Το BMW i3 (94 Ah) στην Ελλάδα (video)

By  |  0 Comments

Η μάρκα BMW i προσφέρει ένα πρωταρχικό παράδειγμα διαδικασιών εξέλιξης και προϊόντων – οχημάτων ή υπηρεσιών – που μπορούν να απαντούν στη μείωση της διαθεσιμότητας των πόρων, στην αύξηση της αστικοποίησης σε όλο τον κόσμο και στην αυξανόμενη δημόσια συνειδητοποίηση των θεμάτων βιωσιμότητας. Συνδυάζοντας τοπικά μηδενικές εκπομπές ρύπων με μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία, η BMW i δείχνει το δρόμο για μία νέα εποχή στον τομέα της προσωπικής μετακίνησης.

Το BMW i3, που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει αποκλειστικά ηλεκτροκίνηση στην πόλη, και το plug-in υβριδικό σπορ BMW i8 έθεσαν παγκόσμια πρότυπα στη βιώσιμη, premium οδηγική απόλαυση. Και τα δύο μοντέλα αντλούν τη δυναμική γοητεία τους από το πρωτοποριακό στυλ, την προηγμένη τεχνολογία κινητήρων, την ευφυή μηχανολογία ελαφρού βάρους, την καινοτόμο συνδεσιμότητα και τα  υλικά και τις μεθόδους παραγωγής που σέβονται τη βιωσιμότητα των φυσικών πόρων.

Χάρη σε μία συνολική προϊοντική φιλοσοφία και την ασυμβίβαστη έμφαση τη βιωσιμότητα, η μάρκα BMW i έλαβε περισσότερα βραβεία στη φάση λανσαρίσματος από οποιαδήποτε άλλη μάρκα στην ιστορία του αυτοκινήτου.

bmw-i3

Η βιώσιμη οδηγική απόλαυση γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία.

Η ισχυρή απήχηση τη βιώσιμης μετακίνησης σε premium ‘συσκευασία’ υπογραμμίζεται από την επιτυχία που απολαμβάνουν ήδη τα μοντέλα BMW i στην αγορά. Από το 2013 που λανσαρίστηκε, το BMW i3 έχει γίνει το παγκοσμίως δημοφιλέστερο ηλεκτρικό όχημα στην premium compact κατηγορία. Μόλις δυόμισι χρόνια αφότου κυκλοφόρησε, το μερίδιο του i3 στις αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπου εκπροσωπείται η BMW i έχει ήδη ξεπεράσει το ποσοστό που έχουν τα μοντέλα BMW που απευθύνονται στη συμβατική αγορά (όλα τα στοιχεία σύμφωνα με POLK/IHS, 6/2016). Η BMW i σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία σε χώρες που προάγουν την χρήση ηλεκτρικών οχημάτων με μέτρα όπως φορολογικές ελαφρύνσεις ή προνομιακό παρκάρισμα και πρόσβαση σε κέντρα πόλεων. Για παράδειγμα, οι πωλήσεις του BMW i3 στη Νορβηγία για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2016 ήταν περίπου διπλάσιες από τις αντίστοιχες όλων των εκδόσεων της BMW Σειράς 3, που κατά παράδοση αποτελεί το bestseller της BMW. Στην Κίνα, το BMW i3 μπαίνει σε μία νέα αγορά με μεγάλες προοπτικές. Εδώ, είναι το πρώτο εισαγόμενο ηλεκτρικό όχημα μπορεί να αγοράζεται χωρίς δασμούς και εξαιρείται από τους περιορισμούς αδειών κυκλοφορίας που επιβάλλονται μέσω λοταρίας. Οι πωλήσεις του BMW i8 από τότε που λανσαρίστηκε έχουν ξεπεράσει τις συνδυασμένες πωλήσεις όλων των άλλων plug-in υβριδικών, σπορ αυτοκινήτων. Εξάλλου, και τα δύο μοντέλα BMW i έχουν υψηλό ποσοστό κατάκτησης πελατών από άλλες μάρκες. Σε όλο τον κόσμο, περίπου το 80% όλων των αγοραστών BMW i3 είναι νέοι πελάτες του BMW Group.

gkf_0227

Μεταφορά τεχνολογίας στη μάρκα BMW για περαιτέρω πρόοδο.

Καινοτομίες που έχουν ξεκινήσει από τη BMW i οδηγούν τις εξελίξεις της ηλεκτρικής μετακίνησης σε όλη την αγορά. Η ειδικά σχεδιασμένη αρχιτεκτονική των μοντέλων BMW i, με ένα κλωβό επιβατών κατασκευασμένο αποκλειστικά από πλαστικό ενισχυμένο από ανθρακονήματα (CFRP) και ένα αλουμινένιο πλαίσιο, σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην ευφυή σχεδίαση ελαφρού βάρους. Η χρήση  ανακυκλωμένων ή φυσικών υλικών στα ίδια τα οχήματα και η ανανεώσιμη ενέργεια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής, η 70% μικρότερη κατανάλωση νερού και μία 50% μείωση στην κατανάλωση ενέργειας, όλα υπογραμμίζουν την ολοκληρωμένη προσέγγιση της μάρκας στον τομέα της βιωσιμότητας και συμβάλουν στις πολύ χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτών των οχημάτων σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους. Με υπηρεσίες BMW ConnectedDrive ειδικά προσαρμοσμένες στην ηλεκτρική μετακίνηση και προηγμένες υπηρεσίες όπως ParkNow και ChargeNow, η BMW i καταδεικνύει πώς η ευφυής συνδεσιμότητα μπορεί να προετοιμάσει το δρόμο για τη βελτίωση της άνεσης και της καθημερινής πρακτικότητας στον τομέα της προσωπικής μετακίνησης με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο ρόλος της BMW i ως πρωτοπόρου αντανακλάται επίσης στην ανταλλαγή τεχνογνωσιών και τεχνολογιών μεταξύ BMW i και των άλλων μαρκών του BMW Group. Για παράδειγμα, η τεχνολογία BMW eDrive προσφέρει πλήρη ηλεκτροκίνηση μηδενικών ρύπων στα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW iPerformance, τα οποία θα διατίθενται σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες οχημάτων από το καλοκαίρι του 2016. Στα νέα πολυτελή μοντέλα της Σειράς 7, η δομή αμαξώματος Carbon Core μαζί με το προαιρετικό σύστημα φώτων BMW Laserlight (που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο BMW i8) αποτελούν μερικά ακόμα παραδείγματα της μεταφοράς επαναστατικών τεχνολογιών από τη BMW i. Με την τεχνολογία BMW eDrive – που περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρες, μπαταρίες υψηλής τάσης και ευφυή διαχείριση ενέργειας – και την εμπειρία του στη χρήση CFRP, το BMW Group κατέχει ένα παγκοσμίως απαράμιλλο επίπεδο τεχνογνωσίας εξέλιξης και παραγωγής. Αυτό αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για την ταχύτατη και αποτελεσματική μεταφορά καινοτομιών της BMW i σε άλλα μοντέλα και μάρκες του BMW Group. Επομένως, αν και η μάρκα BMW i αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει μόλις το 1% των συνολικών πωλήσεων του BMW Group, συμβολίζει κατά 100% τις ισχυρές μελλοντικές δυνατότητες του Group.

Μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία για οδήγηση μηδενικών ρύπων : BMW i3 (94 Ah).

Οι εσωτερικές δραστηριότητες εξέλιξης του BMW Group έχουν συντελέσει στην περαιτέρω πρόοδο του τομέα ηλεκτροκίνησης της γκάμας BMW i. Από το φετινό καλοκαίρι, μία νέα έκδοση BMW i3 προσφέρεται με αισθητά αυξημένη χωρητικότητα μπαταρίας. Οι κυψέλες ιόντων λιθίου με υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα προσφέρουν στη μπαταρία του BMW i3 (94 Ah) χωρητικότητα 33 kwh. Αν και οι διαστάσεις της μπαταρίας παραμένουν ίδιες, η λειτουργική αυτονομία σύμφωνα με τον επίσημο κύκλο δοκιμών NEDC είναι αυξημένη πάνω από 50%, από 190 km σε πάνω από 300 km, ενώ η αυτονομία λειτουργίας σε πραγματικές συνθήκες έχει αυξηθεί σε 200 km με μία φόρτιση μπαταρίας, ακόμα και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, με αντίστοιχες απαιτήσεις A/C ή θέρμανσης.

Οι επιδόσεις του BMW i3 (94 Ah), με υβριδικό σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα 125 kW/170 hp δεν έχουν υποστεί κάποια σημαντική αλλαγή. Το νέο i3 επιταχύνει από 0 σε 100 km/h σε 7,3 δεύτερα και είναι το πιο σπορ ηλεκτρικό όχημα στην κατηγορία του. Με κατανάλωση ηλεκτρισμού 12,6 kWh/100 km (NEDC), είναι επίσης το πιο αποδοτικό. Το υπάρχον BMW i3 με μπαταρία 60 Ah θα παραμείνει  στη γκάμα. Μία έκδοση με κινητήρα επέκτασης αυτονομίας προσφέρεται και για τα δύο μοντέλα (BMW i3 94 Ah/BMW i3 60 Ah: κατανάλωση βενζίνης στο μικτό κύκλο: 0.6/0.6 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρισμού στο μικτό κύκλο: 11,3/13,5 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 12/13 g/km. Οι τιμές έχουν υπολογιστεί στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο ελαστικού που έχει επιλεγεί). Διατηρώντας τη φόρτιση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, ο δικύλινδρος κινητήρας μπορεί να αυξήσει την αυτονομία του αυτοκινήτου κατά 150 km.

Το δημοφιλέστερο premium ηλεκτρικό μοντέλο στην κατηγορία του διατίθεται τώρα σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Σηματοδοτώντας το λανσάρισμα του BMW i3 (94 Ah), η BMW i θα προσφέρει επίσης πρόσθετες προτάσεις εξοπλισμού και νέους ισχυρότερους σταθμούς φόρτισης για οικιακά γκαράζ. Στο πλαίσιο ενός προγράμματος εκ των υστέρων τοποθέτησης και χάρη στην ευέλικτη αρθρωτή σχεδίαση της μπαταρίας, οι οδηγοί του BMW i3 με μπαταρία πρώτης γενιάς θα μπορούν να την αντικαθιστούν με την τελευταία έκδοση μπαταρίας. Με κόστος περίπου 8.000 ευρώ.

gkf_0453

Οι τιμές και η χρηματοδότηση

Το βασικό i3 με την μπαταρία 60Ah, συνεχίζει να διατίθεται, κοστίζει 36.450 ευρώ. Με το Range Extender κιτ φθάνει στα 46.200 ευρώ. Οι εκδόσεις με την μεγαλύτερη μπαταρία κοστίζουν επιπλέον 1.250 ευρώ. Συνεπώς η έκδοση BEV (94 Ah) φθάνει στα 37.700 ευρώ και η έκδοση REx (94 Ah) με το κιτ θερμικού κινητήρα προσδιορίζεται στα 47.600 ευρώ. Η αγορά ενός BMW i3 καλύπτεται με εγγύηση καλής λειτουργίας της μπαταρίας για διάστημα 8 ετών ή 100.000 χλμ. ενώ τα μηχανικά μέρη φέρουν εγγύηση 2 έτη – όπως σε κάθε άλλο μοντέλο της BMW. Επιπροσθέτως προσφέρεται δωρεάν οδική βοήθεια για 5 χρόνια αλλά και άλλες υπηρεσίες όπως δωρεάν φόρτιση στο δίκτυο “Fortizo” μέσω κάρτας RFID κ.ά.

H χρηματοπιστωτική εταιρεία BMW Financial Services έχει δημιουργήσει ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα για το i3 με μηνιαία δόση που έχει υπολογιστεί στα 295 ευρώ για ενδεικτική αξία οχήματος 37.700 ευρώ που αφορά την βασική (entry level) έκδοση. Το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό απαιτεί προκαταβολή 10.300 ευρώ και αποπληρωμή σε 48 δόσεις με ονομαστικό επιτόκιο 3,2%, έξοδα φακέλου 270 ευρώ και τελευταία μεγάλη δόση στα 16.588 ευρώ. Με αυτό το πρόγραμμα ο πελάτης θα έχει συνολικά καταβάλει 41.351 ευρώ για την απόκτηση ενός BMW i3.

Η BMW i συνεχίζει να πρωτοπορεί αφενός με την εξέλιξη ευφυών φιλοσοφιών υβριδικών δομών από CFRP, αφετέρου με την εκτεταμένη χρήση ανανεώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών σε αυτοκινητιστικές εφαρμογές. Επίσης είναι πρωτοπόρος στην εξέλιξη νέων υπηρεσιών μετακίνησης στους τομείς φόρτισης, παρκαρίσματος και αυτόνομης οδήγησης.

https://www.youtube.com/watch?v=Jsc87zVYcMo

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.