Το Νέο PEUGEOT 5008

By  |  0 Comments

Το όνομα παραμένει, αλλά το concept είναι εντελώς καινούργιο : το νέο PEUGEOT 5008 ανοίγει νέους δρόμους, αυτούς των μεγάλων 7-θέσιων SUV της κατηγορίας C.

Το νέο PEUGEOT iCockpit® ανεβάζει τον πήχη !

Στο εσωτερικό, συναντάμε την τελευταία εξέλιξη του φουτουριστικού PEUGEOT iCockpit®, που προσφέρει στους επιβάτες μια μοναδική εμπειρία. Με compact τιμόνι και με μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών, το νέο PEUGEOT i-Cockpit® διαθέτει πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, υψηλής ανάλυσης και εντυπωσιακής αισθητικής.

Εξόχως ευρύχωρο εσωτερικό υψηλής λειτουργικότητας

Με μεταξόνιο 2,84μ. και μήκος 4,64μ., το νέο SUV PEUGEOT 5008 προσφέρει τη μεγαλύτερη καμπίνα από όλα τα SUV της κατηγορίας του. Πιο μακρύ κατά 19εκ.  από το νέο SUV PEUGEOT 3008, το 5008 διακρίνεται για τις  απολύτως ισορροπημένες εξωτερικές διαστάσεις του, ενώ το επιπλέον μήκος έχει τεθεί στη διάθεση των επιβατών. Προσφέρει δε, καινοτομίες στην αγορά προτείνοντας διαμόρφωση με :

  • 3 ανεξάρτητα, πανομοιότυπα, αποσπώμενα καθίσματα στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, που ρυθμίζονται σε μήκος και σε κλίση
  • 2  ανεξάρτητα, αποσπώμενα, αφαιρούμενα καθίσματα στην τρίτη σειρά καθισμάτων
  • Τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας του, 1060λ.

Το νέο SUV PEUGEOT 5008 προσφέρει επίσης τη δυνατότητα ειδικής αναδίπλωσης του καθίσματος συνοδηγού προκειμένου να μεταφερθούν αντικείμενα μήκους μέχρι 3,20μ. και πόρτα χώρου αποσκευών με λειτουργία φωτοκύτταρου.

Ένα SUV με επιβλητικό εξωτερικό σχεδιασμό  

Το μακρύ και οριζόντιο καπό, η κάθετη εμπρόσθια όψη καθώς και το ανυψωμένο αμάξωμα, δημιουργούν την εικόνα ενός καθαρόαιμου SUV. Το περιορισμένο του ύψος (1,64μ. με τις μπάρες οροφής) συνεισφέρει στην δυναμική του εμφάνιση. Εμπρός, συναντάμε τη μάσκα με λεπτομέρειες χρωμίου  και πίσω τη λωρίδα με φώτα LED, χαρακτηριστικά της ταυτότητας των SUV τελευταίας γενιάς της μάρκας.

Οδηγική απόλαυση

Το νέο SUV PEUGEOT 5008 μοιράζεται με τα PEUGEOT 308 και 3008 την πλατφόρμα EMP2 και εξοπλίζεται με τους τελευταίας γενιάς κινητήρες Euro 6.1. Οι εκπομπές CO2  περιορίζονται σε 115 g/km στην γκάμα βενζίνης και σε  105 g/km στην γκάμα εκδόσεων πετρελαίου.

Το νέο PEUGEOT σε προκαλεί να ταξιδέψεις μαζί του, προσφέροντας εξαιρετική ηχομόνωση και πολλαπλά συστήματα άνεσης: σύστημα μασάζ στα εμπρόσθια καθίσματα, σύστημα ήχου Hi-Fi Premium FOCAL®, ανοιγόμενη πανοραμική οροφή κλπ. Προτείνει επίσης κορυφαία συνδεσιμότητα με τη λειτουργία Mirror Screen και την πλοήγηση 3D (με TomTom® Traffic).

Το νέο SUV PEUGEOT 5008 διαθέτει ένα πραγματικό οπλοστάσιο συστημάτων ασφάλειας: Αναβαθμισμένο Grip Control το οποίο περιλαμβάνει λειτουργία υποβοήθησης σε κατηφόρα, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση κινδύνου σύγκρουσης, προειδοποίηση ακούσιας παρέκκλισης από την λωρίδα, προειδοποίηση έλλειψης προσοχής του οδηγού, αυτόματη εναλλαγή μεγάλων/μεσαίων φώτων, αναγνώριση πινακίδων σήμανσης ορίων ταχύτητας, ρυθμιστή προσαρμοσμένης ταχύτητας με λειτουργία Stop (ΕΑΤ6), ενεργό σύστημα ελέγχου τυφλού σημείου, σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος και Visio Park (ορατότητα 360°).

Απαντώντας στις ερωτήσεις του σήμερα, το νέο SUV PEUGEOT 5008 καινοτομεί προτείνοντας επίσης την ενσωμάτωση στον χώρο αποσκευών του e-Kick (αναδιπλούμενου πατινιού ηλεκτρικής υποβοήθησης) ή του e-Bike eF01 (αναδιπλούμενου ποδηλάτου ηλεκτρικής υποβοήθησης) με αποσπώμενες μονάδες φόρτισής τους.

Μια ανταγωνιστική γκάμα Γαλλικής παραγωγής

Προτεινόμενη σε 5 επίπεδα εξοπλισμού – Access, Active, Allure, GT Line, GT – η γκάμα του νέου SUV PEUGEOT 5008 που θα παράγεται στην Rennes (France), είναι απολύτως συμβατή με την στρατηγική που ανέπτυξε η μάρκα τα τελευταία 2 χρόνια.

Το νέο SUV PEUGEOT 5008 θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση  αυτοκινήτου του Παρισιού 2016 και θα βγει στην αγορά την άνοιξη του 2017.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.