Volvo S60 Cross Country και V60 Cross Country σε τιμές έκπληξη

By  |  0 Comments

·         Η Volvo Car Hellas ανακοινώνει τις νέες, ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές για τα S60 Cross Country και V60 Cross Country

·         Αν και τα δύο μοντέλα τυπικά ανήκουν στη μεσαία κατηγορία και ταυτόχρονα είναι πλούσια εξοπλισμένα, τιμολογιακά είναι πολύ ανταγωνιστικά απέναντι ακόμα και στα – πιο μικρά – premium SUV της μικρομεσαίας κατηγορίας

·         Ίδιες τιμές για σεντάν ή sport wagon αμάξωμα, για τις αντίστοιχες εκδόσεις εξοπλισμού

·         Το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων προσφέρεται με μόλις 530 € επιπλέον

·         S60 ή V60 Cross Country D4 2.0 Manual σε έκδοση Momentum, με 34.550 €

·         S60 ή V60 Cross Country D4 2.0 Auto σε έκδοση Momentum, με 35.080 €

·         Οι συγκεκριμένες προτεινόμενες τιμές λιανικής για τα S60 Cross Country και V60 Cross Country ισχύουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα

Τα Volvo S60 Cross Country και V60 Cross Country κυριαρχούν σε μία πολύ ιδιαίτερη και ολιγομελή κατηγορία όπου συμμετέχουν μόνο premium μάρκες, όντας πρώτα σε πωλήσεις από την αρχή του έτους. Και αν για το S60 Cross Country η επιτυχία ήταν δεδομένη καθώς είναι το μοναδικό σεντάν της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς με δυνατότητες κίνησης σε κάθε δρόμο, το V60 Cross Country κυριολεκτικά θριαμβεύει καθώς έχοντας να αντιπαρατεθεί με το γερμανικό ανταγωνισμό, έχει σημειώσει σχεδόν δεκαπλάσιες(!) πωλήσεις από το αμέσως επόμενο μοντέλο.

Τόσο το S60 Cross Country όσο και το V60 Cross Country χαρακτηρίζονται από ένα ιδιαίτερο, στιβαρό design, με εμπρός και πίσω ποδιές καθώς και πλαϊνά προστατευτικά σε ματ ασημί χρώμα με λογότυπο Cross Country ενώ οι προεκτάσεις των φτερών είναι μαύρες. Με απόσταση από το έδαφος 201 χιλιοστά, αυξημένη κατά 65 χιλιοστά σε σύγκριση με τις απλές εκδόσεις, είναι τα ιδανικά premiumαυτοκίνητα για όποιον έχει ένα δραστήριο lifestyle, που όταν καλείται να επιλέξει, προτιμά τον χωματόδρομο από την άσφαλτο, απαιτώντας όμως πάντα τα ίδια επίπεδα άνεσης, οδηγικής ευχαρίστησης και ασφάλειας.

Με την ανακοίνωση από τη Volvo Car Hellas νέων, ιδιαίτερα προνομιακών προτεινόμενων τιμών λιανικής, τα S60 Cross Country και V60Cross Country γίνονται ακόμα πιο ελκυστικά, ακόμα πιο προσιτά. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι αν και τυπικά ανήκουν στη μεσαία κατηγορία από άποψη μεγέθους και παράλληλα είναι και πλούσια εξοπλισμένα, με τη νέα τιμολογιακή πολιτική αποτελούν μία άκρως δελεαστική πρόταση ακόμα και για υποψήφιους αγοραστές premium SUV μοντέλων της χαμηλότερης, μικρομεσαίας κατηγορίας! ΤαS60 Cross Country και V60 Cross Country προσφέρουν πολύ πλούσιο εξοπλισμό, επιδόσεις και χώρους ανώτερης κατηγορίας, σε τιμή μικρότερης!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ότι, σε μία κίνηση παρόμοια με αυτή που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τα S60 καιV60, η Volvo Car Hellas εξισώνει τις τιμές για όλες τις αντίστοιχες εκδόσεις των Volvo S60 Cross Country και V60 Cross Country, απλοποιώντας ουσιαστικά την επιλογή, με γνώμονα πλέον μόνο το προσωπικό γούστο του καθενός αλλά φυσικά και τη χρηστικότητα που διακρίνει τα sport wagon μοντέλα έναντι των σεντάν. 

image

Πιο συγκεκριμένα, τα Volvo S60 Cross Country και V60 Cross Country στην έκδοση D4 με τον diesel κινητήρα των 1.969 κ.εκ., 190 ίππων και το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, σε έκδοση εξοπλισμού Momentum (που είναι και η εισαγωγική) έχουν προτεινόμενη τιμή λιανικής 34.550 € ενώ για την ίδια έκδοση, εξοπλισμένη με το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, η τιμή διαμορφώνεται στα 35.080 €. Ήτοι, η επιβάρυνση για ένα από τα καλύτερα και πιο σύγχρονα, άμεσα και οικονομικά αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων της αγοράς, είναι μόλις 530 €!

Ο συγκεκριμένος κινητήρας ανήκει στην οικογένεια των τεχνολογικά προηγμένων κινητήριων συστημάτων Drive-E της Volvo Cars, που έχει σχεδιάσει, εξελίξει και κατασκευάσει η ίδια η σουηδική μάρκα. Με κυβισμό που περιορίζεται στα μόλις δύο λίτρα, οι κινητήρες DriveEπροσφέρουν εντυπωσιακά μεγάλη ισχύ και επιδόσεις με πολύ χαμηλή κατανάλωση. Παράδειγμα, το δίλιτρο S60 Cross Country D4, με ισχύ 190 ίππους, 210 χλμ./ώρα τελική, 0-100 σε 7,7”, τόσο με το χειροκίνητο όσο και το αυτόματο κιβώτιο, κατανάλωση σε μεικτές συνθήκες μόλις 4,2 λίτρα/100χλμ. (αυτόματο 4,6 λίτρα/100χλμ.). Είναι χαρακτηριστικό, ότι όλα τα δίλιτρα S60 Cross Country και V60 Cross Countryκυκλοφορούν ελεύθερα στον Πράσινο Δακτύλιο (εκπομπές ρύπων CO2 που κυμαίνονται από 111 έως 120 γρμ./χλμ.)! 

Όσον αφορά στον πολύ πλούσιο βασικό εξοπλισμό, τα S60 Cross Country και V60 Cross Country στην έκδοση Momentum ενδεικτικά διαθέτουν City Safety 2ης γενιάς για την αποφυγή συγκρούσεων (ενεργό έως τα 50 χλμ./ώρα), σασί Dynamic και ανάρτηση Cross Country, αερόσακους οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς, οροφής, ABS, σύστημα δυναμικού ελέγχου ευστάθειας και πρόσφυσης, σύστημα Start/Stop, σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις (SIPS) και προστασίας αυχένα (WHIPS), σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Launch Assist), δερμάτινο τιμόνι με αλουμινένια διακοσμητικά και δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων, Cruise Control, ηχοσύστημαPerformance με έγχρωμη οθόνη, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, αυτόματο διζωνικό σύστημα κλιματισμού, Clean Zone σύστημα καθαρισμού της καμπίνας, ηλεκτρικά παράθυρα μπρος-πίσω, ηλεκτρικό χειρόφρενο, φώτα ημέρας LED, υπολογιστή ταξειδιού, αισθητήρα βροχής 2ης γενιάς, πολλαπλά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού και συνοδηγού, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους/θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, πακέτο εσωτερικού φωτισμού LED, σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, ζάντες αλουμινίου 17” και πολλά άλλα. 

volvo2

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.