Η BMW Motorrad πέτυχε νέο ρεκόρ πωλήσεων εξαμήνου

By  |  0 Comments

Η BMW Motorrad έκλεισε το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς με νέο ρεκόρ πωλήσεων για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Μέχρι τον Ιούνιο του 2016 παραδόθηκαν 80.754 μοτοσικλέτες και maxi scooters σε πελάτες σε όλο τον κόσμο (πέρυσι: 78.418 μονάδες). Συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο το προηγούμενο έτος, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μία αύξηση της τάξεως του 3,0%. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η BMW Motorrad κατάφερε να πουλήσει πάνω από 80.000 οχήματα το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Με 14.993 μοτοσικλέτες (πέρυσι: 15.490 μονάδες), οι πωλήσεις τον Ιούνιο υπολείπονταν ελάχιστα το ρεκόρ του Ιουνίου του 2015 (-3,2 %).

Ο Heiner Faust, Επικεφαλής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της BMW Motorrad δήλωσε: «Μέχρι τον Ιούνιο του 2016 καταφέραμε να κάνουμε το τέταρτο συνεχόμενο ρεκόρ πωλήσεων εξαμήνου, παραδίδοντας πάνω από 80.000 μοτοσικλέτες και maxi scooters στους πελάτες μας μέχρι τα μέσα της χρονιάς. Έχοντας μία τόσο ισχυρή βάση, θα προσπαθήσουμε τώρα να πετύχουμε ένα ακόμη ρεκόρ πωλήσεων για όλη τη χρονιά».

Η ανάπτυξη προέρχεται κυρίως από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές αγορές μοτοσικλετών της Ισπανίας (+22,6 %), της Ιταλίας (+6,9 %) και της Γαλλίας (+5,6 %). Οι μικρότερες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σημείωσαν επίσης μία ευχάριστη άνοδο. Η Κινεζική αγορά ειδικότερα εξακολουθεί να παρουσιάζει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης για τη BMW Motorrad με δυναμική αύξηση πωλήσεων. Συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα το προηγούμενο έτος, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 74,3 % φτάνοντας τις 2.388 μονάδες. Οι πωλήσεις σε Ταϊλάνδη (+62,6 %) και Ιαπωνία (+10, %) ήταν αισθητά υψηλότερες από πέρυσι.

Η Γερμανία παραμένει παραδοσιακά η μεγαλύτερη αγορά για τη BMW Motorrad. Με 13.792 πωλήσεις (+2,0%), η BMW Motorrad ηγείται του συνόλου της αγοράς. Στη σχετική κατηγορία άνω των 500 κυβικών, η BMW Motorrad είναι επίσης πρώτη στις αγορές της Ισπανίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ρωσίας, της Βραζιλίας και της Ν. Αφρικής.

Η δημοφιλέστερη ταξιδιωτική enduro σε όλο τον κόσμο, η R 1200 GS, παραμένει ασυναγώνιστη ως η bestseller μοτοσικλέτα της BMW Motorrad. Φέτος, στην τέταρτη χρονιά πώλησής της, οι παραγωγές αυξήθηκαν συγκριτικά με πέρυσι κατά 3,8%, φτάνοντας στις 14.630 μοτοσικλέτες. Η ζήτηση για την μεγάλη αδελφή της, την R 1200 GS Adventure, εξακολουθεί να αυξάνεται διανύοντας την τρίτη χρονιά πώλησης της. Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς παραδόθηκαν 11.732 μοτοσικλέτες (+12,5%). Το 44,5 % όλων των boxer GS παραγγέλθηκαν σε έκδοση Adventure φέτος.

Η έκδοση Adventure της S 1000 XR (5.480 μονάδες) και η supersports S 1000 RR (5.291 μονάδες) πρόσφατα ανέβηκαν στην τρίτη και τέταρτη θέση – και οι δύο εφοδιάζονται με ισχυρούς 4-κύλινδρους κινητήρες BMW.

Η κλασική μοτοσικλέτα τουρισμού R 1200 RT (5.123 μονάδες) ακολουθεί στην πέμπτη θέση, και πιο πίσω η custom R nineT (4.629 μονάδες). Αυτή η κλασική boxer που θεωρείται πλέον cult, έχει υπερβεί κατά πολύ τις προσδοκίες σε αριθμούς πωλήσεων.

Η ζήτηση για τα C 650 maxi scooters είναι επίσης υψηλότερη από πέρυσι. Μέχρι τον Ιούνιο, πουλήθηκαν 5.259 μοτοσικλέτες (+73,2 %) της νέας έκδοσης των δύο premium scooters. Επιπλέον το ίδιο διάστημα, πάνω από 447 ηλεκτρικά scooter BMW C evolution παραδόθηκαν (+1,4 %).

Όπως λέει ο Heiner Faust: «Παρά το πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, τα δύο μας top-sellers, R 1200 GS και GS Adventure, επιβάλλονται πολύ εντυπωσιακά στην αγορά. Όλα τα υπόλοιπα νέα μοντέλα των τελευταίων δύο ετών συμβάλλουν επίσης στην επιτυχία των πωλήσεων. Από την άλλη, τα σπορ S μοντέλα μας, S 1000 XR και S 1000 RR έχουν ανέβει για πρώτη φορά στην τρίτη και τέταρτη θέση της κατάταξης. Επίσης το C 650 maxi scooter – που λανσαρίστηκε με την αλλαγή της χρονιάς – έχει εξαιρετική απήχηση στους πελάτες μας. Παρόλα αυτά, η εμπορική μας δραστηριότητα υποστηρίζεται σταθερά από την ολοκληρωμένη ελκυστική γκάμα των μοντέλων μας».

Το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, η BMW Motorrad προβλέπει ότι η υψηλή ζήτηση για τα τρέχοντα προϊόντα BMW θα συνεχιστεί. Ταυτόχρονα, πρόσθετη ώθηση θα δώσουν το δεύτερο μοντέλο του “Heritage” κόσμου της BMW, η νέα R nineT Scrambler (λανσάρισμα τον Σεπτέμβριο του 2016), η νέα G 310 R (λανσάρισμα τον Οκτώβριο του 2016) και ένα ελκυστικό facelift στα μοντέλα boxer και στην σειρά F.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.