Μία ακόμα Γιορτή του Ιστορικού Αυτοκινήτου (video)

By  |  0 Comments

Πιστοί στο ραντεβού της Κυριακής, 26ης Ιουνίου, οι φίλοι των οχημάτων εποχής τίμησαν με τη συμμετοχή και παρουσία τους τη διοργάνωση του 3ου Πανελλήνιου Ιστορικού Ράλλυ Οχημάτων Εποχής Regularity ‘Κρήτη 2016’

Η ανοιχτή πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, ΠΑ.Σ.Ο.Ε.(Παγκρήτιος Σύλλογος Οχημάτων Εποχής) – Ε.Ο.ΟΕ. (Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής) ήταν σαφής και δελεαστική: «Ελάτε να θαυμάσετε από κοντά οχήματα μιας άλλης Εποχής φορτωμένα με αναμνήσεις και τεχνολογίες που έχουν αφήσει την δική τους Ιστορία.» Το κοινό ανταποκρίθηκε πρόθυμα και η προσέλευση ήταν αθρόα, τόσο στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου όπου πραγματοποιήθηκε στατική έκθεση και στη συνέχεια δόθηκε η εκκίνηση, όσο και στην όμορφη Ιεράπετρα που είχε οριστεί ως σημείο τερματισμού.

 

Ο νικητής του αγώνα

Ο νικητής του αγώνα

Συμμετείχαν 70 οχήματα και μηχανές από όλη την Ελλάδα ακόμα και από την Κύπρο. Με αφετηρία την προβλήτα του λιμανιού Αγίου Νικολάου, οι αγωνιζόμενοι οδήγησαν 42 χλμ. στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή ΚΡΙΤΣΑ-ΚΡΟΥΣΤΑ-ΠΡΙΝΑ-ΜΕΣΕΛΕΡΟΙ, διασχίζοντας χωριά, δάση ακόμα και ένα τμήμα off-road. Οι ειδικές διαδρομές που έκριναν και τα αποτελέσματα της κατάταξης ήταν 3. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της Κριτσάς και του Κρούστα επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους αγωνιζόμενους, προσφέροντάς τους μπουκάλια με νερό και τρατάροντάς τους με εδέσματα και τοπικά προϊόντα όπως αμύγδαλα, ρακή, κουμπάνια και φτάζυμο ψωμί.

kriti2

Διοργανωτές, οδηγοί, πληρώματα και οι πιστοί φίλοι του αθλήματος ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη αυτοκινητοδρομία του χρόνου.  Η διοργάνωση ήταν άψογη και τον αγώνα στήριξαν ως Χορηγοί η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ- Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-Ο ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ- Ο ΟΜΙΛΟΣ VITA HOTELS, ενώ έμπρακτη ήταν όπως πάντα και η υποστήριξη της Τοπικής κοινωνίας.

IMG_4842

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.