Έκθεση Φωτογραφίας Drops of Breath (video)

By  |  0 Comments

Η έκθεση φωτογραφίας «Drops of Breath», της πρώτης υποβρύχιας παράστασης χορού παγκοσμίως που παρουσιάστηκε κάτω από τον αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα στο Ακρωτήριο του Σουνίου τον Σεπτέμβριο του 2015, επιστρέφει, μετά από την υπέροχη εμπειρία της φιλοξενία της στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», αυτή την φορά στην καρδιά της Αθήνας.

Κάτω από το διαχρονικό φως της Ακρόπολης που φωτίζει τον παγκόσμιο πολιτισμό και ζεσταίνει τις καρδιές Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, στα στενά του διατηρητέου οικισμού της Πλάκας όπου η ζωή επαναπροσδιορίζει ότι την κάνει όμορφη, οι υποβρύχιες φωτογραφίες της χορευτικής παράστασης που πραγματοποιήθηκε κάτω από την επιφάνεια της μεσογειακής θάλασσας, φιλοξενούνται στο Yiasemi Café Bistrot ( Μνησικλέους 23, Πλάκα) από τις 15 / 7 / 2016 έως τις 15 / 9 / 2016.

Οι 8 φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων απεικονίζουν μοναδικές στιγμές της ερμηνείας των 15 υποβρύχιων χορευτών (μεταξύ των οποίων τρεις χορευτές με αναπηρία και τρία παιδιά) από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε ένα υποθαλάσσιο περιβάλλον σε βάθος 5μ., όπου η ψυχή απελευθερώνεται, χάρις στην απουσία σωματικού βάρους και η αναπνοή συμβολίζει την ισότητα μεταξύ όλων των ανθρώπων, η χορογραφία «Drops of Breath» χάρισε μια μοναδική εμπειρία στο υποβρύχιο κοινό, στο κοινό στην επιφάνεια της θάλασσας αλλά και στο κοινό που παρακολουθούσε μέσω οθόνης στην ακτή, μετουσιώνοντας την τέχνη του χορού σε έναν νέο τρόπο κοινωνικής ολοκλήρωσης.

Οι 4 υποβρύχιοι φωτογράφοι που παρακολούθησαν το «Drops of Breath» τις πρόβες μέχρι τις υποβρύχιες παραστάσεις, αποτύπωσαν μέσα από την δική τους οπτική τις στιγμές που οι χορευτές, με διαφορετικές σωματικές ικανότητες και πολιτισμικές αναφορές, ενώθηκαν αρμονικά μεταξύ τους, με τους θεατές αλλά και με την υποθαλάσσια ζωή, μέσα σε μια νέα διάσταση αποδοχής, ισότητας και απελευθέρωσης.

cq5dam.web.1280.1280

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πρωτότυπη υποθαλάσσια μουσική εμπειρία «Drops of Breath» μέσω διαθέσιμης εφαρμογής QR για smartphones.

Η Opel, ως επίσημος χορηγός οχημάτων και το 2016, αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την υποστήριξή της σε καινοτόμες δράσεις μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται κοινωνικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές αξίες.

Συντελεστές Έκθεσης:

Σύλληψη/Χορογραφία «Drops of Breath» : Sophie Bulbulyan, Αποστολία Παπαδαμάκη

Επιμελητής: Στέφανος Σουβατζόγλου

Υποβρύχιοι Φωτογράφοι: Αναστάσης Αγάθος, Luc Lakeman, Carolin Negrin, Παναγής Χρυσοβέργης

Συνθέτης υποβρύχιας μουσικής: Τρύφων Κουτσουρέλης

Διεύθυνση Παραγωγής : Δώρα Αυγουλίδου

Οπτική Ταυτότητα / Γραφιστικά : Αρείων Στεφανίδης

Φιλοξενία Έκθεσης

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN | Επίσημος Χορηγός Οχημάτων: OPEL

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.