκες του BMW Group, με τα εργοστάσια MINI σε Οξφόρδη και Swindon, Rolls-Royce Motor Cars στο Goodwood και το εργοστάσιο κινητήρων BMW στο Hams Hall. Από το 2000, το BMW Group έχει επενδύσει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια λίρες στις τέσσερις Βρετανικές μονάδες παραγωγής και προμηθεύεται αγαθά και υπηρεσίες αξίας 1,2 δισεκ. λιρών από Βρετανούς προμηθευτές. Οι ετήσιες εξαγωγές ανέρχονται σε 2,4 δισεκ. λίρες, με περίπου το 80% των MINI Βρετανικής παραγωγής και το 90% των Rolls-Royce να κατασκευάζονται για πελάτες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Το BMW Group και το δίκτυο πωλήσεών του απασχολούν πάνω από 24.000 άτομα άμεσα και υποστηρίζουν περίπου 50.000 θέσεις εργασίας στη Βρετανία.

Ως η μοναδική Ευρωπαϊκή πόλη προδιαγραφών ‘mega city’, το Λονδίνο είναι ιδανική πλατφόρμα για την αποκάλυψη λύσεων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες προσωπικής μετακίνησης του αύριο.

Εκθεσιακή και επικοινωνιακή πλατφόρμα “ BMW Group Iconic Impulses . The BMW Group Future Experience.”

Αυτή η εκθεσιακή και επικοινωνιακή πλατφόρμα θα δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν το όραμα του BMW Group για τη μετακίνηση του μέλλοντος. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 18 – 26 Ιουνίου 2016.

Η έκθεση βασίζεται σε ένα ‘αφηγηματικό μονοπάτι’ που οδηγεί τον επισκέπτη μέσα από διαφορετικές βιωματικές εμπειρίες και αντανακλά την 100χρονη ιστορία του BMW Group ως μιας πρωτοποριακής, καινοτόμου εταιρίας. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να ενημερωθούν για τις κυρίαρχες παγκόσμιες τάσεις (megatrends) και τις προκλήσεις και ευκαιρίες που θα αντιμετωπίσει η κοινωνία στο μέλλον. Επιπλέον, η έκθεση παρέχει πληροφορίες για το BMW Group και τις ευθύνες του απέναντι στο περιβάλλον, την κοινωνία και τους υπαλλήλους του.

Η Εσωτερική Ροτόντα αποτελεί το σκηνικό για το ντεμπούτο των δύο Φουτουριστικών Οχημάτων και τη διεξαγωγή συνεντεύξεων τύπου και διαφόρων εκδηλώσεων. Επίσης προσφέρει μία πλατφόρμα για συζητήσεις γύρω από βασικά ερωτήματα του μέλλοντος.  Προσωπικότητες από ποικίλα γνωστικά πεδία – όπως πολιτικό, επιστημονικό, επιχειρηματικό, πολιτισμικό – και το κοινό θα μπορούν να μοιράζονται τις απόψεις τους, μέσα σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα ανοιχτής ανταλλαγής ιδεών και σφαιρικής προσέγγισης κρίσιμων θεμάτων του μέλλοντος.

“Iconic Impulses. The BMW Group Future Experience.” – Ημερομηνίες και Πρεμιέρες :

Μόναχο (7 Μαρτίου 2016)

Παγκόσμιο ντεμπούτο του BMW VISION NEXT 100

Πεκίνο (5 – 15 Μαΐου 2016)

Ασιατικό ντεμπούτο του BMW VISION NEXT 100 – Έναρξη λειτουργίας της εκθεσιακής και επικοινωνιακής πλατφόρμας “Iconic Impulses. The BMW Group Future Experiences”

Λονδίνο (16 – 26 Ιουνίου 2016)

Παγκόσμιο ντεμπούτο των MINI VISION NEXT 100 & Rolls-Royce VISION NEXT 100 –Εκθεσιακή και επικοινωνιακή πλατφόρμα “Iconic Impulses. The BMW Group Future Experience”

Λος Άντζελες (11- 16 Οκτωβρίου 2016)

Παγκόσμιο ντεμπούτο του BMW Motorrad VISION NEXT 100 – Εκθεσιακή και επικοινωνιακή πλατφόρμα “Iconic Impulses. The BMW Group Future Experience.”

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.