Fiat 500 Riva : “Το μικρότερο σκάφος στον κόσμο” (video)

By  |  0 Comments
  • Νέα ειδική σειρά του Fiat 500, καρπός της συνεργασίας δύο απόλυτων εμβλημάτων του αυτοκινητιστικού και ναυτικού κόσμου.
  • Στην Ελλάδα θα διατεθεί αποκλειστικά στην hatchback έκδοση με τον κινητήρα 1,3 MTJ 95 HP στην τιμή των 20.980 €.
  • Οι παραγγελίες πρόκειται να ανοίξουν την 1η εβδομάδα του Ιουλίου και τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα από τον Οκτώβριο.
  • Το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από ξύλο μαόνι που χρησιμοποιείται και στα σκάφη Riva.
  • Πολυτελείς λεπτομέρειες και πλούσιος βασικός εξοπλισμός

Το Fiat 500 λανσαρίστηκε το 1957 και συνέβαλε σημαντικά στην ταχεία εξέλιξη της Ιταλίας στον τομέα της αυτοκίνησης. Γρήγορα έγινε ένα μοντέλο που πολλοί λάτρεψαν, ενώ οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οχήματα. Αυτή ήταν η εποχή της «Dolce Vita», κατά την οποία η ίδια η Ιταλία άρχισε να αναβιώνει και να εξελίσσεται δυναμικά. Το μυθικό 500 δεν ανταποκρίθηκε απλά στην αυξημένη ανάγκη να καταστεί το αυτοκίνητο ένα προσιτό μέσο, αλλά παράλληλα εξέφρασε το βαθιά ριζωμένο πάθος μιας ολόκληρης γενιάς για τη ζωή. Την ίδια περίοδο, τα ίδια χαρακτηριστικά ενεργητικότητας ήταν εμφανή και στο Aquarama, το σκάφος της εταιρείας Riva, συνώνυμο της κομψότητας και της τελειότητας. Ένα αυθεντικό σύμβολο που χαρακτηρίζεται από υλικά υψηλής ποιότητας, προσοχή στη λεπτομέρεια και την απόλυτη τεχνογνωσία στην κατασκευή σκαφών.

Το εμβληματικό Fiat δένει απόλυτα με τη διαχρονική γοητεία της Riva, και το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει το στυλ και τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και των δύο εταιρειών. Δύο απόλυτοι θρύλοι στον κόσμο των αυτοκινήτων και των σκαφών συναντιούνται για να δημιουργήσουν ένα νέο «αντικείμενο» πόθου, το οποίο συμβολίζει την απαράμιλλη ιταλική ομορφιά.

Το νέο Fiat 500 Riva έρχεται και στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο στην τιμή των 20.980 €, αποκλειστικά στην έκδοση hatchback με τον κινητήρα 1,3 MTJ 95 HP. Η πολυτελής έκδοση ξεχωρίζει για τη μοναδική εμφάνιση και τις εκλεπτυσμένες λεπτομέρειές της, που έχουν διαμορφωθεί σε συνεργασία με τη Riva, μια θρυλική μάρκα στον ναυτικό κόσμο, συνώνυμη της ιταλικής κομψότητας. Το ξεχωριστό στυλ εκφράζεται μέσα από το τις ξύλινες επενδύσεις από μαόνι στο ταμπλό και στον επιλογέα ταχυτήτων. Πλέον τα εξαιρετικά αυτά υλικά των σκαφών Riva που αποτελούν και προνόμιο των πολυτελών αυτοκινήτων, βρίσκουν νέα ερμηνεία στο 500.

Ένα αυτοκίνητο που γεννήθηκε στη θάλασσα για να αποπλανήσει την πόλη
Το νέο 500 Riva είναι για εκείνους τους οδηγούς που αναζητούν στην ξηρά την ίδια πολυτέλεια που προσφέρει το σκάφος Aquariva Super, το σύγχρονο έμβλημα της Riva, και την απαράμιλλη κομψότητα που είναι χαρακτηριστικό του εμβληματικού 500. Με άλλα λόγια, για εκείνους που αναζητούν τον συνδυασμό ποιοτικών υλικών με ένα μοναδικό στυλ ώστε να βιώσουν τα συναισθήματα μιας κρουαζιέρας στην καθημερινή οδήγηση στην πόλη.

Το αμάξωμα “Sera Blue, ένα αποκλειστικό χρώμα για αυτή την ειδική σειρά, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα της παλέτας που προσφέρεται για το Aquariva Super, το εμβληματικό σκάφος και διάδοχο του θρυλικού Aquarama. Παράλληλα, το μαύρο χρώμα της πανοραμικής οροφής και η βαμμένη μαύρη αεροτομή καθιστούν ιδιαίτερα κομψή την έκδοση hatchback.

Μοναδικές λεπτομέρειες διακοσμούν το αυτοκίνητο όπως, τα επιχρωμιωμένα καλύμματα εξωτερικών  καθρεπτών, επιχρωμιωμένα εξωτερικά πόμολα θυρών και επίσης επιχρωμιωμένη γραμμή στο καπό, που δίνουν έμφαση στο στυλ του καπό και είναι σε τέλεια αρμονία με τα σκάφη της Riva. Άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο του εξωτερικού του αυτοκινήτου είναι οι νέες και αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών με μπλε απόχρωση και επιχρωμιωμένο κεντρικό δακτύλιο, ειδικά σχεδιασμένες για αυτή τη σειρά. Παράλληλα, το όνομα Riva διακοσμεί διάφορα σημεία του αυτοκινήτου.

160627_Fiat_500_Riva_14

Συναισθήματα και άνεση «επί σκάφους»
Το εσωτερικό, με το ένθετο ξύλινο ταμπλό από μαόνι, προσφέρει στους επιβάτες την πολυτελή ζεστασιά ενός σκάφους, όπου τονίζεται και το λογότυπο Riva. Το ταμπλό ήταν αποτέλεσμα μιας καινοτόμου μηχανικής διεργασίας, που διασφαλίζει τη σταθερότητα, την ευελιξία και την τέλεια δύναμη με την πάροδο του χρόνου. Το ξύλο, το πιο αγνό υλικό, συναντά την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με αποτέλεσμα την απόλυτη υπεροχή, η οποία συναντιέται και στα σκάφη Riva.

Άλλα σημεία που ξεχωρίζουν στο εσωτερικό του 500 Riva είναι τα ξύλινα μαρσπιέ θυρών και το ξύλινο πόμολο λεβιέ ταχυτήτων, καθώς και το κρεμ δερμάτινο σαλόνι (Poltrona Frau®) με ειδικές ραφές και ζώνες ασφαλείας ειδικού σχεδιασμού με μπλε γραμμές. Τα χρώματα και τα υλικά θυμίζουν την αποκλειστική ατμόσφαιρα του Aquariva Super, εξασφαλίζοντας άνεση και συγκίνηση.

Την προσοχή στη λεπτομέρεια μπορεί να την παρατηρήσει κανείς παντού μέσα από πληθώρα χαρακτηριστικών, όπως τα πατάκια με μοκέτα καιPVC, οι επιχρωμιωμένες λεπτομέρειες στο τιμόνι, το λογότυπο Rivaστην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων, αλλά και το χαλάκι πορτμπαγκάζ με ξύλινο ένθετο και λογότυπο Riva. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 500 Riva θα υπάρχει πινακίδα ειδικής έκδοσης, στην οποία θα μπορεί να τυπωθεί το όνομα του πελάτη.

Κινητήρας
Το νέο 500 Riva στη χώρα μας θα διατεθεί αποκλειστικά με τον πετρελαιοκινητήρα 1.3 Multijet 95 HP. Για ακόμα μια φορά, το Fiat 500 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του που προσφέρει πετρελαιοκινητήρα turbo. Ο κινητήρας 1.3 Multijet είναι το διαμάντι της FCA, εξασφαλίζοντας μεγάλη αυτονομία και χαμηλό κόστος λειτουργίας χωρίς να θυσιάζει την άνεση ή την οδηγική ευχαρίστηση, με ισχύ 95 HP στις 3750 σ.α.λ., μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ/ώρα και επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 10,7 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, η χρήση ενός υπερσυμπιεστή με μεταβλητή γεωμετρία επιτρέπει στον κινητήρα να αποδώσει υψηλή ροπή στις χαμηλές στροφές: 170 Nm στις 1.250 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 200 Nm στις 1.500 σ.α.λ., προς όφελος της ευέλικτης λειτουργίας και ευχάριστης οδήγησης.

Άνεση, ασφάλεια και σύστημα πολυμέσων
Η νέα ειδική σειρά προσφέρει στο κοινό πλήρη εξοπλισμό εμπλουτίζοντας τον. Το Fiat 500 Riva διαθέτει αισθητικές λεπτομέρειες που το καθιστούν μοναδικό, αλλά ταυτόχρονα ανταποκρίνεται πλήρως και στον τομέα της ασφάλειας χάρη στους επτά αερόσακους και στα συστήματαESP/ASR/MSR/Hill Holder. Στον βασικό εξοπλισμό (που βασίζεται στην πιο εμπορική έκδοση Lounge του 500) παράλληλα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, αυτόματος κλιματισμός, έγχρωμη TFT οθόνη 7’’ προσωποποιημένη με γραφικά Riva, και ηχοσύστημα U-Connect με έγχρωμη οθόνη αφής 7’’.

Το Fiat 500 Riva πρωτοπορεί στα συστήματα Infotainment και εξελίσσει την τεχνολογία του 500 με στόχο να ικανοποιήσει το νεανικό κοινό που χρησιμοποιεί το smartphone στην καθημερινότητά του. Διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό, το σύστημα U-Connect 7’’ το οποίο περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του γνωστού U-Connect 5’’ με επιπλέον έγχρωμη οθόνη αφής 7’’, οθόνη υψηλής ανάλυσης (HD) και γρηγορότερο επεξεργαστή.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.