Η TOYOTA GAZOO Racing WRC γκαζώνει!

By  |  0 Comments

Με απώτερο σκοπό τη βελτίωση των αυτοκινήτων μέσα από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, η ομάδα TOYOTA GAZOO Racing WRC εργάστηκε πάνω στην εξέλιξη του Toyota Yaris WRC επί εννέα μήνες. Μετά από εξαιρετική ομαδική εργασία, το Toyota Yaris WRC έκανε την πρώτη του εμφάνιση φέτος την άνοιξη στους γρήγορους χωμάτινους δρόμους της Φινλανδίας, πριν κατευθυνθεί στη νότια Ευρώπη. Αυτό το εντατικό πρόγραμμα δοκιμών επιβεβαίωσε ότι το Yaris WRC, το οποίο θα τρέξει την επόμενη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) είναι ένα άριστα σχεδιασμένο αυτοκίνητο.

Δέκα κύκλοι δοκιμών που καλύπτουν περίπου 5.000 χλμ.

Με απόλυτη μυστικότητα αλλά και γεμάτη ενθουσιασμό, η TOYOTA GAZOO Racing WRC team έκανε το πρώτο shakedown του Yaris WRC φέτος το Μάιο, όχι μακριά από τα εργαστήρια της ομάδας στην πόλη Puuppola της Φινλανδίας.

Αυτόν τον πρώτο, πολλά υποσχόμενο κύκλο, ακολούθησαν πολλοί ακόμα. Αν και το Toyota Yaris έχει συγκεντρώσει τώρα πάνω από 5.000 χλμ. δοκιμών στο δρόμο, παραμένει στα πρώτα στάδια εξέλιξης.

«Εργαστήκαμε σκληρά για να είμαστε στην ώρα μας» παραδέχτηκε ο Tommi Mäkinen, Επικεφαλής Ομάδας της TOYOTA GAZOO Racing WRC.

«Έχουμε ολοκληρώσει πολλούς κύκλους δοκιμών από το Μάιο και ακολουθούμε πιστά το πρόγραμμα. Η προσθήκεη ενός δεύτερου αυτοκινήτου μας βοήθησε να εντείνουμε το ρυθμό και να διευρύνουμε το φάσμα δοκιμών εξέλιξης.

Θέλουμε να κάνουμε δοκιμές σε όλα τα είδη συνθηκών και επιφανειών, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το 2017»

Δύο Toyota Yaris WRC για μεγαλύτερη απόδοση

Με την προοποτική της πλήρους βελτιστοποίησης του προγράμματος εξέλιξης, ένα δεύτερο Toyota Yaris WRC προστέθηκε γρήγορα στο πρόγραμμα δοκιμών.

«Ο λόγος που δουλεύουμε με δύο αυτοκίνητα είναι ότι θέλαμε να χωρίσουμε την εξέλιξη σε δύο μέρη. Η πρώτη ομάδα δουλεύει μόνο στη Φινλανδία, πάνω στην αξιοπιστία και αντοχή του αυτοκινήτου, με ένα πρόγραμμα δοκιμών επικεντρωμένο στον κινητήρα και το κιβώτιο. Η δεύτερη ομάδα εξέλιξης εστιάζει στην ανάρτηση και δουλεύει στα άλλα Ευρωπαϊκά κέντρα, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία» εξήγησσε ο Tom Fowler, Επικεφαλής μηχανικός του WRC. «Ακόμα δεν έχουμε ξεκινήσει τις δοκιμές στην άσφαλτο, αλλά μπορούμε ήδη να πούμε ότι τα επίπεδα απόδοσης του αυτοκινήτου είναι υψηλά. Καταφέραμε να δουλέψουμε χωρίς κάποιο σημαντικό ζήτημα μέχρι τώρα, κάτι άκρως ενθαρρυντικό.»

Μία ισχυρή ομάδα οδηγών δοκιμών

Οι Tommi Mäkinen, Juho Hanninen και στη συνέχεια το Jarkko Nikara κάθισαν όλοι με τη σειρά στο τιμόνι του Toyota Yaris WRC πριν μοιραστούν το πρόγραμμα εξέλιξης σε διάφορους δρόμους που έχουν επιλεγεί.

«Απλά ήταν αδύνατον να αντισταθώ, γι’ αυτό ήμουν ο πρώτος που δοκίμασα το αυτοκίνητο!» παραδέχτηκε ο Tommi Mäkinen. “Το συναίσθημα είναι θαυμάσιο σε συνδυασμό με την οδηγική απόλαυση. Είμαστε επίσης τυχεροί που μπορούμε να αξιοποιήσουμε στην εμπειρία του Juho Haninnen, ο οποίος είναι ο βασικός οδηγός δοκιμών μας και του Jarkko Nikara. Πολύ σύντομα και άλλο οδηγοί θα πλαισιώσουν την ομάδα εξέλιξης» κατέληξε.

«Την πρώτη φορά που οδήγησα το Yaris WRC, ήμουν πραγματικά εντυπωσιασμένος!» εξήγησε ο Juho Hanninen, οδηγός δοκιμών της TOYOTA GAZOO Racing WRC team. «Η οδική συμπεριφορά και ισορροπία του αυτοκινήτου ήταν τέλειες. Η δουλειά που έχει γίνει στη σχεδίαση εξαιρετική.  Δεν σπαταλήσαμε χρόνο στο να κάνουμε πολλά χιλιόμετρα επειδή το αυτοκίνητο ήταν πολύ αξιόπιστο από την πρώτη στιγμή και δεν καθυστερήσαμε από σημαντικά τεχνικά θέματα. Στις πρώτες δοκιμές εκτός Φινλανδίας, αντιμετωπίσαμε μεγάλη ποικιλία συνθηκών αλλά οι επιδόσεις του Toyota Yaris WRC ήταν εξαιρετικά σταθερές.

Μία ομάδα γεμάτη πάθος!

Κάθε εβδομάδα, νέα μέλη πλαισιώνουν την TOYOTA GAZOO Racing WRC που έχει την έδρα της στην Puuppola, Φινλανδία. Είναι η χαρά όσων αγαπούν το αυτοκίνητο, με άτομα από επτά διαφορετικές εθνικότητες, όλα αφοσιωμένα στην επίτευξη του ίδιου σκοπού.

«Μου αρέσει πολύ η οικογενειακή ατμόσφαιρα που επικρατεί πάντα στα εργαστήριά μας στην Puuppola. Με εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός ότι αν και οι εγκαταστάσεις μας έχουν επεκταθεί και τώρα εργάζονται εκεί όλο και περισσότερα άτομα, αυτή η ατμόσφαιρα την ώρα της δουλειά παραμένει ίδια και απαράλλακτη.

Δεν υπάρχουν φραγμοί της γλώσσας. Η ομάδα είναι πολύ ενωμένη και όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό χωρίς συμβιβασμούς. Πιστεύω ότι είναι από τα σημαντικότερα συστατικά μιας επιτυχημένης ομάδας και χαίρομαι που βλέπω ότι όλοι έχουν υιοθετήσει την ίδια μέθοδο και κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση» σχολίασε χαρούμενος ο Tommi Mäkinen, Επικεφαλής Ομάδας, TOYOTA GAZOO Racing WRC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.