BMW Group και Πλήρως Αυτόνομη Οδήγηση

By  |  0 Comments

Στόλοι πλήρως αυτόνομων οχημάτων θα αποτελέσουν τη βάση για νέες υπηρεσίες μετακίνησης σε αστικά περιβάλλοντα. Το BMW Group με τις Intel και Mobileye ορίζουν μία ανοιχτή πλατφόρμα για την επόμενη γενιά αυτοκινήτων με σκοπό τη δημιουργία της ασφαλέστερης αυτόνομης πλατφόρμας σε όλο το δίκτυο, από κλειδαριές θυρών μέχρι το κέντρο δεδομένων.

Το BMW Group ενώνει τις δυνάμεις του με τις Intel και Mobileye με σκοπό την εξέλιξη αυτοοδηγούμενων οχημάτων και μελλοντικών πρωτοτύπων σε επίπεδο παραγωγής. Οι τρεις ηγέτες από τις βιομηχανίας του αυτοκινήτου, της τεχνολογίας και της υπολογιστικής όρασης (computer vision) και μηχανικής μάθησης (machine learning)  συνεργάζονται για να φέρουν λύσεις για υψηλού επιπέδου και πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση στη μαζική παραγωγή μέχρι το 2021.

Το μέλλον της αυτοματοποιημένης οδήγησης υπόσχεται να αλλάξει τις ζωές και τις κοινωνίες προς το καλύτερο. Αλλά ο δρόμος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι περίπλοκος και θα απαιτήσει ολοκληρωμένες λύσεις που ενσωματώνουν νοημοσύνη σε όλο το δίκτυο, από τις κλειδαριές θυρών μέχρι το κέντρο δεδομένων. Οι πάροχοι λύσεων μεταφοράς του μέλλοντος πρέπει να αξιοποιούν τις ραγδαία αναπτυσσόμενες τεχνολογίες, να συνεργάζονται με νέους εταίρους και να προετοιμάζονται για καινοτόμες ευκαιρίες.

Σε συνεργασία με τις Intel και Mobileye, το BMW Group θα αναπτύξει τις απαραίτητες λύσεις και καινοτόμα συστήματα για υψηλού επιπέδου και πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση προκειμένου να φέρει αυτές τις τεχνολογίες στη μαζική παραγωγή μέχρι το 2021. Το μοντέλο BMW iNEXT θα είναι το θεμέλιο όπου θα αναπτυχθεί η στρατηγική αυτόνομης οδήγησης του BMW Group. Παράλληλα, θα αποτελέσει τη βάση για στόλους  πλήρως αυτόνομων οχημάτων όχι μόνο σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, αλλά και σε αστικά περιβάλλοντα εξυπηρετώντας αυτοματοποιημένες λύσεις ridesharing.

Οι τρεις  ισχυροί εταίροι – BMW Group, Intel & Mobileye – πιστεύουν ότι οι τεχνολογίες αυτοματοποιημένης οδήγησης θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στο ταξίδι. Σκοπός της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη αξιόπιστων λύσεων για το μέλλον που θα επιτρέπουν στους οδηγούς να οδηγούν όχι μόνο ‘Χωρίς Χέρια’ στο τιμόνι, αλλά και ‘Χωρίς Μάτια’ (επίπεδο 3) και τέλος ‘Χωρίς να Σκέφτονται’ (επίπεδο 4) μετατρέποντας το χρόνο που περνούν μέσα στο αυτοκίνητο σε ελεύθερο χρόνο ή ώρα εργασίας. Με ένα τέτοιο επίπεδο αυτονομίας, το όχημα, σε τεχνικό επίπεδο, θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το τελευταίο στάδιο ‘Χωρίς Οδηγό’ (επίπεδο 5) με πλήρη απουσία του οδηγού. Έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για αυτοοδηγούμενους στόλους μέχρι το 2021 και τίθενται οι βάσεις για ένα εντελώς νέο επιχειρηματικά μοντέλο σε ένα συνδεδεμένο, κινητό κόσμο.

Την 1η Ιουλίου 2016, οι τρεις εταίροι συναντήθηκαν στα κεντρικά γραφεία του BMW Group στο Μόναχο και δεσμεύτηκαν να δημιουργήσουν ένα βιομηχανικό πρότυπο και να ορίσουν μία ανοιχτή πλατφόρμα για αυτόνομη οδήγηση. Η κοινή πλατφόρμα θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αυτοματοποιημένης οδήγησης επιπέδου 3 έως 5 και θα διατίθεται για πολλαπλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων και άλλες βιομηχανίες που μπορούν να επωφεληθούν από αυτόνομα μηχανήματα και πολύ ανεπτυγμένη μηχανική μάθηση.

Οι εταιρίες συμφώνησαν σε ένα πακέτο ‘παραδοτέων’ και ‘οροσήμων’ για τη δημιουργία πλήρως αυτόνομων οχημάτων βασισμένων σε μία κοινή πρότυπη αρχιτεκτονική. Στο εγγύς μέλλον, οι εταιρίες θα κάνουν μία δοκιμή αυτόνομης οδήγησης με ένα πρωτότυπο, υψηλού επιπέδου αυτοματοποιημένης οδήγησης (HAD). Το 2017 η πλατφόρμα θα επεκταθεί σε στόλους με εκτεταμένα αυτόνομα test drives.

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη βιομηχανία αυτοκινήτου καθώς κάνουμε την είσοδό μας σε νέο κόσμο μετακίνησης. Μαζί με το BMW Group και την Intel, η Mobileye προετοιμάζει το έδαφος για την τεχνολογία μελλοντικής μετακίνησης που θα επιτρέψει την υλοποίηση της πλήρως αυτόνομης οδήγησης στα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Mobileye Co Founder , Πρόεδρος και CTO  Καθηγητής Amnon Shashua.

«Η Mobileye είναι περήφανη που συμβάλλει με την τεχνογνωσία μας στους τομείς των αισθητήρων, του προσδιορισμού θέσης και της οδηγικής πολιτικής ώστε να καταστεί δυνατή η πλήρως αυτόνομη οδήγηση μέσα από αυτή τη συνεργασία. Η επεξεργασία πληροφοριών από τους αισθητήρες, όπως οι ικανότητες μας να κατανοούμε το περιβάλλον του οδηγού μέσα από μία κάμερα, θα υλοποιηθεί στο τελευταίο system-on-chip (SoC) της  Mobileye, το  EyeQ®5,  και η από κοινού ανάπτυξη αλγορίθμων συγχώνευσης θα υλοποιηθεί σε πλατφόρμες της Intel. Επιπλέον, η τεχνολογία Road Experience Management (REM) της Mobileye θα προσφέρει με μεγάλη ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο προσδιορισμό θέσης και μοντελοποίηση του οδηγικού περιβάλλοντος για ουσιαστική υποστήριξη πλήρως αυτόνομης οδήγησης».

Η Intel φέρνει μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών για τροφοδοσία και σύνδεση δισεκατομμυρίων ευφυών και συνδεδεμένων συσκευών, όπως τα αυτοκίνητα. Για τη διαχείριση των περίπλοκων εργασιών που απαιτούν τα αυτόνομα αυτοκίνητα σε αστικά περιβάλλοντα, η Intel προσφέρει την απαιτούμενη υπολογιστική ισχύ μέσω μιας γκάμας επεξεργαστών, από Intel® Atom™ έως Intel® Xeon™, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης έως και 100 teraflops χωρίς την ανάγκη επανεγγραφής του υπολογιστικού κώδικα.

«Υψηλού επιπέδου αυτόνομα αυτοκίνητα και οι όποιες συσκευές συνδέονται με αυτά θα απαιτούν ισχυρούς και αξιόπιστους εγκεφάλους που θα τα καθιστούν αρκετά ευφυή ώστε να κινούνται μέσα στην κυκλοφορία και να αποφεύγουν τα ατυχήματα» δήλωσε ο CEO της Intel , Brian Krzanich. «Αυτή η συνεργασία μεταξύ BMW Group, Intel και Mobileye θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε γρήγορα το όραμά μας να επαναπροσδιορίσουμε την οδηγική εμπειρία».

Συμβάλλουμε σε αυτή τη συνεργασία με ένα εκτενές υπολογιστικό πακέτο που υλοποιείται μέσω οχήματος και μέσω cloud, συνδεσιμότητας, ασφάλειας, προστασίας και αλγόριθμους μηχανικής μάθησης με σκοπό την επίτευξη μιας πραγματικά ολοκληρωμένης λύσης».

Με τη Στρατηγική Number ONE > NEXT, το BMW Group έχει δημιουργήσει το πλαίσιο για να παραμείνει κινητήριος δύναμη στον τομέα της premium ατομικής μετακίνησης. Αυτή η φιλοσοφία θα γίνει πραγματικότητα με το μοντέλο BMW iNEXT το 2021, προαναγγέλλοντας μία νέα  εποχή στον τομέα της μετακίνησης.

«Στο BMW Group πάντα προσπαθούμε να βρισκόμαστε στην αιχμή της τεχνολογίας. Αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει τη Στρατηγική Number ONE > NEXT που ακολουθούμε για να διαμορφώσουμε την ατομική μετακίνηση του μέλλοντος» δήλωσε ο Harald Krüger , Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG. «Μετά την επένδυση μας σε τεχνολογία ζωντανής χαρτογράφησης υψηλής ανάλυσης στη HERE, η συνδυασμένη τεχνογνωσία Intel, Mobileye και BMW Group θα αποτελέσει τον επόμενο θεμέλιο λίθο που θα φέρει την τεχνολογία της πλήρως αυτοματοποιημένης οδήγησης στο δρόμο. Έχουμε ήδη παρουσιάσει τέτοιες καινοτόμες λύσεις στα πρωτότυπα οχήματα VISION NEXT 100. Με ένα τέτοιο τεχνολογικό άλμα, προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα πρωτοφανές επίπεδο γνήσιας οδηγικής απόλαυσης, λανσάροντας καινοτόμες νέες φιλοσοφίες premium μετακίνησης».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.