Η Mercedes E-Class πήρε άριστα στην ασφάλεια

By  |  0 Comments

Όπως ήταν αναμενόμενο, η λιμουζίνα της E-Class κέρδισε επάξια τα πέντε αστέρια στην αξιολόγηση του Euro NCAP ξεπερνώντας σημαντικά τα όρια που έχει θέσει ο ανεξάρτητος οργανισμός για να λάβει κάποιο όχημα την ανώτατη αυτή βαθμολογία. 

Η ασφάλεια που προσφέρει η E-Class στους επιβάτες, η προστασία των παιδιών, των πεζών και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα ασφαλείας βαθμολογήθηκαν με πέντε αστέρια από τον Οργανισμό Euro NCAP. Η λιμουζίνα τα πήγε εξαιρετικά καλά και άξιζε την υψηλή βαθμολογία που πέτυχε, αφού στα crash tests και στις τέσσερις κατηγορίες ξεπέρασε κατά πολύ το όριο  που απαιτείται για να κερδίσει κάποιο αυτοκίνητο την ανώτατη διάκριση των 5 αστεριών.

Πολύ παραπάνω από 5 αστέρια…

Κατηγορία                                          Αποτελέσματα EClass                   Όριο για 5 αστέρια

Προστασία επιβατών                                    95%                                        80%

Προστασία παιδιών                                       90%                                        75%

Προστασία πεζών                                            77%                                        60%

Ηλεκτρονικά συστήματα                             62%                                        50%

υποβοήθησης

Η λιμουζίνα της E-Class έλαβε επίσης δύο βραβεία Euro NCAP “Advanced” για το σύστημα PRE‑SAFE® και το σύστημα ATTENTION ASSIST – και τα δύο βραβεία ξεπερνούν τη βαθμολογία με τα αστέρια και δίνουν έμφαση σε ξεχωριστές εφευρέσεις όσον αφορά στην ασφάλεια.

Καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης

Η E-Class οφείλει αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα κυρίως στο συνδυασμό του πανίσχυρου κλωβού ασφαλείας των επιβατών με ιδιαίτερα αποτελεσματικά συστήματα συγκράτησης και το μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης που διαθέτει. Για παράδειγμα, το σύστημα Active Brake Assist περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό. Είναι σε θέση να προειδοποιήσει τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση, να τον υποστηρίξει με φρενάρισμα πανικού και – εάν χρειαστεί – να επέμβει φρενάροντας το όχημα αυτόνομα. Αντίστοιχα, το σύστημα ATTENTION ASSIST με προσαρμοζόμενη ευαισθησία περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό. Με το σύστημα αυτό ο οδηγός προειδοποιείται σε περίπτωση που χάσει τη συγκέντρωσή του ή νιώσει κούραση και νύστα. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του βασικού εξοπλισμού είναι το σύστημα Crosswind Assist που διατηρεί τη σταθερότητα του οχήματος σε πλευρικούς ανέμους.

Πολλά ακόμη ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης περιλαμβάνονται στον προαιρετικό εξοπλισμό του οχήματος, συμπ. του DRIVE PILOT με λειτουργία Steering Assist, το οποίο θέτει ακόμα ένα ορόσημο στο δρόμο προς την αυτόνομη οδήγηση, όπως και τα  Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist και Traffic Sign Assist με λειτουργία προειδοποίησης λανθασμένης κατεύθυνσης. Ορισμένα από αυτά τα συστήματα ασφαλείας που διατίθενται προαιρετικά δεν έχουν έως αυτήν τη στιγμή ληφθεί υπόψη κατά την αξιολόγηση του Οργανισμού Euro NCAP.

Τόσο η ενεργητική όσο και η παθητική ασφάλεια συνδυάζονται έξυπνα και αποτελεσματικά με το σύστημα PRE-SAFE®, το οποίο είναι σε θέση να αναγνωρίσει οριακές καταστάσεις στο δρόμο και να αναλάβει δράση παίρνοντας μέτρα προστασίας των επιβατών σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης. Για πρώτη φορά, το σύστημα PRE‑SAFE®Impulse Side είναι διαθέσιμο ως πρόσθετος εξοπλισμός στην E-Class. Εάν ανιχνεύσει άμεσο κίνδυνο για πλευρική σύγκρουση, αυτό το νέο υποσύστημα μετακινεί τον οδηγό ή τον συνοδηγό μακριά από τη ζώνη κινδύνου, δημιουργώντας μία αποτελεσματική, εικονική ζώνη παραμόρφωσης στα πλάγια του αυτοκινήτου. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό του βασικού εξοπλισμού είναι το σύστημα  PRE-SAFE®Sound. Αμέσως πριν από μία σύγκρουση, ενεργοποιεί ένα φυσικό αντανακλαστικό προστασίας στο αυτί, με το οποίο οι επιβάτες προετοιμάζονται για το θόρυβο της σύγκρουσης, ώστε να μειωθεί πιθανή βλάβη στα αυτιά τους από τη φασαρία που θα προκληθεί.

Προστασία για τις πιο ευάλωτες ομάδες χρηστών του οδικού δικτύου

Η Mercedes-Benz παίρνει πολύ σοβαρά την προστασία των πιο ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, όπως τα παιδιά, οι πεζοί και οι ποδηλάτες. Η σεντάν E-Class διαθέτει ένα ενεργό καπώ, το οποίο μπορεί να σηκωθεί κατά 80 χιλιοστά κατά τη διάρκεια σύγκρουσης ώστε να προσφέρει επιπλέον χώρο παραμόρφωσης. Επιπλέον, το σύστημα Active Brake Assist όχι μόνο αναγνωρίζει οχήματα που κινούνται αργά, σταματούν ή είναι σταθμευμένα, αλλά και πεζούς που βρίσκονται σε επικίνδυνη ζώνη μπροστά από το αυτοκίνητο. Έτσι, φρενάρει αυτόνομα ώστε να αποφευχθεί πιθανή σύγκρουση με πεζό. Με τέτοιου είδους συστήματα, η προστασία των πεζών υπερβαίνει εντυπωσιακά τα όρια και τις προϋποθέσεις σχετικά με την ασφάλεια που έχει θέσει ο νομοθέτης.

Ασφάλεια στην πραγματική ζωή – η ολιστική φιλοσοφία της MercedesBenz σχετικά με την ασφάλεια

Η επιτυχία της E-Class στην κατάταξη του Euro NCAP είναι το αποτέλεσμα της ολιστικής φιλοσοφίας της Mercedes-Benz σχετικά με την ασφάλεια. Αντί να επικεντρώνεται αποκλειστικά στις προϋποθέσεις για την επίτευξη της βαθμολογίας, η εταιρεία χρησιμοποιεί τα ευρήματα από τις έρευνες που διεξάγει η ίδια σε ατυχήματα, ώστε να αναπτύξει εσωτερικά πρότυπα και κριτήρια δοκιμών που υπερβαίνουν κατά πολύ αυτά που απαιτούνται από το νόμο.

mercedese-classin

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.