Η Citroën αποκαλύπτει το πρωτότυπο CEXPERIENCE (video)

By  |  0 Comments

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού για το 2016 , η Citroën  αποκαλύπτει το πρωτότυπο αυτοκίνητο CEXPERIENCE, ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία της, “Be Different, Feel Good” . Με εξαιρετικό στυλ  αμαξώματος και αεροδυναμικές γραμμές αποδεικνύει την ικανότητα της μάρκας για την διαφορετικότητα  στη μεγάλη κατηγορία σεντάν.

ΚΑΘΑΡΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Με το CXPERIENCE CONCEPT, η Citroën αποδεικνύει την ικανότητα της μάρκας για την διαφορετικότητα, ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία της, “Be Different, Feel Good”. Με εξαιρετικό στυλ  αμαξώματος  που φτάνει τα  4,85 μ. μήκος,  2 μέτρα πλάτος και ύψος οροφής μόλις 1,37 μ. καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της μάρκας να ξεχωρίσει και στη μεγάλη κατηγορία σεντάν. Η ονομασία προέρχεται από το μοντέλο CX, το οποίο ήταν ένα μεγάλο σεντάν που βρισκόταν στη γκάμα των μοντέλων της γαλλικής μάρκας, από το 1974 έως και το 1991. Ως φόρος τιμής λοιπόν, το φουτουριστικό πρωτότυπο έλαβε αυτή την ονομασία, μη έχοντας παρόλα αυτά καμία σχέση με το παρελθόν, αλλά καταδεικνύοντας με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο το σχεδιαστικό μέλλον της Citroën.

Το λογότυπο και οι διπλές γραμμές χρωμίου εκτείνονται προς τα έξω τονίζοντας τους προβολείς αλλα και το πλάτος του αυτοκινήτου. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στα φωτιστικά σώματα  σχήματος V προσδίδωντας στο CEXPERIENCE ένα υψηλής τεχνολογίας βλέμμα.

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Το εσωτερικό του CXPERIENCE επηρεάζεται από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός εκφράζεται μέσα από σχήματα στα καθίσματα και στο ταμπλό. Με υλικά κορυφαίας ποιότητας και εξαιρετικό φινίρισμα, είναι διακοσμημένο σε κίτρινη απόχρωση.

p0469p6t


ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Τα καθίσματα είναι επενδεδυμένα χρησιμοποιώντας ένα κάλυμμα με μοναδικό εφέ. Όπως το ταμπλό, οι πλάτες των καθισμάτων είναι από  ξύλο καρυδιάς προσδίδωντας έναν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό αέρα.


ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΥ

Με το ξύλο καρυδιάς,  τη γεωμετρική υφασμάτινη επένδυση, τα χρώματα και τον απαλό φωτισμό, η καμπίνα του CXPERIENCE έχει σχεδιαστεί με σχήματα και υλικά που αναδυκνύουν την μοναδικότητα της μάρκας στον κόσμο των προηγμένων μοντέλων και της άνεσης.

Η άνεση  είναι πάντα στενά συνδεδεμένη με τη Citroën και η ” Άνεση Citroën ” έχει γίνει πραγματικά η υπογραφή της μάρκας. Σήμερα, η έννοια αυτή έχει γίνει μέρος μιας ευρύτερης προσέγγισης με μια σειρά κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένων της  φωτεινότητας, της ευρυχωρίας , της εργονομίας και της συνδεσιμότητας.

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Το CXPERIENCE CONCEPT είναι ένα αυτοκίνητο  με μια πρωτοποριακή  σύνδεση ανθρώπου-μηχανής, σχεδιασμένο να παρέχει τη σύνδεση του ψηφιακού κόσμου με τον οδηγό και τους επιβάτες.

Με την οθόνη 19-ιντσών, τις υπηρεσίες διασύνδεσης , το smartphone, το tablet , και μία νέα εφαρμογή, μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία  όλων των τύπων (μουσική, παιχνίδια, βίντεο, κλπ) με την παρέα σας στο ταξίδι.


Η ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Το Citroën CXPERIENCE CONCEPT προσφέρει εξαιρετική δυναμική απόδοση με τον βενζινοκινητήρα, αυξάνοντας τους ίππους απο 150 στους 200 συν τα 80 kW επιπλέον της ενέργειας που παρέχεται από τον ηλεκτρικό κινητήρα.

Το CXPERIENCE CONCEPT μπορεί να κινηθεί σε πλήρη ηλεκτρική λειτουργία στην πόλη για απόσταση 60 χιλιομέτρων. Στον ανοικτό δρόμο, η κατανάλωση καυσίμου μπορεί να περιοριστεί με τη χρήση των δύο μορφών ενέργειας σε διαδοχικές φάσεις επιτάχυνσης. Στον αυτοκινητόδρομο, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης αναλαμβάνει να προσδώσει πραγματικές επιδόσεις στο τιμόνι, με συνολική ισχύ έως 300 ίππους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.