Το νέο Mitsubishi Space Star (video)

By  |  0 Comments

Τρία χρόνια μετά το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του – και με πωλήσεις 330.000+ μονάδων σε όλο τον κόσμο (Μάρτιος 2012 – Οκτ. 2015) – το «έξυπνο» μοντέλο της κατηγορίας Β Space Star της Mitsubishi Motors ωφελείται από μία σημαντική αναβάθμιση που σκοπό έχει να βελτιώσει την εμφάνιση και τη δυναμική συμπεριφορά του και επομένως, να εδραιώσει τη θέση του ως Νο4 στις παγκόσμιες πωλήσεις της MMC μετά τα L200, ASX και Outlander. Η τιμή του στην Ελληνική αγορά είναι 12.990 ευρώ στη μία και πολύ πλούσια έκδοση. Ή 14.350 ευρώ για την CVT έκδοση.

Το 2016 Space Star που αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles τον περασμένο Νοέμβριο, έκανε το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο Σαλόνι των Βρυξελών φέτος τον Ιανουάριο, πριν παρουσιαστεί στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2016 στις Ευρωπαϊκές αγορές MME34.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

  • Νέα εμπρός & πίσω σχεδίαση + χρώματα & ταπετσαρίες
  • Εξοπλισμός & σαλόνι ανώτερων προδιαγραφών
  • Βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά
  • Νέα χαρακτηριστικά (όπως Hill Start Assist, Multifunction GPS Navigation (Smartphone-link)…)

*”Mirage” στη Βρετανία και τον υπόλοιπο κόσμο

Global Small

Αποτέλεσμα του φιλόδοξου project “Global Small” που ξεκίνησε από την MMC το 2009, το Space Star είναι ένα μοναδικό προϊόν με την έννοια ότι εξελίχθηκε για να πληροί τις απαιτήσεις ενός συγκεκριμένου γκρουπ παγκόσμιων πελατών …

… όπου κι αν βρίσκονται, σε ώριμες ή αναδυόμενες αγορές, αναζητούν τον ίδιο συνδυασμό ευρυχωρίας, απόδοσης καυσίμου/εκπομπών ρύπων και λειτουργικού κόστους, ενώ παράλληλα απορρίπτουν τους μηχανολογικούς περιορισμούς των λεγόμενων προϊόντων ‘χαμηλού κόστους’.

Σημαντική εταιρική προσπάθεια για τη MMC, το τεράστιο project “Global Small” εφαρμόζει πρωτοποριακές τεχνολογίες (προηγμένη αεροδυναμική, ευφυή μείωση βάρους, ορθολογική χωροταξία, πολύ αποδοτικούς κινητήρες, …) για να αντιμετωπίσει αυτά τα παγκόσμια θέματα.

Συνολικά, το “Global Small” περιλαμβάνει νέα αρχιτεκτονική μικρού οχήματος, δύο διαφορετικά μοντέλα (το 5-θυρο Space Star hatchback και το 4-θυρο Attrage sedan), νέα οικογένεια κινητήρων, καθώς και ένα νέο, ειδικών προδιαγραφών εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη (το τρίτο της MMC στη χώρα) εξοπλισμένο για δυναμικότητα παραγωγής 165.000 μονάδες το χρόνο –  άρχισε να λειτουργεί το Μάρτιο του 2012.

Από τότε, έχουν πουληθεί 330.000+ μονάδες σε όλο τον κόσμο (Μάρτιο 2012 – Οκτώβριο 2015), με την εξής κατανομή:

  1. ASEAN:                                             128.571 μονάδες
  2. Ευρώπη (περιοχή MME34):           70.812 μονάδες
  3. Β. Αμερική:                                        50.918 μονάδες
  4. Ιαπωνία:                                             34.644 μονάδες
  5. Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία:           21.533 μονάδες
  6. Ν. Αμερική:                                        13.527 μονάδες
  7. Μέση Ανατολή:                                 5.328 μονάδες
  8. Αφρική:                                              2.694 μονάδες
  9. Λοιπές χώρες:                                  98 μονάδες

Στις ΜME34, οι δέκα μεγαλύτερες αγορές του Space Star είναι: Γερμανία (27.527 μονάδες), Ισραήλ (8.346 μονάδες), Ολλανδία (8.231 μονάδες), Ηνωμένο Βασίλειο (5.981 μονάδες), Δανία (4.888 μονάδες), Ιταλία (2.369 units), Αυστρία (2.149 μονάδες), Ελβετία (2.134 μονάδες), Πορτογαλία (1.918 μονάδες), Γαλλία (1.769 μονάδες) – αθροιστικές συνολικές πωλήσεις από το λανσάρισμα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, 2015.

Επιπλέον, η 4θυρη έκδοση Attrage πωλείται σε συγκεκριμένες αγορές MME34 (Βέλγιο, Ελβετία, Αυστρία, Ισραήλ, Τουρκία) και οι πωλήσεις από το 2014 έχουν φτάσει τις 10.109 μονάδες.

Προτεραιότητα στην Απόδοση

Δίπλα στα πρωτοποριακά i-MiEV και Outlander PHEV και τα προσεχή αδερφάκια τους EV & PHEV, το Space Star από το πρώτο που παρουσιάστηκε το 2012 προσέφερε σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο κοινό πρόσβαση σε μία αυτοκίνηση χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σε επίπεδο κατανάλωσης και εκπομπών CO2 – μία ακόμα εφαρμογή της φιλοσοφίας της MMC ‘προτεραιότητα στην απόδοση’:

  • Νέα, ευέλικτη πλατφόρμα “Global Small”,
  • Προηγμένη αεροδυναμική (Cd.27),
  • Μέσω μιας στρατηγικής προσεκτικής διαχείρισης βάρους – βελτιστοποίηση δομής και εκτενής χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής σε όλη τη δομή σύμφωνα με το πρότυπο της βιομηχανίας 200/250 MPa, με αποτέλεσμα το απόβαρο να ξεκινά από τα 845 kg:
  • Λογικές διαστάσεις (3.795 mm τώρα) με δυνατότητα μεταφοράς πέντε ατόμων με χώρο για τα πόδια στα 651 mm,
  • Νέοι, υψηλής απόδοσης 3-κύλινδροι βενζινοκινητήρες ελαφρού βάρους 3 (1.0 liter / 71 ps / 88 Nm και 1.2 liter / 80 ps / 106 Nm) με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων της Mitsubishi Motors MIVEC (Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control system), σύστημα Auto Stop & Go, τεχνολογία ευφυούς αισθητήρα μπαταρίας Intelligent Battery Sensor με λειτουργία αναγεννητικής πέδησης Regenerative Braking System, κλπ.,… που συνδυάζονται με επίσης αποδοτικά κιβώτια – νέο 5-τάχυτο ή INVECS-III CVT. Εισάγεται μόνο ο 1.2.

Χαμηλότερο, Φαρδύτερο, Μακρύτερο

Διατηρώντας τα πλεονεκτήματα της οικονομίας καυσίμου / χαμηλών εκπομπών CO2 του Space Star, η τεράστια ευρυχωρία εσωτερικού μέσα από μικρές εξωτερικές διαστάσεις καθώς και τα μέτρια λειτουργικά κόστη, η MMC αφουγκράστηκε προσεκτικά το σφυγμό της αγοράς, κυρίως στην Ευρώπη, όπου η κατηγορία B παραμένει κυρίαρχη με τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Στην συνέχεια, η Mitsubishi Motors αποφάσισε να αναβαθμίσει το Space Star σε εμφάνιση & αίσθηση ώστε να ικανοποιεί καλύτερα τις προσδοκίες των πελατών. Ακολουθώντας παρόμοια μέθοδο με του Νέου Outlander (MY16), οι σχεδιαστές της MMC προσπάθησαν να αλλάξουν οπτικά τις αναλογίες του Space Star ώστε να του δώσουν καλύτερο στήσιμο στο δρόμο και πιο δυναμική προσωπικότητα.

Εν τούτοις, κατάφεραν να διατηρήσουν τις συνολικές συμπαγείς διαστάσεις αυτού του μοντέλου που αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα στην κατηγορία Β αυξάνοντας ελαφρώς μόνο το συνολικό μήκος του στα 3.795 mm, δηλ. + 85 mm και βελτιώνοντας παράλληλα τη ροή αέρα μπροστά και πίσω.

Χωρίς συμβιβασμούς (επένδυση σε μονάδες πρεσών) επανασχεδίασαν ολόκληρο το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου.

Έτσι προέκυψε μία αύξηση 1,5 cm του εμπρός προβόλου στα 745 mm – για να διασφαλιστεί ο μικρός κύκλος στροφής του Space Star στα 4.6 m – συμπεριλαμβανομένου του καπό (τώρα με εντυπωσιακή ανάγλυφη σχεδίαση), της μάσκας (φαρδύτερη, εφοδιασμένη με πλέγμα και αναβαθμισμένο χρωμιωμένο πλαίσιο), των προβολέων (ανασχεδιασμένες μονάδες Bi-Xenon HiD με φώτα στάθμευσης με LED) και προφυλακτήρες (με ένα πολύ φαρδύτερο κάτω αεραγωγό, διακοσμημένο με ένα χρωμιωμένο ένθετο πλήρους πλάτους με ‘δίκρανα’ στα άκρα του).

 Ο ίδιος συνδυασμός νέων αναλογιών + οπτικής αναβάθμισης αποτυπώνεται και στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, όπου το νέο σχήμα του προφυλακτήρα, η επιλογή ανεξάρτητων, λεπτών οριζόντιων κατόπτρων και επιμηκυμένων πίσω φώτων LED σχήματος C (λειτουργίες πίσω φώτων & στοπ) συμβάλλει επίσης στην εντύπωση ενός χαμηλότερου, φαρδύτερου οχήματος και ταυτόχρονα ελαφρώς μακρύτερου, με την αύξηση του πίσω προβόλου στα 700 mm, ή + 7 cm.

Αυτή η εντύπωση επιτείνεται και με μία μακρύτερη αεροτομή οροφής με ενσωματωμένο φως στοπ (ψηλά τοποθετημένο), που επίσης συμβάλλει στην άριστη αεροδυναμική (Cd: 0.27).

Οπτικά πιο δυναμικό, το 2016 Space Star μπορεί να επιτείνει αυτή την αίσθηση με νέα, περίτεχνα σχέδια ζαντών με φαρδιές ακτίνες (14” και 15”) που αποπνέουν τη νέα εικόνα δυναμισμού γεμίζοντας τους θόλους των τροχών καλύτερα από πριν:

Τελευταίο αλλά σημαντικό: η πιο λαμπερή, νέα προσωπικότητα προβάλλεται με τα δύο νέα χρώματα : Wine Red (ιριδίζον) και Sunrise Orange (μεταλλικό).

Space Star Static(13)

 Αναβάθμιση

Η ανανεωμένη αίσθηση αντιληπτής ποιότητας που επιτυγχάνεται από την εκτενή αισθητική αναβάθμιση του εξωτερικού του Space Star συνεχίζεται και στο εσωτερικό – απαντώντας στα σχόλια και τις επιθυμίες των Ευρωπαίων πελατών:

  • Νέο, μαλακό, με τρισδιάστατη πλέξη ύφασμα καθισμάτων και αντίθετη ραφή, διατίθεται σε αποχρώσεις full black και black & ivory:
  • Νέο τιμόνι με ένθετα σε piano black & πινελιές χρωμίου, καθώς και ένα σχήμα άριστης λαβής με δερμάτινη επένδυση:
  • Πιο κομψή σχεδίαση πίνακα οργάνων με λευκό φωτισμό (αντί πορτοκαλί), λευκό σε μαύρο φόντο (αντί μπλε σε μαύρο), χρωμιωμένοι δακτύλιοι οργάνων, νέα χαρακτηριστικά (εξωτερική θερμοκρασία & και προειδοποίηση πάγου σε ψηφιακή ένδειξη, προειδοποιητική λυχνία φώτων στάθμευσης):
  • Νέος πίνακας ελέγχου συστήματος κλιματισμού (τρία περιστροφικά χειριστήρια/ένας μοχλός με πινελιές χρωμίου για το μηχανικό A/C (auto A/C εξακολουθεί να διατίθεται με ηλεκτρικά χειριστήρια)
  • Επίσης προσφέρονται και νέα χαρακτηριστικά:
    • Κρυφός υποδαπέδιος θάλαμος κάτω από το χώρο αποσκευών για πρόσθετη ασφάλεια –δημιουργείται μία επίπεδη επιφάνεια όταν το πίσω κάθισμα είναι αναδιπλωμένο.
    • Διατίθεται τώρα λειτουργία Digital Audio Broadcasting (DAB)

Δυναμικό Μικρό

Η αναβάθμιση του Space Star συνεχίζεται για το 2016 με ένα ανανεωμένο πλαίσιο, για να μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα στα αυτοκινητιστικά του καθήκοντα πέρα από τα όρια των αστικών/προαστιακών περιοχών για τα οποία σχεδιάστηκε αρχικά.

  • Η βελτιστοποίηση της σκληρότητας των ελατηρίων και των αποσβέσεων των αμορτισέρ, αλλά και η αύξηση της ακαμψίας του εμπρός τμήματος, υποστηρίζουν τη συμπεριφορά και την ευστάθεια, μειώνοντας τις κλίσεις του αμαξώματος.
  • Η χαρτογράφηση του συστήματος διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση έχει αλλάξει με σκοπό τη βελτίωση ακρίβειας και ελέγχου.
  • Τέλος, ένα σύστημα Hill Start Assist (HAS) προσφέρεται τώρα στάνταρ σε όλα τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων και όσων εφοδιάζονται με μηχανικό κιβώτιο.

Space Star Details(12)

Συνδεδεμένο

Η Mitsubishi Motors συνεχίζει το σταδιακή παρουσίαση των λύσεων διασύνδεσης των οχημάτων της με το  2016 Space Star να γίνεται το πρώτο όχημα της MMC που προσφέρεται με το νέο σύστημα Multifunction GPS Navigation(Smartphone-link) (MGN), ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα στο μέλλον:

Κατάλληλο για όλα τα είδη προφίλ χρήστη και για μία ευρεία γκάμα χρήσεων, κορυφαίας τεχνολογίας – και παράλληλα προσιτό – το MGN είναι προσβάσιμο μέσω μιας μεγάλης οθόνης 6.5” WVGA (800 x 480 mm) LCD και ενός DVD που τοποθετείται στην κεντρική κονσόλα. Πλαισιώνεται από μεγάλα και εργονομικά χειριστήρια αφής.

Το MGN ενσωματώνει το Apple CarPlay, τον ευφυέστερο και ασφαλέστερο τρόπο για χρήση του iPhone μέσα στο αυτοκίνητο. Με το CarPlay, οι οδηγοί λαμβάνουν οδηγίες πλοήγησης, κάνουν τηλεφωνήματα, στέλνουν και λαμβάνουν μηνύματα και ακούνε μουσική, χωρίς η προσοχή τους να διασπάται από το δρόμο.

Το MGN περιλαμβάνει επίσης δυνατότητες Android Auto™, καθώς και σύστημα Google Voice.

Επιπλέον, το MGN προσφέρει ευέλικτη πλοήγηση αφού είναι συμβατό είτε με…
… Ενσωματωμένες λύσεις:
• TomTom® με πλήρη κάλυψη Ευρωπαϊκών Χαρτών
• Ευρωπαϊκές γλώσσες
• Ευφυή μονάδα GPS
• Εξατομικευμένα σημεία ενδιαφέροντος για την Ευρώπη (POI)

… ή πρόσβαση στο smartphone:
• Ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και πληροφορίες κυκλοφορίας
• Φωνητικό έλεγχο Siri σε CarPlay – σχεδιασμένο ειδικά για οδηγικά σενάρια
• Google Voice
• Εξατομικευμένο προφίλ και εφαρμογές

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.